Delovanje:
Rastvor Orosal 65 se koristi kod lakog i srednje teškog stepena dehidracije dece i odraslih sa prolivom i/ili povraćanjem.Rastvor Orosal 65 se koristi kod lakog i srednje teškog stepena dehidracije dece i odraslih sa prolivom i/ili povraćanjem. Daje se u malim porcijama (kašičicom ili na gutljaj iz flašice, odnosno šolje). Povraćanje nije prepreka za primenu proizvoda Orosal 65 i obično prestaje tokom rehidracije.Prema stepenu dehidracije, odojče i malo dete treba da uzima Orosal 65 u dozi od 50-100 ml/kg telesne mase tokom 4-6 sati. U poslednja 2 sata rehidracije daje se voda, a odojčetu i majčino mleko u količini od 50 ml/kg telesne mase. Ukoliko stanje normalne hidracije nije uspostavljeno, postupak se ponavlja na 6 sati po istom principu.

 

Način primene:
Sadržaj kesice rastvoriti u 500 ml prokuvane i na sobnoj temperatuti ohlađene vode. Pripremljen rastvor upotrebljiv je 24 časa.

 

Pakovanje: 14g

11004723

Pregled

Napišite vaš komentar

Orosal 65 14g

Orosal 65 služi za nadoknadu tečnosti i elektrolita u lakšim i srednje teškim dijarejalnim poremećajima, kao i u drugim stanjima praćenim povećanim potrebama za vodom i elektrolitima kao što su teške opekotine, priprema bolesnika za rendgenska i endoskopska ispitivanja debelog creva i drugo. 

Napišite vaš komentar

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje