Delovanje:
Vitamin D je vitamin rastvorljiv u mastima čiji je glavni prirodni izvor sinteza holekalciferola (oblik vitamina D, vitamin D3) u donjim slojevima kožnog epidermisa hemijskom reakcijom koja zavisi od izlaganja suncu (posebno UVB zračenja). Pored toga holekalciferol (vitamin D3)i ergokalciferol (vitamin D2), oblici vitamina D mogu se unositi iz hrane kao i iz dijetetskih proizvoda. Najbolji prirodni izvori vitamina D su pre svega riblje ulje i riba, posebno masna riba (tuna, losos, sardina, skuša). Pored toga ima ga i u jajetu (žumance) i mlečnim proizvodima ali u manjim količinama.

 

Vitamin D je odgovoran za apsorpciju kalcijuma i fosfora kroz digestivni sistem i njihovo učešće u izgradnji kostiju, smanjujući rizik od osteoporoze. Pored toga, bitan je i u prevenciji slabljenja mišića i u prevenciji poremećaja ritma srca. Neophodan je i za ispravan rad štitne žlezde, omogućava normalno zgrušavanje krvi i jača imuni sistem.

 

Veliki procent stanovništva razvijenog dela sveta ima manjak vitamina D u organizmu, posebno populacija u zemljama na severu gde je izloženost suncu mala, a posebno je primetan zimi i u rano proleće. Pored toga smatra se da čak 50% mladih ne unosi preporučene doze vitamina D, ne samo zbog toga što nedovoljno konzumiraju mlečne proizvode i ribu, već i zato što malo vremena provode na suncu.

 

Kome je namenjen BiotechUSA Vitamin D3 u prahu?

- za sve one koji više vole suplemente u vidu napitka, od tableta ili kapsula

- i za mlađu i za stariju generaciju

- čak i ako imate raznoliku ishranu

 

Način upotrebe:
Jednom dnevno pomešati jednu dozu (5g = 1 ravnu mericu ili 1 punu kafenu kašičicu) sa 150ml vode u šejker-boci i popiti.

 

Upozorenje: Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu, uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta.

 

Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kom se prerađuju mleko, jaja, gluten, soja, sumpor dioksid, školjkaši, i ostali mekušci i jezgrasto voće.

 

Način čuvanja: Čuvati u dobro zatvorenoj ambalaži, na hladnom i suvom mestu. Nakon otvaranja ne uklanjati kesicu adsorbera vlage. Čuvati van domašaja dece.

 

Sastav:
Inulin, aroma limuna, limunska kiselina, zaslađivač: sukraloza, so, holekalciferol, boja: tartrazin*.

*Upotrebljena boja tartrazin može imati nepovoljan uticaj na pažnju i aktivnost kod dece.

 

Lista sastojaka je prikazana samo u informativne svrhe. Svaka lista sastojaka je specifična i može da se razlikuje, menja ili varira tokom vremena. Sve formule su podložne promenama. Iako se trudimo da prikazana lista sastojaka bude tačna, ne možemo da garantujemo da je pouzdana, ažurna ili bez grešaka. Pre upotrebe proizvoda molimo pogledajte listu sastojaka na spoljnom pakovanju proizvoda ili uputstvu koje dobijete za potpunu, tačnu i ažurnu listu.

 

Pakovanje: 150g

005680011154

Pregled

Napišite vaš komentar

Vitamin D3 u prahu 150g

Dodatak ishrani u prahu namenjen pripremi napitka sa vitaminom D3. Za jak imunitet, zdrave kosti i zube, dobru funkciju mišića. 10 µg (400 Internacionalnih Jedinica) vitamina D3 po porciji. 30 porcija u pakovanju. Osvežavajući ukus limuna.

Napišite vaš komentar

Povezani proizvodi

Pogledajte i ostale povezane proizvode

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje