Novogodišnja čestitka Apothecary drogerije

Novogodišnja čestitka Apothecary drogerije

Posle samo godinu dana od osnivanja zabeležili smo nominaciju za najbolji e-commerce sajt na svetskom nivou, dostigli prosečan rok isporuke od 2 radna dana i omogućili plaćanje platnim karticama. Godinu iza nas obeležile su dinamične aktivnosti u kojima smo pre samo godinu i tri meseca pokrenuli „Apothecary“, internet drogeriju sa fokusom na ponudu vrhunskih proizvoda i visokog kvaliteta.

„Apothecary“ je nastao početkom 2020. godine kada je marketinška agencija Foster + Svensson napravila e-commerce i komunikacionu platformu, a koja je bila prepoznata od vodećih farmaceutskih kuća u Srbiji, kako proizvođača tako i od apoteka. Od jedne ideje, Apotecary je postao internet prodavnica koja je vidno rigorozna u okviru sopstvenog brenda, suptilno disciplinovana u komunikaciji između drugih brendova i usklađena sa smernicama neophodnim kao obaveza za sve proizvođače i drogeriju u celini. Pored toga, informacije o proizvodu su sveobuhvatne i relevantne za kupce, baš kao i pretraga proizvoda koja je inteligentna kako bi kupci pronašli proizvod u vrlo kratkom vremenu. Upravo zbog toga, profesionalci u kreativnoj i advertajzing industriji koji su članovi sajta Creativepool prepoznali su našu inovativnost i dodelili nominaciju za najbolji internet sajt u celom svetu u kategoriji “Internet sajtovi (Web)”.

U ovoj godini ponudili smo veliki broj brendova i originalnih proizvoda i sada je na raspolaganju preko 13.000 različitih artikala. Takođe, kako bismo našim kupcima ponudili bezbedne proizvode, internet drogerija „Apothecary“ je uvela i sistem brzog upozorenja pod nazivom „Safety Gate“ u kojem na nivou Evropske unije dobijamo obaveštenja ukoliko je određeni proizvod povučen iz prodaje i iz kojeg razloga. Na ovaj način, osiguravamo da su svi proizvodi koji su u ponudi u skladu sa najvišim standardima kvaliteta kao i da su bezbedni za naše kupce. 

- Pored samog kvaliteta proizvoda i njihovog predstavljanja na sajtu, veliku pažnju posvećujemo samoj porudžbini kroz pakovanje i dostavu na adresu kupca. Naše porudžbine karakteriše čisto i uredno pakovanje, dostava na navedenu adresu po principu isporuke porudžbine direktno do vrata, kao i minimalistička unutrašnjost paketa. Posebno, svaki kupac dobija poklon uz bilo koju vrednost porudžbine i to bez izuzetka. Dostava je omogućena na celoj teritoriji Srbije i u skladu sa definisanim rokovima. Naša analitika pokazuje da je prosečna isporuka kupljenih proizvoda u "Apothecary" internet drogeriji izvršena u roku od 2 radna dana, iako je definisan rok od 5 dana, rekao je Vladimir Suvodolac, izvršni direktor i dodao da je MasterIndeks istraživanje koje je sprovela kompanija Mastercard u 2021. godini, pokazalo da dve trećine onlajn kupaca u Srbiji kupuje isključivo na domaćim Internet sajtovima jer je onlajn trgovina jednostavna i bezbedna. 

- Broj korisnika onlajn plaćanja povećao se za 15% u odnosu na period pre izbijanja pandemije COVID-19. Onlajn plaćanja koristi 81% ispitanika, od čega 10% plaća onlajn makar jednom nedeljno, dok 45% koristi onlajn plaćanja makar jednom mesečno, dodao je Suvodolac.

Od 1. decembra 2021. godine, u direktnoj saradnji s Banca Intesom, Apothecary Internet drogerija omogućila je kupovinu i onlajn plaćanje korisnicima Visa, Mastercard, Maestro, American Express i DinaCard platnih kartica, izdatih od svih banaka u Srbiji i inostranstvu, dok je za proces integracije i dizajn zadužena agencija Foster + Svensson.

Apothecary teži da bude predvodnik u industriji i da ukaže na primer dobre poslovne prakse kojom se kupcima u Srbiji omogućava transparentnost pri kupovini. Pored toga, ostajemo kompletno posvećeni unapređenju e-commerce usluga u Srbiji u sklopu svoje internet drogerije, gde na jasan i jednostavan način predstavljamo proizvode, ali i brinemo o svojim kupcima od prvog kontakta s nama, pa do trenutka isporuke proizvoda na adresu. Želimo da ukažemo na važnost poštovanja svojih kupaca bez obzira na visinu porudžbine i to kroz odnos koji gradimo preko našeg sajta, društvenih mreža, kao i kroz kompletnu komunikaciju koju ostvarimo s našim kupcima. Smatramo da svi zaslužujemo malo lepši život i zbog toga se aktivno uključujemo i pridružujemo inicijativama koje kao rezultat imaju kvalitetniji odnos ka kupcima i njihovo veće poštovanje. Za nas je to osnovni standard koji želimo da bude usvojen i primenjen i u Srbiji kako bi što više transakcija ostalo u našoj zemlji, a samim tim doprinelo daljem rastu i razvoju zemlje i društva. 

Prva godina rada obeležila je dosta aktivnosti, međutim, mi u Apothecary drogeriji smatramo da možemo još više da ponudimo našim kupcima. Tako, 2022. godinu, vidimo kao još dinamičniju gde planiramo mogućnost kupovine i isporuke proizvoda van teritorije Srbije, uvođenje novih brendova i proizvoda, dalja unapređenja Apothecary sajta, uvođenje novih funkcionalnosti, kao i dolazak potpuno novih visoko-kvalitetnih proizvoda na tržište Srbije.

Svim našim kupcima kao i poslovnim partnerima se zahvaljujemo što su sa nama na putu razvijanja jednog lepšeg primera rada i poslovne izvrsnosti, i želimo srećne novogodišnje praznike. 

Proizvod dodat za upoređivanje