Sistem brzog upozorenja "Safety Gate" omogućava brzu razmenu informacija između država članica EU/EEA, Velike Britanije i Evropske komisije o opasnim neprehrambenim proizvodima koji predstavljaju rizik po zdravlje i sigurnost potrošača. Evropska komisija svaki dan prima upozorenja nacionalnih tela o opasnim proizvodima na njihovim tržištima. Takva upozorenja se šalju i dele preko sistema brzog upozorenja, a koji se odnosi na opasne neprehrambene proizvode. Sistem brzog upozorenja je nazvan „Safety Gate“. Ovaj sistem sadrži informacije o vrsti dotičnih proizvoda, rizicima koje ti proizvodi predstavljaju, kao i preduzetim merama na nacionalnom nivou, s ciljem sprečavanja i ograničavanja dalje dostupnosti u prodaje takvih proizvoda.

 

Sistem brzog upozorenja je sistem EU-a za sve opasne potrošačke proizvode. Izveštavanje sadrži detaljne informacije o predmetnim proizvodima, rizicima, državi članici koja šalje takvo obaveštenje i merama donetim kao odgovor na potencijalnu pretnju i opasnost. Sistem brzog upozorenja omogućava brzu razmenu informacija između 31 evropske zemlje i Evropske komisije o opasnim neprehrambenim proizvodima koji predstavljaju rizik za zdravlje i sigurnost potrošača. Ove informacije se jednom nedeljno objavljuju kroz sistem brzog upozorenja EU, a koje šalju države članice, čime se dostavljaju obaveštenja o tim upozorenjima.

 

 

Smatramo da je sigurnost i bezbednost naših kupaca od esencijalne važnosti. Apothecary internet drogerija svojim kupcima nudi samo vrhunske i kvalitetne originalne proizvode, proverenog kvaliteta i od pouzdanih proizvođača. Ipak, smatramo da je dodatna bezbednost uvek dobrodošla, i iz tog razloga, Apothecary koristi "Safety Gate" i prijavljen je za prijem brzih upozorenja, a koje nam direktno dostavlja Evropska komisija. Listu proizvoda sa rizicima po zdravlje i sigurnost potrošača detaljno gledamo i ukoliko primetimo da takav proizvod postoji u okviru naše ponude - odmah ga isklljučujemo iz dalje distribucije, dostupnosti, prodaje i ponude uopšte (recall). Takođe, u slučaju identifikacije takvog proizvoda, odmah i bez odlaganja proveravamo prethodne kupovine u okviru Apothecary internet drogerije i ukoliko primetimo da postoje kupci koji su iste kupili, stupamo i direktan kontakt kako bismo preneli upozorenje i podelili dalje korake oko povlačenja proizvoda sa tržišta.

 

"Safety Gate" je servis Evropske komisije za zaštitu potrošača Evrope. Apothecary internet drogerija je prijavljena na EU sistem brzog upozorenja "Safety Gate" i u slučaju identifikacije proizvoda, informacije o tome će objaviti na svom sajtu, kako bi odmah obavestila svoje kupce.

 

Tu smo da zajedno menjamo svet na bolje.

Proizvod dodat za upoređivanje