Delovanje:
Digestal sadrži enzime pankreasa neophodne za varenje belančevina, masti i ugljenih hidrata, sastojaka svakodnevne ishrane. Žuč pomaže u procesu emulgovanja masti čime olakšava njihovo varenje.

 

Gastrorezistentne tablete su obložene acidorezistentnim omotačem, koji ostaje nerazložen u kiseloj sredini želuca, a razloži se kada proizvod dospe u tanko crevo. Oslobađanje aktivnih sastojaka i dejstvo počinje odmah po rastvaranju acidorezistentnog omotača.

 

Digestal gastrorezistentne tablete mogu da dovedu do ublažavanja i korigovanja poremećaja u varenju, koji su nastali zbog oslabljene funkcije pankreasa.

 

Način upotrebe:
Odrasli i deca iznad 12 godina: 3 puta dnevno popiti po 3 gastrorezistentne tablete, u toku ili neposredno nakon obroka. Tablete treba progutati cele i nesažvakane, ili uz malo tečnosti.

 

Napomene: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu. Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza. Digestal gastrorezistentne tablete ne smeju koristiti osobe alergične na bilo koji sastojak proizvoda. Osobe sa šećernom bolešću Digestal gastrorezistentne tablete mogu koristiti samo posle konsultacije sa lekarom. Ubrzana pasaža stolice i dijareja mogući su kada se uzimaju veće doze proizvoda. Povećane vrednosti mokraćne kiseline u krvi i urinu moguće su kod uzimanja većih doza proizvoda. Kod dece od 3 do 13 godina, koja imaju cističnu fibrozu, veće doze Digestal gastrorezistentnih tableta mogu da dovedu do nastanka fibroznih struktura u debelom crevu. Proizvod se ne preporučuje osobama sa oslabljenom funkcijom jetre i bolestima žučnih puteva.

 

Sastav:
Proteolitički enzimi, amilolitički enzimi, lipolitički enzimi, ekstrakt goveđe žuči, saharoza, anjonski polimeri metakrilne kiseline i njenih estara, sredstvo za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza, stabilizator: polivinilpirolidon K-25, sredstvo protiv zgrudvavanja: talk, stabilizator: magnezijum-stearat, sredstvo za glaziranje: makrogol 6000, korigens ukusa: vanilin, boje: E 171, E 172.

 

Imajte na umu da lista sastojaka u sastavu proizvoda može da se razlikuje, menja ili varira tokom vremena. Molimo pogledajte pakovanje proizvoda koje dobijete pre upotrebe za najnoviju listu sastojaka.

 

Pakovanje: 20 tableta

005680011106

Pregled

Napišite vaš komentar

Digestal 20 tableta

Pomoć za otklanjanje tegoba usled unosa masne hrane. Digestal je dijetetski suplement sa digestivnim enzimima pankreasa i ekstraktom goveđe žuči.

Napišite vaš komentar

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje