Predstavljamo efikasan tretman protiv peruti i ublažavanja svraba kože glave

Predstavljamo efikasan tretman protiv peruti i ublažavanja svraba kože glave

Nažalost, ne postoji čarobna formula koja će vas osloboditi peruti. Međutim, Sisley Research je dizajnirao efikasne tretmane za kosu koji mogu da naprave stvarnu razliku u borbi protiv efekata peruti.

 

Perut ne samo što može da izazove nelagodnost zbog svraba i iritacije vlasišta, već njen uočljiv izgled takođe može da utiče na vaše samopouzdanje. Otkrijte najnovije Sisley inovacije koje se fokusiraju na efikasna rešenja u borbi protiv peruti i ublažavanja svraba kože glave.

 

Šta uzrokuje perut?

Vaša koža glave radi na isti način kao i vaša koža tela i lica. Kada disbalans utiče na način na koji funkcioniše, pojavljuju se negativni znaci koji pogađaju i muškarce i žene: svrab, iritacija i, nažalost, perut. Ova negativna reakcija može biti uzrokovana oštećenjem od spoljašnjih izvora (toplota, izlaganje suncu, hlor i slana voda) ili lošim navikama (preterano pranje ili neodgovarajući šampon koji izaziva osetljivost) koji dovode do neravnoteže u mikrobiomu i upale kože glave.

 

Da bi se odbranilo, vlasište reaguje i ubrzava ćelijsku obnovu: ljuspice kože se odvajaju, skalp počinje da svrbi i kao rezultat toga češće nanosimo šampon u pokušaju da uklonimo perut i pokreće se neprekidni krug. Ako vam je potrebna dugotrajna akcija i olakšanje vlasišta, trebalo bi da perete kosu ređe i koristite šampone sa umirujućim formulama.

 

 

Uspostavite dobre navike

Ishrana i način života igraju važnu ulogu u pojavi peruti. Baš kao i vaša koža, skalp odražava način na koji jedemo i kako živimo. Zbog toga je moguće uticati na pojavu peruti tako što ćemo više voditi računa o tome šta jedemo, ali i borbom protiv negativnih efekata poput stresa. Raznovrsna ishrana, bogata svežim proizvodima, voćem i povrćem, kuvanim ili sirovim, obezbeđuje hranljive materije i vitamine potrebne za zdrav način života. Prioritet treba dati vitaminima kao što su vitamin A, vitamin B6 i vitamin E. Prvi se može naći u puteru, mlečnim proizvodima, jajima i jetri. Vitamin B6 je takođe prisutan u bananama, jetri, pečurkama, lososu, krompiru i integralnim žitaricama. Što se tiče vitamina E, on se u suštini nalazi u takozvanim „zdravim mastima“: lešnicima, bademima, ulju uljane repice i soje, integralnim žitaricama i masnoj ribi.

 

Stimulanse kao što su crni čaj, kafa i začini treba konzumirati umereno, jer oni povećavaju proizvodnju sebuma i stoga imaju štetan uticaj na stanje kose.

 

Važno je da ostanete hidrirani i da pijete dosta vode, da dovoljno spavate i redovno vežbate. I sportske i tehnike opuštanja u kombinaciji sa osnovnim vežbama snage kao što su joga i pilates, pomažu u smanjenju brzine lučenja kortizola (hormona stresa) u krvotok.

 

Dva efikasna tretmana za negu kose za dugotrajno delovanje protiv peruti

Sisley laboratorije su iskoristile svoju stručnost za negu kože kako bi dizajnirale izuzetne proizvode za ulepšavanje vaše kose. Razvijeno je nekoliko tretmana koji se fokusiraju na izvor problema rebalansiranja vlasišta i smanjenja pojave peruti. U srcu proizvoda „Hair Rituel by Sisley“ nalaze se umirujući šampon protiv peruti i umirujuća kura protiv peruti, a koji predstavljaju kompleks za intenzivan rebalans koji pročišćava kožu glave, smiruje iritaciju i štiti je od osećaja nelagodnosti.

 

 

Šta sadrže ovi proizvodi?

„Hair Rituel by Sisley“ šampon protiv peruti, kao i umirujuća kura protiv peruti sadrže aktivne sastojke prirodnog porekla: ekstrakt žalfije, ekstrakt semena celera, eterično ulje egzotične verbene. Ova dva tretmana takođe sadrže aktivne sastojke koji ulepšavaju vašu kosu. Pro-vitamin B5 je ključni aktivni sastojak, koji jača kapilarna vlakna i dodaje telo i volumen vašoj kosi. Kosa je živahnija, mekša i sjajnija.

 

Rezultati su trenutni i dugotrajni nakon korišćenja proizvoda. Već od prve primene, pojava peruti je manje vidljiva, a vlasište je umireno. Nedelju za nedeljom, skalp ponovo vraća ravnotežu. Vaša kosa je sjajnija, jača i svilenkasta. Zaštita protiv peruti se nastavlja i nakon prestanka tretmana*.

 

 

Umirujuća rutina nege kose za smanjenje iritacije kože glave

Kada perete kosu, nanesite malu količinu umirujućeg šampona protiv peruti na mokru kosu. Umasirajte u kožu glave i rasporedite po kosi od korena do vrhova, dodajući vodu kako biste stvorite penu. Završite temeljnim ispiranjem. Ovaj šampon za regeneraciju ne sadrži sulfate i nežno čisti i pročišćava vašu kožu glave.

 

Na kraju, nanesite umirujuću kuru protiv peruti na mokru ili suvu kosu tri puta nedeljno tokom tri nedelje. Nanesite ekvivalent od četiri pipete, radeći deo po deo kroz kosu, na kožu glave, a zatim masirajte vrhovima prstiju.

 

Rezultat: Zdravije, udobnije vlasište bez vidljive peruti i lepa, snažna i jaka kosa.

 

*Test efikasnosti je trajao najmanje 3 meseca, dobijen nakon zajedničke upotrebe Sisley umirujućeg šampona protiv peruti i Sisley umirujuće kure protiv peruti. Testiranje je vršio Sisley Paris.

Izvor i fotografije: Sisley Paris. 

Proizvod dodat za upoređivanje