Svesni smo situacije i realnosti u kojoj živimo. Kao rezultat izbijanja COVID-19 korona virusa, dajemo svoj doprinos da se širenje virusa svede na najmanju moguću meru. Sledeći direktive Vlade Srbije, organizovali smo poslovanje na takav način da se pridržavamo preporuka nadležnih organa kako bi se suzbilo dalje širenje COVID-19 korona virusa i kako bi se poslovni procesi odvijali neometano. Čak i bez najavljene svetske pandemije, u Apothecary drogeriji sprovodimo mere za sprečavanje bilo kakvog širenja virusa i nivo higijene držimo na visokom nivou.

 

 

Međutim, u ovo doba su neophodne pojačane mere prevencije. Naša mreža timova uključuje integrisani centar koji pokriva četiri glavna domena: zaštitu zaposlenih, stabilizaciju lanca snabdevanja, podršku kupcima i testiranje finansijskog stresa.

 

Kao rezultat mera, Apothecary je doneo sledeće odluke u cilju sprečavanja COVID-19 korona virusa:
- nema fizičkog prisustva zaposlenih u kancelarijama
- zaposleni redovno dobijaju zaštitne maske, dezinfekcione i antiseptičke pakete za ličnu i kućnu upotrebu
- zaposleni redovno dobijaju pakete suplemenata, vitamina i minerala
- zaposleni su dobrovoljno vakcinisani protiv COVID-19
- zaposlenima je održan trening o COVID-19 i neophodnosti pojačane higijene i prevencije širenja korona virusa
- svi zaposleni rade na daljinu od kuće
- zaposlenima su plaćeni troškovi korišćenja kućnog interneta
- rezervni neograničeni pristup mobilnom internetu osiguran je za sve zaposlene
- rad zaposlenih i dostupnost ograničen je na e-poštu i telefon tokom redovnog radnog vremena
- zaposlenima je odobren daljinski pristup Brain i Backoffice sistemu (intranet kompanije)
- sastanci uživo su odloženi kad god je to moguće
- organizovanje poslovnih sastanaka putem audio ili video konferencijskih sistema je označen kao primaran vid komunikacije
- postavljena je zabrana putovanja u inostranstvo
- pružanje usluga i podrške našim kupcima je redovno (mejlom i telefonom), i bez kontakata uživo
- koordinisanje nabavke proizvoda od dobavljača, proizvođača i distributera se radi elektronski
- naručivanje slanja kupljenih proizvoda radi se elektronski preko PostExpress sistema
- pakovanje proizvoda se radi uz obavezno nošenje maske i predaje PostExpressu uz poštovanje sigurnosnih mera
- povećanje su mere predostrožnosti (sredstva za dezinfekciju ruku, antiseptici, maske)
- naši poslovni partneri koji su uključeni u lanac isporuke proizvoda takođe primenjuju mere u okviru svojih preduzeća
- aktivno pratimo i primenjujemo mere koje donose Vlada Republike Srbije, Svetska zdravstvena organizacija i EU

 

Sigurnost i dobrobit kupaca i kolega je naš apsolutni prioritet. Apothecary preduzima rane i brze bezbednosne radnje da to i osigura. Nadamo se da shvatate i cenite mere koje su preduzete, a kako bismo svi bili zaštićeni i kako bismo mogli da nastavimo da radimo u što normalnijem okruženju. Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji („SZO“), verovatnoća za zarazu COVID-19 korona virusom od neživog predmeta su vrlo male. Međutim, Apothecary neprestano prati situaciju (i bilo koji zvanični savet izdat u vezi sa istim) i preduzima razumne mere da zaštiti kupce, zaposlene i poslovne partnere.

 

Pandemija COVID-19 korona visusa pravi je izazov za zajednicu, ali i za preduzeća. Naš angažman kao kompanije je presudan i Apothecary će biti usklađen sa lokalnim zakonima i direktivama Republike Srbije, Svetske zdravstvene organizacije i EU. Takođe ćemo podrazumevati trenutnu ekonomsku podršku preduzećima koja su uključena u našu industriju i lanac snabdevanja, gde će se fakture našim partnerima plaćati odmah (pre isteka redovnog roka). Takođe pozivamo druge da slede naše primere, kako bismo mogli zajednički da brinemo o sebi, svom zdravlju, ekonomiji i ukupnom blagostanju ljudi i kompanija u Srbiji.

 

Da li je bezbedno da primim poštansku pošiljku iz područja zahvaćenih infekcijom novim koronavirusom?
Na osnovu raspoloživih podataka smatra se da je rizik od prenosa novog koronavirusa na ljude putem poštanskih pošiljki zanemarljiv. Svi do danas poznati koronavirusi, uključujući virus koji je pre 18 godina uzrokovao SARS i virus koji unazad sedam godina uzrokuje MERS prenose se neposrednim bliskim kontaktom (kapljičnim putem) i vrlo su osetljivi na atmosferske uslove (vrlo kratko zadržavaju infektivnost izvan ljudskog tela), te za nijedan od njih nije utvrđen prenos putem poštanskih pošiljki.

 

Za sve ažurirane informacije preporučujemo vam da posetite www.covid19.rs namensku veb stranicu korona virusa Ministarstva zdravlja Republike Srbije, kao i SZO veb stranicu na www.who.org.

Proizvod dodat za upoređivanje