Delovanje:
Vitamin D je regulator nivoa kalcijuma u organizmu, te omogućava normalnu homeostazu kalcijuma u serumu, kao i normalnu mineralizaciju kostiju, a sprečava hipokalcemijsku tetaniju mišića. Pomaže i apsorpciju fosfora. Neophodan je za normalan rast i razvoj kostiju, a potom i za njihovu remodulaciju od strane osteoblasta i osteoklasta. Kod dece deficit vitamina D dovodi do pojave rahitisa, a kod odraslih se manifestuje osteomalacijom. Vitamin D zajedno sa kalcijumom sprečava osteoporozu kod starijih. Osim ovoga, vitamin D ima i još uloga u organizmu, kao što su redukcija inflamatornih procesa, ulogu u imunskom sistemu zaštite organizma, i mnoge druge.

 

Vitamin D doprinosi:

- normalnoj funkciji imunskog sistema kod dece i odraslih

- održavanju normalne mišićne funkcije

- održavanju normalnih kostiju

- održavanju normalnih zuba

- normalnom rastu i razvoju kostiju kod dece

- normalnoj apsorpciji i iskorišćenju kalcijuma i fosfora

- normalnom nivou kalcijuma u krvi

- smanjenju gubitka koštane mase kod žena u post-menopauzalnom period (iznad 50 godina); niska gustina kostiju je faktor rizika nastanka preloma kostiju usled osteoporoze

- smanjenju rizika od padova usled posturalne nestabilnosti i mišićne slabosti; padovi su faktor rizika nastanka fraktura kostiju kod žena i muškaraca iznad 60 godina

 

Proizvod ne sadrži: gluten, derivate mleka, laktozu i GMO. Proizvod je pogodan za vegetarijanski način ishrane.

 

Način upotrebe:
Odrasli i deca uzrasta iznad 12 godina: jedna mikrotableta dnevno, najbolje uz obrok, sa čašom vode.

 

Sastav:
VITAMIN D (HOLEKALCIFEROL) 25,0µG (1000 IU).

 

Lista sastojaka je prikazana samo u informativne svrhe. Svaka lista sastojaka je specifična i može da se razlikuje, menja ili varira tokom vremena. Sve formule su podložne promenama. Iako se trudimo da prikazana lista sastojaka bude tačna, ne možemo da garantujemo da je pouzdana, ažurna ili bez grešaka. Pre upotrebe proizvoda molimo pogledajte listu sastojaka na spoljnom pakovanju proizvoda ili uputstvu koje dobijete za potpunu, tačnu i ažurnu listu.

 

Pakovanje: 60 mimkrotableta

005680012903

Pregled

Napišite vaš komentar

Vitamin D3 1000IU 60 mikrotableta

Vitamin D 1000 IU je dodatak ishrani namenjen osobama sa izraženom hipovitaminozom vitamina D, sa oslabljenim imunitetom, sa osteopenijom, osteomalcijom, osteoporozom, dijabetesom, poremećenim imunitetom, sa autoimunim, kardiovaskularnim i malignim stanjima, kao i osobama iznad 65 godina starosti u cilju prevencije preloma kostiju.

Napišite vaš komentar

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje