Delovanje:
Ubrzan način života, stres, i nepravilna ishrana utiču na kvalitet naše kose, kože i noktiju. Sve više ljudi se suočava sa preranim gubitkom vlasi, peruti i suvom kosom, noktima i kožom bez obzira na godine. Naravno genetika ima važnu ulogu u tome, ali uz odgovarajuću negu može se doći do rezultata. Nega kose, kože i noktiju kreće iznutra. Zdrava ishrana, fizička aktivnost, hidriranost, izbegavanje stresa, kvalitetan san, doprinose da kosa ponovo zablista punim sjajem, da koža odiše lepotom, da nokti budu kvalitetni.

 

Biotin pozitivno deluje na folikul dlake tako da kosa postaje jača, deblja, izdržljivija, manje sklona cepanju i opadanju. Upotrebom biotina jača se koren dlake i njena struktura. Koren kose je zdraviji kao i teme, odnosno koža skalpa. Pomaže kod tankih i krhkih noktiju koji se lako cepaju i lome tako što ih ojačava i ubrzava njihov rast. Keratin je sastavni deo kose i noktiju, predstavlja vrstu proteina, a biotin igra važnu ulogu u njegovoj sintezi. Utiče pozitivno na zdravlje kože tako da kod prisustva dermatita ili ekcema biotin može pomoći kao dodatak programu lečenja kože. Pomaže kod suve kože, ispucalih usta, crvenila kože oko očiju, nosa, usta – T zona.

 

Biotin se unosi putem hrane (žumance, kvasac, pečurke, banane, soja, kikiriki, meso, itd.). On je rastvorljiv u vodi i višak se izbacuje iz organizma putem urina. Ipak određena stanja organizma, neogovarajuća ishrana, duža upotreba antibiotika, mogu dovesti do nedostatka biotina. Upotreba krema, šampona ili bilo koji drugi vid površinskog delovanja na kožu, kosu i nokte nije dovoljan. Biotin je jedan od vitamina B grupe, vitamin B7, poznat i pod nazivom vitamin H. Biotin daje kosi jačinu, gustinu i neophodan sjaj koji odlikuje zdravu i negovanu kosu. Kosa je simbol ženstvenosti tako da zaslužuje posebnu pažnju. Biotin doprinosi da nokti budu snažni, lepi, negovani, bez listanja i pucanja. Utiče na izgled kože, na njenu elastičnost i hidriranost. Pomaže kod ispucale i suve kože smirujući crvenilo. Da bi kosa, koža i nokti izgledali zdravo, blistavo i sjajno veoma je važno koristiti kvalitetne proizvode koji će doprineti njihovoj nezi iznutra.

 

Biotin je važan u sintezi proteina, samim tim i keratina koji je sastavni deo građe kose, noktiju i kože. Upravo od količine keratina zavisi zdravlje kose, noktiju i kože. Kosa postaje jača a dlaka otpornija i deblja, i smanjuje se opadanje kose. Nokti se ne cepaju a koža postaje zdravija. Biotin održava zdrav metabolizam što znači da kada jedemo namirnice koje su izvor masti, proteina i ugljenih hidrata, mora biti prisutan i vitamin B7 tj. biotin, kako bi preradio i upotrebio ove makronutriente za stvaranje energije neophodne za obavljanje fizičkih aktivnosti i pravilno funkcionisanje organizma.

 

Apsorpcija biotina i njegova efikasnost zavise od različitih faktora kao što su: način ishrane, količina vode koja se unosi tokom dana, konzumacije alkohola, korišćenja antibiotika. Biotin spada u grupu B vitamina rastvorljivih u vodi, tako da se sav višak koji se unese u organizam izbaci urinom. Zbog toga predoziranje ovim vitaminom je veoma retko pa samim tim gotovo da nema neželjenih efekata.

 

Način upotrebe:
Jedna kapsula dnevno ili po preporuci lekara. Za najbolje rezultate potrebno je unositi biotin i u vidu dijetetskog suplementa minimum 3 do 6 meseci.

 

Sastav:
8mg BIOTINA, CALCIUM LAURATE, HYPROMELLOSE CAPSULE, MICROCRYSTALLINE CELLULOSE, SILICON DIOXIDE.

 

Lista sastojaka je prikazana samo u informativne svrhe. Svaka lista sastojaka je specifična i može da se razlikuje, menja ili varira tokom vremena. Sve formule su podložne promenama. Iako se trudimo da prikazana lista sastojaka bude tačna, ne možemo da garantujemo da je pouzdana, ažurna ili bez grešaka. Pre upotrebe proizvoda molimo pogledajte listu sastojaka na spoljnom pakovanju proizvoda ili uputstvu koje dobijete za potpunu, tačnu i ažurnu listu.

 

Pakovanje: 60 kapsula

005680011009

Pregled

Napišite vaš komentar

Biotin-8 60 kapsula

Biotin-8 obezbeđuje visoku koncentraciju biotina, vitamina B grupe. Poboljšava kvalitet noktiju i podržava zdravlje kože, kose i nerava, kao i zdrav metabolizam šećera u krvi. Biotin-8 obezbeđuje visoku koncentraciju biotina, vitamina B grupe, koji poboljšava kvalitet kose i noktiju i podržava zdravlje kože.

Napišite vaš komentar

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje