Apothecary isporuku poručenih proizvoda obavlja preko kurirskih službi PostExpress (www.postexpress.rs) i City Express (www.cityexpress.rs) sa kojima ima zaključene ugovore o saradnji. Sve proizvode koje poručite preko internet sajta www.apothecary.rs biće isporučeni na adresu koju ste naveli prilikom kupovine proizvoda tj. prilikom pravljenja porudžbine na Apothecary sajtu. Isporuka proizvoda vrši se isključivo na teritoriji Srbije (neobuhvatajući Kosovo i Metohiju).

 

apothecary-rs_kurirska dostava.png

 

Nakon potvrde dostupnosti proizvoda, Apothecary šalje obaveštenje u vidu mejla s informacijom da je naručeni proizvod dostupan, kao i informaciju u vidu dodatnog mejla kada će poručeni proizvod biti poslat kurirskom službom. U obavezi ste da obezbedite prisustvo punoletne osobe na adresi koju ste naveli prilikom poručivanja proizvoda, a kako bi kurir mogao da isporuči paket s proizvodom. Kurirska služba će pokušati da izvrši isporuku paketa do najviše 2 puta. Po preuzimanju poručenih proizvoda, u obavezi ste da potpišete prijem porudžbine i da platite iznos koji je naveden na porudžbenici i u računu, a koji su prethodno dostavljeni na vašu mejl adresu. Ukoliko ne potpišete potvrdu o prijemu, isporuka će se smarati odbijenom. Takođe, ukoliko u trenutku isporuke niste na navedenoj adresi, u obavezi ste da se dogovorite s predstavnikom kurirske službe o vremenu u kojem ćete biti na adresi iz porudžbine ili da se drugačije dogovorite o mestu preuzimanja porudžbine. Apothecary ne može da preuzme odgovornost za ugovoreni termin isporuke. Kurirska služba će pokušati da izvrši dostavu porudžbine najviše 2 puta. U slučaju da su naručeni proizvodi vec plaćeni platnim karticama preko Apothecary sajta, u tom slučaju ne trebate ništa dodatno da plaćate, jer će svi troškovi biti naplaćeni platnom karticom, i dovoljno je samo da preuzmete primljeni paket.

 

Uručenje se vrši primaocu ili ovlašćenom licu uz potvrdu prijema na za to predviđenom mestu na Dostavnoj knjižici. Kada pošiljku u ime primaoca prima njegov punomoćnik, odrasli član domaćinstva ili kod primaoca stalno zaposleno lice, mora u potpisu naznačiti odnos prema primaocu i upisati broj lične karte. Za otkupne pošiljke od primaoca se naplaćuje poštarina za uplatu otkupnog iznosa po cenovniku poštanskih usluga u unutrašnjem poštanskom saobraćaju i usluga novčanog poslovanja. U slučaju da se pošiljka ne može uručiti pošiljaocu pošiljka se smatra neisporučivom.

 

Ukoliko isporuka ne bude uspešna, proizvodi će biti vraćeni u Apothecary, dok će vaša porudžbina biti otkazana, a novac koji je naplaćen platnom karticom će vam biti vraćen u najkraćem roku direktno na račun platne kartice. Porudžbine za koje ste odabrali da će biti plaćene pouzećem tj. prilikom preuzimanja paketa, biće vraćene u Apothecary.

 

Za povraćaj novca, u obavezi ste da da kontaktirate Apothecary slanjem mejla na office@apothecary.rs ili pozivom na broj telefona +381695555579 (radnima danima, od ponedeljka do petka od 09:00 do 17:00 časova). U okviru telefonskog poziva ili mejla potrebno je da dostavite svoj broj tekućeg računa u banci, a kako bi novac bio vraćen, odnosno refundiran. Ukoliko je reč o plaćanju platnom karticom, novac će biti vraćen direktno na platnu karticu sa koje je izvršeno plaćanje. U slučaju povrata novca na platnu karticu ne postoji mogućnost uplate na drugi račun ili drugi tip kartice, već isključivo na platnu karticu sa koje je porudžbina bila i plaćena.

 

Apothecary zadržava pravo da spreči i sankcioniše kupce koji poručuju proizvode sa opcijom plaćanja pouzećem, a bez da žele proizvod i da plate, odnosno da kupe. U ovakvim situacijama Apothecary ima pravo da naplati uslugu kurirske službe i dostave, kao i da odbije dalje poručivanje proizvoda preko sajta www.apothecary.rs, te da blokira korisnički nalog kupca i onemogući dalju kupovinu i naručivanje proizvoda.

 

 

Uslovi i rokovi isporuke

Apothecary će nastojati da isporuči sve proizvode u što kraćem roku i to do pet (5) radnih dana što se smatra Standardnom isporukom, ukoliko to nije drugačije definisano prilikom poručivanja proizvoda tj. u toku pravljenja porudžbine od strane kupca.

 

Uslovi dostave proizvoda su definisani na sledeći način:

- Standardna isporuka (do 5 radnih dana) je besplatna za porudžbine preko 5.000 RSD; za porudžbine ispod 5.000 RSD isporuka se naplaćuje 360 RSD

- Ekspresna isporuka (do 3 radna dana) je dodatna usluga i uvek se naplaćuje 800 RSD bez obzira za visinu porudžbine

- Prioritetna isporuka (do 1 radnog dana) je dodatna usluga i uvek se naplaćuje 1.200 RSD bez obzira na visinu porudžbine

 

Cena isporuke će biti prikazana prilikom odabira uslova isporuke kao i automatski obračunata i dodata u skladu sa odabranim uslovima isporuke proizvoda i njihovom prikazanom cenom i biće prikazana prilikom odabira uslova isporuke, kao i na porudžbenici i na računu.

 

Izuzetak čini kada je ukupan iznos poručenih proizvoda veći od 5.000 dinara i u tom slučaju će Standardna isporuka proizvoda biti besplatna tj. troškove slanja snosiće Apothecary. Ukoliko se dogodi da kurirska služba zahteva dodatnu naplatu određenog iznosa, molimo vas da nas odmah o tome obavestite i odmah ćemo vam uplatiti tj. vratiti novac bez odlaganja, a posle potvrde od strane kurirske službe. 

 

Ekspresna i Prioritetna isporuka su dodatne usluge koje Apothecary nudi i one se uvek naplaćuju i bez izuzetka, kao i bez obzira da li je ukupan iznos poručenih proizvoda niži ili viši od 5.000 dinara. Dodatne usluge Ekspresne i Prioritetne isporuke nisu dostupne za sve proizvode i gradove u Srbiji, a što će Apothecary dodatno potvrditi prilikom poručivanja proizvoda kontaktirajući kupca mejlom ili telefonom. U slučaju da dodatne usluge Eskpresne i Prioritetne isporuke nisu dostupne, kupac će o tome biti obavešten i biće ponuđena Standardna isporuka kao vid dostave poručenih proizvoda.

 

Za sve porudžbine koje su poručene petkom posle 14:00 časova, tokom dana vikenda (subotom i nedeljom), ili na državne praznike, smatraće se da su porudžbine izvršene prvog sledećeg radnog dana.

 

Prikazani uslovi isporuke se odnose isključivo na teritoriju Republike Srbije (neobuhvatajući Kosovo i Metohiju), dok sva dodatna pitanja u vezi sa isporukom možete postaviti putem mejla office@apothecary.rs ili pozivom na broj +381695555579 radnim danom od ponedeljka do petka u periodu od 09:00 do 17:00 časova.

Ukoliko porudžbina nije isporučena u definisanom roku, u obavezi ste da kontaktirate Apothecary kako bi bila izvršena provera toka porudžbine i trenutnog statusa isporuke. Ujedno, možete i da pratite svoju porudžbinu na internet sajtu dodeljenom od strane kurirske službe kako biste u svakom trenutku imali informaciju gde se pošiljka nalazi i kada može da očekujete njenu isporuku.

 

 

Moguća ograničenja kod isporuke

Dostavljanje poručenih proizvoda može biti obustavljeno zbog više sile na koju Apothecary ne može da utiče, kao i usled radnji ili okolnosti koje nije bilo moguće predvideti uključujući, ali ne ograničavajući se na primer: na prirodne i elementarne nepogode, zatvorene saobraćajnice usled vremenskih nepogoda ili drugih događaja, oštećenja ili radova na putu, objektu ili instalacijama, demonstracija ili okupljanja, karantina, ograničavanja kretanja, nedostupnosti kurirske službe. Ukoliko dođe do ograničenja ovakvog tipa Apothecary će sa svoje strane uložiti maksimalne napore kako bi s vama i kurirskom službom bio dogovoren novi termin isporuke.

 

 

Način ugovaranja isporuke

U obavezi ste da obezbedite uslove i mogućnosti za prihvatanje isporuke na adresi koju ste naveli prilikom pravljenja porudžbine. Ukoliko se dogodi da niste u mogućnosti da lično primite porudžbinu, potrebno je da obezbedite prisustvo punoletne osobe. Kurirska služba nema mogućnost da isporuči proizvode za koje nije potpisana potvrda o prijemu tj. preuzimanju.

 

Ukoliko se dogode određene poteškoće prilikom preuzimanja proizvoda, u obavezi ste da odmah i neodložno obavestite Apothecary, dok Apothecary neće snositi odgovornost za bilo kakva kašnjenja u isporuci koja su rezultat ostvarenih poteškoća ili propusta s vaše strane. Isporuka poručenih proizvoda vrši se do najviše 2 puta.

 

Kada porudžbina bude isporučena vama ili osobi koja je u vaše ime preuzela robu od kurirske službe, vi postajete vlasnik tih proizvoda i odgovorni ste za sva naknadna oštećenja, gubitke ili uništenje proizvoda.

 

Zadržavamo pravo promene cene isporuke u slučaju veće mase pošiljke u kilogramima, a o čemu ćemo vas unapred obavestiti.  

 

Proizvod dodat za upoređivanje