• Ovaj proizvod trenutno nije dostupan
    MaxMedica Kolagenezin 60 kapsula

Delovanje:
Riblji kolagen ima visoku biološku vrednost i značajan sadržaj esencijalnih amino kiselina. Prema određenim istraživanjima, smatra se da su riblji kolagen i njegovi hidrolizati, korisni kod degenerativnih bolesti zglobova i kostiju.

 

Metilsulfonilmetan (MSM) je organsko jedinjenje bogato sumporom, koje može da utiče na ublažavanje bola, naročito kod artritisa, na obnavljanje mišića i pravilnu funkciju zglobova i hrskavice. Kao izvor sumpora, MSM omogućava sintezu kolagena i vezivnog tkiva, utiče na povećanje količine sinovijalne tečnosti u zglobovima, pomaže pravilnu izgradnju i funkciju hrskavice štiteći je od oštećenja, a smatra se da smanjuje otok, ublažava bol, pomaže kod ukočenosti i reumatskih tegoba.

 

Vitamin C učestvuje u sintezi kolagena i drugih komponenti vezivnog tkiva, poboljšava resorpciju gvožđa, učestvuje u biosintezi kortikosteroida, konverziji holesterola, a prema određenim podacima može da inhibira rast bakterije Helicobacter pylori.

 

Bosvelinske kiseline, kao osnovni sastojci ekstrakta smole bosvelije, imaju snažno antiiflamatorno delovanje i ublažavaju bol uzrokovan artritisom. Bosvelija poboljšava cirkulaciju, što dodatno pomaže kod upale i bola u zglobovima.

 

Zahvaljujući svom sastavu Kolagenezin kapsule doprinose:

- formiranju kolagena neophodnog za normalnu funkciju kostiju, hrskavice, krvnih sudova, desni, kože i zuba
- normalnoj funkciji imunološkog i nervnog sistema
- zaštiti ćelija od oksidativnog stresa
- smanjenju umora i iscrpljenosti
- pravilnoj funkciji imunološkog sistema tokom i nakon intenzivnog fizičkog vežbanja

 

Način upotrebe:
Odrasli: 2 puta po 1 kapsula dnevno, pre jela.

 

Sastav:
Riblji kolagen; omot kapsule: želatin i boja: titan-dioksid; metilsulfonilmetan; L-askorbinska kiselina; suvi ekstrakt smole biljke Boswellia serrata (standardizovan na 30% sadržaja bosvelinske kiseline); sredstva protiv zgrudvavanja: magnezijum stearat i silicijum-dioksid.

 

Pakovanje: 60 kapsula

11009194

Pregled

Napišite vaš komentar

Kolagenezin 60 kapsula 2 + 1 GRATIS

Kapsule formulisane na bazi ribljeg kolagena koji je najsličniji ljudskom kolagenu. Doprinosi formiranju kolagena neophodnog za normalnu funkciju kostiju, hrskavice i kože.

Napišite vaš komentar

Povezani proizvodi

Pogledajte i ostale povezane proizvode

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje