• Na rasprodaji!
    Marnys Organsko ulje origana 30ml

Delovanje:
Dejstva etarskog ulja divljeg origana su predmet detaljnih istraživanja poslednjih nekoliko godina. Mnoge kliničke studije su dokazale pozitivna dejstva njihove upotrebe kod lečenja raznih vrsta oboljenja, kao i primenu u profilaksi i svakodnevnom životu.

 

Etarsko ulje divljeg origana ima jako dejstvo na veliki broj patogenih bakterija (veoma značajno dejstvo na Gram negativne bakterije), gljivica (Candida albicans) i neke viruse (Herpes viride). Najvažnija aktivna komponenta, odgovorna za to dejstvo je karvakrol. Što je sadržaj ove supstance u ulju veći, to je ono efikasnije. Pored karvakrola, u sastavu ulja se nalazi i timol koji je izuzetno značajan sastojak za jačanje imunog sistema.

 

Osim pomenutih tegoba, ulje divljeg origana pozitivno utiče i na kožna oboljenja kao što su akne, čirevi, celulitis, atletsko stopalo, gljivice na stopalima, herpes, ali i na neprijatan zadah iz usta. Osim toga, poznato je da ulje origana pomaže i kod tegoba kao što su prehlade i gripovi, kašalj, pneumonija, sinuzitis i upala grla. Ulje divljeg origana je cenjeno jer se od najranije istorije veruje da je ono najjači prirodni antibiotik i antiseptik. Sadrži raznovrsne zaštitne supstance čiji balans omogućava njihovo sinergističko dejstvo.

 

Terapijska primena ulja od origana na tegobe kao što su:
- Urinarne infekcije (Gram negativne bakterije)
- Kandidijaza (Candida albicans - oralna, intestrinalna, vaginalna)
- Paradontopatija - Bronhitis, rahinitis, traheitis, produktivni kašalj
- Herpes simplex 1 i 2 (rozmarinska kiselina)
- Povrede i rane na koži koje dugo i teško zarastaju
- Reumatski bolovi (spolja)
- Čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu (Helycobacter pylori)
- Otežano varenje i disbalans crevne flore, gasovi
- Snižavanje holesterola i šećera u krvi 
- Šuga i vaške (preporuka je da se ulje origana ubaci u šampon ili kupku)

 

Dejstva etarskog ulja divljeg origana su predmet detaljnih istraživanja poslednjih nekoliko godina. Mnoge kliničke studije su dokazale pozitivna dejstva njihove upotrebe kod lečenja raznih vrsta oboljenja, kao i primenu u profilaksi i svakodnevnom životu.

 

Način primene:

Odrasli opšta upotreba: Ulje origana se koristi u meri od 1 do 3 kapi koje se sipaju u malu količinu vode ili soka. Sadržaj dobro promešati, a zatim brzo progutati bez zadržavanja u ustima. Preparat se može uzimati od 1 do 8 puta dnevno.
Upotreba za tegobe sa varenjem: Ulje se pije posle obroka razređeno u kafenoj kašičici jestivog ulja ili meda.
Kao digestiv se može koristiti i 3 kapi na kocki šećera, 2-3 puta dnevno.

Spoljna primena kod reumatoidnih bolova: Ulje origana razblažiti sa vodom u odnosu 1:5 i utrljati na bolno mesto.
Inhalacija: U pola litra ključale vode dodati 1 kap origano ulja i pažljivo udisati zatvorenih očiju. Nije preporučljivo za decu mlađu od 10 godina i osetljive osobe koje pate od astme ili alergija. Poželjno je da tretman traje 10-14 dana i to 2-3 x 1 kap dnevno
Promene na koži: Razrediti 30-50 kapi origano ulja u 100 ml jestivog ulja. Mazati promene na koži dva puta na dan.

 

Upozorenje:
Ne prekoračujte preporučenu dnevnu dozu. Proizvod se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i deci mlađoj od tri godine starosti, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Nije preporučljivo za decu mladju od 10 godina i osetljive osobe astma alergije. Proizvod se ne sme konzumirati u slučaju da osoba koja ga konzumira ima: anemiju, poremećaj koagulacije, poremećaj akta gutanja, ozbiljnu hipertenziju, astmu, teško oštećenje jetre i bubrega kao i osobe koje uzimaju antikoagulantnu terapiju.

 

Sastav:
Ulje organskog origana Origanum minutiflorum sa 106 mg karvakrola, odnosno 133 mg ulja divljeg origana i devičansko maslinovo ulje.

 

Pakovanje: 30ml

005680010853

Pregled

Napišite vaš komentar

Organsko ulje divljeg origana 30ml

Marnys ulje origana je čisto, standardizovano, etarsko ulje divljeg, mediteranskog origana (Origanum minutiflorum) sa 81,69% karvakrola. Ovo etarsko ulje divljeg origana sa aktivnim komponentama, monoterpenskim fenolima (karvakrol i timolol), zbog svog višestrukog dejstva, ima široku primenu, kako u narodnoj, tako i u naučnoj medicini.

Napišite vaš komentar

Povezani proizvodi

Pogledajte i ostale povezane proizvode

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje