Delovanje:
Zajedno sa folnom kiselinom učestvuje u mnogim procesima u ljudskom organizmu, kao što su sinteze DNK, mijelinskog omotača, koji oblaže nervne ćelije, kao i sinteza i regeneracija crvenih krvnih zrnaca (eritrocita). Osim toga, B12 povećava apetit kod dece i pomaže njihov rast i razvoj, održava dobro stanje nervnog sistema i poboljšava koncentraciju i pamćenje. Važan je za metabolizam masti, belančevina i ugljenih hidrata. Ublažava stanje razdražljivosti. Pojačava energiju. Potpomaže razlaganje homocisteina, snižavajući rizik od srčanih oboljenja. Utiče na pravilan razvoj embriona.

 

Problemi koji mogu nastati usled nedostatka vitamina B12 su perniciozna anemija, umor, slabost, vrtoglavica, ubrzan puls, gubljenje daha, trnjenje ruku i nogu, mišićna slabost, neuralgija, nervoza, zaboravnost, depresija, povećan nivo homocisteina koji predstavlja rizik za nastanak bolesti krvnih sudova srca i mozga, povećan rizik za nastanak Alchajmerove bolesti, sterilitet.

 

Budući da vitamin B12 ima ključnu ulogu u ćelijskoj deobi, njegov nedostatak može dovesti do smanjenja broja spermatozoida kod muškaraca. Studije su pokazale da se primenom visokih doza (1000mcg i više) ovog vitamina postiže značajno povećanje broja spermatozoida. Kod žena, budući da vitamin B12 ima ključnu ulogu u razvoju novog tkiva, nedostatak ovog vitamina može izazvati izostajanje ovulacije.

 

Biotin doprinosi održavanju normalne kose, kože i sluzokože, a zajedno sa vitaminom B12 doprinosi i pravilnoj funkciji nervnog sistema i psihološkoj funkciji. Folna kiselina utiče na rast tkiva majke i fetusa tokom trudnoće (nizak nivo folata kod majke može dovesti do oštećenja neuralne cevi fetusa).

 

Način upotrebe:
Odrasle osobe jednu tabletu staviti ispod jezika i otopiti. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Čuvati van domašaja dece. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Proizvod ne tebaju da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod nije namenjen mlađima od 18 godina. Čuvati u originalnom pakovanju zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi do 25 °C. Pakovanje može da sadrži vaticu i kesicu sa silika gelom unutar bočice koje ne treba uklanjati iz bočice, jer oni služe očuvanju stabilnosti formule proizvoda, kao i zašitu od vlažnosti. Kesicu sa silica gelom ne treba otvarati niti jesti.

 

Sastav:
LAKTOZA, AKACIJA GUMA (STABILIZATOR), VITAMIN B12 1000µg (CIJANOKOBALAMIN), FOLNA KISELINA 600µg (PTEROIL-MONOGLUTAMINSKA KISELINA), BIOTIN 300mcg (D-BIOTIN), AROMA VIŠNJE.

 

Lista sastojaka je prikazana samo u informativne svrhe. Svaka lista sastojaka je specifična i može da se razlikuje, menja ili varira tokom vremena. Sve formule su podložne promenama. Iako se trudimo da prikazana lista sastojaka bude tačna, ne možemo da garantujemo da je pouzdana, ažurna ili bez grešaka. Pre upotrebe proizvoda molimo pogledajte listu sastojaka na spoljnom pakovanju proizvoda ili uputstvu koje dobijete za potpunu, tačnu i ažurnu listu.

 

Pakovanje: 30 tableta

005680013982

Pregled

Napišite vaš komentar

Neuro B-12 Complex 30 tableta

RichLife Neuro-B12 je dodatak ishrani neophodan za rast ćelija i poboljšanje funkcije nervnog sistema, za smanjenje umora i iscrpljenosti, kao i za jačanje imuniteta. Upotrebom ovog proizvoda nadoknađuje se deficit vitamina B12 koji izaziva trnjenje šaka i stopala, osećaj umora i depresije, a pacijent se ne izlaže traumi od injekcije. Ovaj dodatak ishrani sa vitaminom B12, folnom kiselinom i biotinom, namenjen odraslima, uključujući i trudnice. Doprinosi normalnoj funkciji nervnog sistema, normalnoj psihološkoj funkciji, smanjenju umora i iscrpljenosti, stvaranju crvenih krvnih zrnaca. Poboljšava izgled kože, kose i noktiju. Tokom trudnoće sprečava oštećenje neuralne cevi i dorinosi rastu tkiva majke.

Napišite vaš komentar

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje