Delovanje:
Balsam za atopičnu kožu. Atopična koža je iziritirana, suva i svrbi. Taj svrab izaziva češanje koje ometa san u toku noći i može imati negativan uticaj na kvalitet života.

 

Eucerin AtopiControl Balsam je balsam za telo za svakodnevnu upotrebu koji je posebno formulisan da umiri i intenzivno hidrira iziritiranu kožu koja svrbi. Lagana ali hranljiva formulacija na bazi ulja u vodi obogaćena je umirujućim likokalkonom A, ceramidima i shea buterom kako bi se ojačala barijerna funkcija kože i ublažili suvoća i svrab. Tokom upalne faze, koristi se zajedno sa Eucerin AtopiControl Kremom za akutnu negu, Eucerin Sprejem protiv svraba i uobičajenom terapijom koju je propisao lekar.

 

Balsam za atopijski ekcem pruža trenutnu hidrataciju kako bi koža postala meka i glatka, a redovnom upotrebom stanje kože se vidno poboljšava. Eucerin AtopiControl Balsam klinički i dermatološki dokazano doprinosi dobrom snu i poboljšava kvalitet života osobama sa atopijskim dermatitisom.¹

 

Ovaj Balsam ne sadrži parfeme i ima laganu i prijatnu teksturu koja se brzo upija i nije masna niti lepljiva. Pogodan je za odrasle, decu i bebe starije od tri meseca.

¹Beiersdorf PuU, Italija, april/maj 2019.

 

Kliničke i dermatološke studije ukazuju na veoma dobru efikasnost i podnošljivost preparata. Pored drugih kliničkih i dermatoloških studija, sprovedena je i studija samoprocene preparata (PIU)¹ koja je uključila 166 pacijenata (muškaraca i žena, starosti 30 i više godina) sa blagim do umerenim atopijskim dermatitisom koji izaziva probleme sa spavanjem najmanje 1 do 2 dana u nedelji. Oni su prijavili sledeće rezultate nakon četiri nedelje redovne upotrebe balsama:

 

- Preparat smnjuje osećaj suve i grube kože 99%

- Preparat ima prijatnu i hranljivu teksturu 99%

- Preparat umiruje kožu 98%

- Nakon nanošenja koža je meka i glatka 98%

- Preparat pruža intenzivnu hidrataciju 97%

- Preparat umiruje iziritiranu kožu 97%

- Preparat smanjuje crvenilo 96%

 

¹Beiersdorf AG, samoprocena preparata april/maj 2019.

 

Pogodno za bebe. Bez parfema. Brzo se upija. Nelepljivo. Nemasno.

 

Preparati za negu iz Eucerin AtopiControl linije preparata sadrže jedinstvenu kombinaciju aktivnih sastojaka:

 

- Likokalkon A: ekstrakt sladića koji umiruje kožu i smanjuje crvenilo

- Ceramide: da jačaju barijernu funkciju kože

 

Ovi sastojci deluju zajedno kako bi umirili kožu tokom upalnih faza kao i kako bi joj pružili svakodnevnu, osnovnu negu koja je atopičnoj koži potrebna da bi se produžio period između upalnih faza. Narušena barijerna funkcija kože dovodi do suvoće, koža postaje iziritirana, a ponekad i upaljena.

 

Način upotrebe:
Nanosite svakodnevno, onoliko često koliko je to potrebno. Za najbolje rezultate koristite u kombinaciji sa Eucerin AtopiControl Uljem za kupanje.

 

Sastav:
Voda, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter, Octyldodecanol, Caprylic-Capric-Triglyceride, Vitis Vinifera Seed Oil, Distarch Phosphate, Glyceryl Stearate SE, Cetearyl Alcohol, Oenothera Biennis Oil, Glycyrrhiza Inflata Root Extract, Ceramide NP, Tocopherol, Sodium PCA, Glycine, Arginine HCL, Carbomer, Citric Acid, Ethylhexylglycerin, Sodium Cetearyl Sulfate, Sodium Citrate, Caprylyl Glycol, Sodium Hydroxide, Ascorbyl Palmitate, Trisodium EDTA, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate.

 

Imajte na umu da lista sastojaka u sastavu proizvoda može da se razlikuje, menja ili varira tokom vremena. Molimo pogledajte pakovanje proizvoda koje dobijete pre upotrebe za najnoviju listu sastojaka.

 

Pakovanje: 400ml

11017739

Pregled

Napišite vaš komentar

AtopiControl Balsam 400ml

Balsam za telo za svakodnevnu negu sa likokalkonom A, ceramidima i shea buterom namenjen za atopičnu kožu. Umiruje svrab kože i jača njenu barijernu funkciju. Osnovna, dnevna nega za atopičnu kožu. Lagani Balsam koji umiruje kožu koja svrbi i koja je iziritirana. Jača barijernu funkciju kože.

Napišite vaš komentar

Povezani proizvodi

Pogledajte i ostale povezane proizvode

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje