Apothecary podržao Udruženje obolelih od multiple skleroze "Moj Srem"

Apothecary podržao Udruženje obolelih od multiple skleroze "Moj Srem"

Apothecary je podržao Udruženje obolelih od multiple skreloze "Moj Srem" finansijskom donacijom za kupovinu higijenskih paketa, božićnih i novogodišnjih paketića za članove udruženja, kao i decu članove udruženja. Praznici donose podjednaku radost svima, a posebno osobama kojima je potrebna pažnja u određenim trenucima kada je njhov osmeh ono što prevazilazi sve materijalne vrednosti. 

Udruženje obolelih od multipleskleroze Srema "Moj Srem" sa sedištem u Inđiji postoji već 16 godina i okuplja veliki broj članova iz celog Srema. Aktivnosti udruženja su usmerene ka pomoći osobama sa MS-om (multiplesklerozom) i njihovim porodicama kako bi što aktivnije bili uključeni u društvo i različite aktivnosti. Takođe, ovo udruženje se bavi i ostalim aktivnostima poput organizacije kreativnih radionica sa osobe sa MS-om, gde tom prilikom izrađuju različite predmete poput nakita, slikanja na svili, slikanja na staklu i slično, a sve u skladu s mogućnostima. Pored toga, članovi udruženja "Moj Srem" veoma rado usvajaju i nove tehnike slikanja poput tehnike pod nazivom „enkaustika“, što je slikanje uz pomoć voštanih boja i pegle. Svi radovi se prikazuju u određenom vremenskom periodu kada se organizuje izložba ovih radova.

Multipla skleroza je autoimuna bolest kod koje imuni sistem organizma prepoznaje delove centralnog nervnog sistema (kičmena moždina i mozak) koji imaju omotač oko nerava (mijelinski omotač) kao strane organizme i usled toga stvara antitela protiv sopstvenog centralnog nervnog sistema, čime se oštećuje omotač oko nerava i dolazi do neuroloških problema. Multipla skleroza se može pojaviti u svakom životnom dobu. Bolest se, međutim, obično pojavljuje između 20. i 40. godine života i češća je kod žena nego kod muškaraca. Trenutno u svetu ima 2.5 miliona ljudi koji boluju od ove bolesti. Postoji 4 tipa multiple skleroze, od kojih se neki karakterišu fazama pogoršavanja i stabilizacije, a drugi mogu biti agresivni i brzo dovesti do pojave invalidnosti. Tačan uzrok multipla skleroze i dalje nije jasan, ali je poznato da faktori kao što su povišen pritisak, gojaznost i drugi nemaju uticaja na njen nastanak. Ono što se zna zasigurno to je da zdrav stil života uz dovoljno sna, redovnu i zdravu ishranu i fizičku aktivnost smanjuju rizik za nastanak ne samo multiple skleroze (MS), već i drugih bolesti. 

Apothecary svojom donacijom želi da pomogne i doprinese boljm društvu bez obzira na veličinu kompanije. 

- Mi u Apothecary drogeriji smo odgojeni da se borimo protiv siromaštva, da podržavamo blagostanje i da pomognemo kad god smo u mogućnosti. Kako je sve što radimo jasno i precizno, pored toga, naš doprinos zajednici je jednostavan i razumljiv. Na ovaj način želimo da investiramo u svoje društvo i doprinesemo daljem razvoju savremenih vrednosti zadržavajući duh tradicije. Zajednica u okviru koje poslujemo je naša svakodnevica, jer tu radimo, živimo i saosećamo sa ljudima. Vaspitani smo da verujemo u društveno odgovorno poslovanje, a ne samo da ga prihvatimo kao projekat korporativne kulture. Za nas u Apothecay drogeriji ovo je kultura koju donosimo sa sobom, istakao je Vladimir Suvodolac generalni direktor Apothecary drogerije.

Podrška određenim grupama trebalo bi da bude cilj svake društvene zajednice kako bismo svi zajedno napredovali ka boljem i radosnijem sutra. Samo zajedno možemo da uspemo i prevaziđemo sve prepreke koje su pred nama, a posebno one koje osobama sa MS-om čine nepremostive daljine čak i kada je reč o običnim svakodnevnim aktivnostima. Apothecary je ponosan što je svojim doprinosom podržao Udruženje obolelih od multiple skleroze "Moj Srem", gde želi da pomogne i doprinese boljem društvu i svima nama kao zajednici u Srbiji.

Proizvod dodat za upoređivanje