Delovanje:
Trenutno ublažavanje svraba. Atopična koža je iziritirana, suva i svrbi. Ovaj svrab izaziva češanje koje ometa dobar san tokom noći i može imati negativni uticaj na kvalitet života.

 

Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba posebno je formulisan kako bi koži pružio trenutno i dugotrajno olakšanje od svraba. Klinički je dokazano ublažava svrab u roku od 60 sekundi sa rezultatima koji traju i do šest sati¹.

 

Inovativni sprej sadrži jedinstveni kompleks sastojaka koji deluju protiv svraba i koji se bore protiv senzacije svraba na više nivoa - od površinskih slojeva kože do nervnih završetaka - kako bi se trenutno ohladila i smirila koža koja svrbi:

- Mentoksipropandiol hladi kožu i deluje na senzornom nivou kako bi ublažio osećaj svraba

- SymSitive* smiruje kožu, zaustavlja osećaj da koža peče i smanjuje crvenilo

- Polidokanol smiruje kožu tako što smanjuje signale svraba na ćelijskom nivou.

 

Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba idealan je za lokalizovani svrab na telu izazvan atopijskim dermatitisom i može se koristiti kako tokom upalnih faza tako i tokom perioda između njih. Praktičan je za osobe u pokretu i može se koristiti zajedno sa Eucerin AtopiControl Kremom za akutnu negu i/ili uobičajenim lekovima.

 

Ovaj sprej hladi kožu i ne sadrži parfem, brzo se upija ne ostavljajući mastan i lepljiv trag. Odgovara odraslim osobama, deci uzrasta od tri godine i starijoj, a takođe je efikasan i za svrab koji nastaje kao posledica kseroze, psorijaze i dijabetesa.

 

¹Beiersdorf AG, Klinički podaci, Mart/April 2018.

 

Pored drugih kliničkih i dermatoloških studija, sprovedena je i studija samoprocene preparata (PIU)** koja je uključila 32 pacijenta sa atopijskim dermatitisom koji je praćen svrabom. Nakon što su primenjivali sprej dva puta dnevno tokom dve nedelje, 94% njih potvrdilo je da sprej "ima efekat hlađenja i osveženja za kožu".

 

Istraživanje pokazuje da Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba ublažava svrab u roku od 60 sekundi i da efekat traje i do šest sati.

 

**mart/april 2018.

 

Pogodno za decu stariju od 3 godine. Bez parfema. Brzo se upija. Nelepljivo. Nemasno.

 

Eucerin AtopiControl Krema za akutnu negu i Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba posebno su formulisani sa aktivnim sastojcima koji smiruju kožu koja svrbi.

 

Eucerin AtopiControl Krema za akutnu negu sadrži mentoksipropandiol i dekanediol kako bi umirila kožu tokom upalnih faza atopijskog dermatitisa:

- Ekstrakt mente, mentoksipropandiol aktivira prirodne receptore za hlađenje (poznate kao TRPM8) koji se nalaze u nervnim završecima u koži. Kao rezultat se javlja osećaj hlađenja koji ublažava senzaciju svraba

- Anti-bakterijski dekanediol bori se protiv bakterije Stapphylococcus Aureus koja se vezuje za atopijski dermatitis

 

Formulacija takođe sadrži i jedinstveni kompleks aktivnih sastojaka koji se koristi u preparatima za osnovnu, svakodnevnu negu iz linije:

- Likokalkon A: ekstrakt sladića koji smiruje kožu i smanjuje crvenilo

- Ceramide: da jačaju barijernu funkciju kože

 

Ključni aktivni sastojci u Eucerin AtopiControl Spreju protiv svraba su mentoksipropandiol, SymSitive* i polidokanol:

- Kao i u kremi za akutnu negu, mentoksipropandiol hladi kožu i deluje na senzornom nivou kako bi ublažio osećaj svraba

- SymSitive* umiruje kožu, zaustavlja bilo kakav osećaj da koža peče i smanjuje crvenilo. Ovo radi tako što blokira receptor vezan za senzaciju svraba poznat kao TRPV1 i smiruje nervnu senzaciju u koži

- Polidokanol smiruje kožu tako što smanjuje signale svraba u ćelijama epidermisa (površinskog sloja kože). To čini tako što inhibira oslobađanje TSLP-a, koji je medijator svraba koji stvaraju keratinociti (tip epidermalnih ćelija).

 

Pored toga što se koristi da umiri kožu tokom upalne faze, sprej se može koristiti i tokom perioda između upalnih faza kada koža manje svrbi. Preparat ne treba koristiti na otvorenim ranama.

 

*registrovani zaštitni znak Symrise-a, Nemačka.

 

Način upotrebe:
Nanosite onoliko često koliko je to potrebno. Naprskajte pogođene oblasti kože sa razdaljine od 15 do 20cm. Ne prskajte direktno na lice i zbegavajte udisanje spreja i kontakt sa očima. Ne nanosite na rane, upaljene oblasti ili na otvorene lezije. Za najbolje rezultate, koristite u kombinaciji sa preparatima za čišćenje i negu iz Eucerin AtopiControl linije preparata.

 

Sastav:
Voda, Alcohol Denat, Laureth-9, 4-t-Butylcyclohexanol Trans-Isomer, Menthoxypropanediol (MPD), Glycerin, 1-2-Hexanediol, Ethylhexylglycerin, Pentylene Glycol, Sodium Citrate, Citric Acid, Trisodium EDTA, Piroctone Olamine.

 

Imajte na umu da lista sastojaka u sastavu proizvoda može da se razlikuje, menja ili varira tokom vremena. Molimo pogledajte pakovanje proizvoda koje dobijete pre upotrebe za najnoviju listu sastojaka.

 

Pakovanje: 50ml

11017740

Pregled

Napišite vaš komentar

AtopiControl Sprej protiv svraba 50ml

Ublažava svrab u roku od 60 sekundi, sa efektom i do šest sati. Trenutno i dugotrajno oslabađa od svraba. Sadrži mentoksipropanidol, SymSitive* i polidokanol.

Napišite vaš komentar

Povezani proizvodi

Pogledajte i ostale povezane proizvode

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje