Delovanje:
Magnezijum je vitalni mineral za ljudsko telo. Slično kalijumu, prisutan je u svim ćelijama našeg tela i učestvije u preko 300 biohemijskih procesa u organizmu. Kako magnezijum ne može biti zamenjen ni jednim drugim mineralom, a naše telo nije sposobno da ga proizvede, moramo obratiti pažnju na to da li ga unosimo u dovoljnoj količini.

 

Magnezijum je uključen u nervne, skeletne, mišićne i srčane funkcije. Doprinosi održavanju normalnih kostiju i zuba, normalnoj mišićnoj funkciji, normalnom metabolizmu stvaranja energije, doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti i održavanju normalne funkcije nerava. Pomaže izgradnju kostiju i održava zube zdravim. Važan je element prilikom usvajanja proteina.

 

Magnezijum + Helat kompanije BioTechUSA u svom sastavu pored magnezijum-oksida, uobičajenog oblika magnezijuma u suplementima sadrži i magnezijum-bisglicinat, helirani, organski oblik ovog minerala. Magnezijum-bisglicinat predstavlja organsko-hemijsku kombinaciju elementarnog magnezijuma i amino-kiseline glicina. Ovaj oblik magnezijuma ima odličnu bio-absorpciju u organizmu i posebno je pogodan za postizanje mentalne relaksacije i smanjenja hronične boli i mišićne napetosti.

 

Magnezijum doprinosi održavanju normalnih kostiju i zuba, normalnoj funkciji mišića, normalnom energetskom metabolizmu, doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti i normalnom funkcionisanju nervnog sistema.

 

Način upotrebe:
1 kapsula dnevno uz veliku čašu vode.

 

Upozorenje: Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu, uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara/farmaceuta.

 

Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kome se prerađuju i mleko, jaja, gluten, soja, školjkaši i ostali mekušci, sumpor-dioksid i jezgrasto voće.

 

Način čuvanja: Čuvati u dobroj zatvorenoj boci, na suvom i tamnom mestu. Čuvati van domašaja dece.

 

Sastav:
Sredstvo za povećanje zapremine: kalcijum-fosfati; magnezijum-oksid; omotač kapsule [želatin, sredstvo za glaziranje: šelak, boje: gvožđe oksidi i hidroksidi, regulatori kiselosti: amonijum-hidroksid, kalijum-hidroksid]; magnezijum-bisglicinat; sredstva protiv zgrudvavanja: magnezijumove soli masnh kiselina, silicijum dioksid.

 

Lista sastojaka je prikazana samo u informativne svrhe. Svaka lista sastojaka je specifična i može da se razlikuje, menja ili varira tokom vremena. Sve formule su podložne promenama. Iako se trudimo da prikazana lista sastojaka bude tačna, ne možemo da garantujemo da je pouzdana, ažurna ili bez grešaka. Pre upotrebe proizvoda molimo pogledajte listu sastojaka na spoljnom pakovanju proizvoda ili uputstvu koje dobijete za potpunu, tačnu i ažurnu listu.

 

Pakovanje: 60 kapsula

005680011150

Pregled

Napišite vaš komentar

Magnesium + Chelate 60 kapsula

250mg magnezijuma po kapsuli, helirani oblik minerala olakšava absorpciju i iskorišćenje u organizmu. Formula koja omogućava bolje iskorišćenje u organizmu, organsko jedinjenje kao izvor magnezijuma.

Napišite vaš komentar

Povezani proizvodi

Pogledajte i ostale povezane proizvode

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje