Apothecary je sertifikovan e-Trustmark nacionalnom oznakom poverenja u elektronskoj trgovini. Krajem 2022. godine Apothecary je pristupio procesu provere i sertifikacije svog sajta, radi dobijanja nacionalne e-Trustmark oznake poverenja u elektronskoj trgovini. Dobijanjem i postavljanjem e-Trustmark oznake na sajtu kupcima se ističe kredibilitet trgovca koji vodi svoju trgovinu putem interneta u skladu sa zakonima Republike Srbije i pravilima dobre poslovne prakse u oblasti elektronske trgovine i zaštite potrošača.

 

Projekat Razvoj elektronskog poslovanja obuhvata proces dodele oznake poverenja u elektronskoj trgovini (e-Trustmark) kao prvu inicijativu za uvođenje e-Trustmark principa i prakse u poslovnu zajednicu Srbije. Projekat IPA 2012 „Razvoj elektronskog poslovanja“ finansirala je Evropska unija, a korisnici i glavni partneri projekta su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstvo privrede Republike Srbije. e-Trustmark oznaka је usklađena sa konceptom evropskih oznaka poverenja zaštite i kupovine na internetu. Svrha ove oznake je unapređenje kvaliteta domaćih internet prodavnica i uspostavljanje poverenja između internet trgovaca i kupaca koji koriste elektronsku trgovinu. Uspostavljanje poverenja između trgovaca i kupaca stimuliše elektronsku trgovinu kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom tržištu i ima pozitivan uticaj na privredu Srbije.

 

apothecary.rs e-Trustmark sertifikat

 

Oznakom poverenja e-Trustmark posetiocima sajta i kupcima poručuje se da je nezavisni nacionalni autoritet proverio onlajn prodavnicu i utvrdio da ona posluje u skladu sa važećim zakonima Republike Srbije i pravilima dobre poslovne prakse koji ujedno regulišu oblast e-trgovine.

 

Kupci koji kupuju preko interneta imaju obezbeđena zakonska prava i obaveze kao potrošača, a regulisana su nizom zakona koji regulišu oblast elektronske trgovine u Republici Srbiji. Tu spadaju zakon o zaštiti potrošača, zakon o elektronskoj trgovini, zakon o trgovini, zakon o oglašavanju. S obzirom na prirodu virtuelnog okruženja i njegove specifičnosti zakon je predvideo niz rešenja koja će kupcima pružiti adekvatan nivo zaštite svojih prava prilikom kupovine na internetu. e-Trustmark sertifikovana oznaka je potvrda da je trgovac, odnosno sajt preko kojeg želite da kupite proizvode prošao rigoroznu kontrolu i ispunio uslove za sertifikaciju, čime se dokazuje da je u pitanju pouzdan trgovac, odnosno sajt.

e-Trustmark na apothecary.rs 

e-Trustmark oznaka poverenja potvrđuje kupcu da trgovac daje jasne i precizne informacije o svom identitetu i kontaktima, opis proizvoda je precizan sa svim bitnim informacijama, trgovac pruža sve infomacije o ceni i svim pratećim troškovima pre finalnog koraka naručivanja, kupac ima mogućnost jasnog praćenja kompletnog procesa naručivanja uz mogućnost korekcije u svakom trenutku, a gde po završetku dobija potvrdu prijema porudžbine. Ujedno, trgovac na jasan i razumnjiv način predstavlja sve uslove i ugovorne obaveze kupca, nudi transparentan i opšte prihvaćen način plaćanja, nudi transparentan i siguran način isporuke i trgovac na jasan i razumljiv način predstavlja kupcu sva njegova zakonska prava i obaveze, pravo na odustajanje od ugovora i transparentu politiku vraćanja proizvoda. Sertifikovan trgovac e-Trustmark oznakom takođe ima transparentnu i lako dostupnu korisničku podršku, a gde ujedno poštuje privatnost i obezbeđuje adekvatnu zaštitu svih prikupljenih podataka o kupcu. Sve informacije o načinu prikupljanja, čuvanju i korišćenju ovih podataka dostupne su kupcu na lak i razumljiv način.

 

Sertifikovana onlajn prodavnica može na jednom ili više mesta na sajtu prikazati oznaku poverenja e-Trustmark. Ona potvrđuje da je izvršena nezavisna kontrola trgovca i njegove prodavnice. Oznaku je moguće pronaći na različitim mestima na sajtu onlajn prodavnice, a na Apothecary sajtu ona se nalazi pri dnu svake stranice i smeštena je u donji desni ugao. Klikom na oznaku poverenja e-Trustmark otvara se nova Internet stranica nezavisnog tela, koja prikazuje Sertifikat i potvrdu njene validnosti. e-Trustmark sertifikat prikazuje relevantne podatke o trgovcu, potvrdu da zadovoljava sve e-Trustmark kriterijume, i datum kada je sertifikat izdat, kao i do kada važi. Tokom trajanja važnosti sertifikata, potrebno je istaći da će nezavisno telo nastaviti da kontroliše i vrši periodičnu proveru ispunjavanja svih uslova i pravila sertifikacije sajta kojem je sertifikat i dodeljen.

 

e-Trustmark oznaka poverenja potvrđuje da je pred vama pouzdan trgovac. Mi u Apothecary Internet drogeriji smo vrlo ponosni i zahvalni što smo prošli rigorozan proces sertifikacije i zaslužili nacionalnu oznaku poverenja u elektronskoj trgovini koju smo ponosno istakli na naš sajt.

 

Svojim kupcima Apothecary nudi mogućnost poručivanja i kupovine proizvoda kako gotovinom pouzećem prilikom dostave proizvoda na željenu adresu, a u saradnji s našim partnerom Poštom Srbije, tako i svim platnim karticama izdatim u Srbiji i inostranstvu kao što su Visa, Mastercard, Maestro, AmericanExpress i DinaCard, a uz pomoć Banca Intesa e-commerce rešenja, dodatnih zaštita Mastercard Secure i Visa Secure, kao i integracije za koju je zadužena agencija Foster + Svensson.

 

Apothecary teži da bude predvodnik u industriji i da ukaže na primer dobre poslovne prakse. Pored toga, ostajemo kompletno posvećeni unapređenju e-commerce usluga u Srbiji u sklopu svoje internet drogerije, gde na jasan i jednostavan način predstavljamo proizvode, ali i brinemo o svojim kupcima od prvog kontakta s nama, pa do trenutka isporuke proizvoda na adresu. Želimo da ukažemo na važnost poštovanja svojih kupaca bez obzira na visinu porudžbine i to kroz odnos koji gradimo preko našeg sajta, društvenih mreža, kao i kroz kompletnu komunikaciju koju ostvarimo s našim kupcima.

 

Smatramo da svi zaslužujemo malo lepši život i zbog toga se aktivno uključujemo i pridružujemo inicijativama koje kao rezultat imaju kvalitetniji odnos ka kupcima i njihovo veće poštovanje. Za nas je to osnovni standard koji želimo da bude usvojen i primenjen i u Srbiji kako bi što više transakcija ostalo u našoj zemlji, a samim tim doprinelo daljem rastu i razvoju zemlje i društva.

 

Proizvod dodat za upoređivanje