Delovanje:
Vitamin D je vitamin rastvorljiv u mastima čiji je glavni prirodni izvor sinteza holekalciferola (oblik vitamina D, vitamin D3) u donjim slojevima kožnog epidermisa hemijskom reakcijom koja zavisi od izlaganja suncu (posebno UVB zračenja). Pored toga holekalciferol (vitamin D3)i ergokalciferol (vitamin D2), oblici vitamina D mogu se unositi iz hrane kao i iz dijetetskih proizvoda. Najbolji prirodni izvori vitamina D su pre svega riblje ulje i riba, posebno masna riba (tuna, losos, sardina, skuša). Pored toga ima ga i u jajetu (žumance) i mlečnim proizvodima, ali u manjim količinama.

 

Vitamin D je odgovoran za apsorpciju kalcijuma i fosfora kroz digestivni sistem i njihovo učešće u izgradnji kostiju, smanjujući rizik od osteoporoze. Pored toga, bitan je i u prevenciji slabljenja mišića i u prevenciji poremećaja ritma srca. Neophodan je i za ispravan rad štitne žlezde, omogućava normalno zgrušavanje krvi i jača imuni sistem.

 

Veliki procent stanovništva razvijenog dela sveta ima manjak vitamina D u organizmu, posebno populacija u zemljama na severu gde je izloženost suncu mala, a posebno je primetan zimi i u rano proleće. Pored toga smatra se da čak 50% mladih ne unosi preporučene doze vitamina D, ne samo zbog toga što nedovoljno konzumiraju mlečne proizvode i ribu, već i zato što malo vremena provode na suncu.

 

BioTechUSA Vitamin D3 obezbeđuje 50 µg vitamina D (2000 IU*) u formi holekalciferola u svakoj tableti.

 

*IU= internacionalne jedinice za aktivnost vitamina

 

Dijetetski proizvod – hrana za posebne medicinske namene, koji predstavlja izvor vitamina D u obliku holekalciferola za potrebe ishrane u slučaju nedostatka vitamina D u organizmu.

 

Način upotrebe:
Popiti jednu tabletu dnevno uz veliku čašu vode.

 

Upozorenje: Potrebno je pridržavati se uputstva i ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza. Proizvod nije namenjen osobama preosetljivim na bilo koji od sastojaka proizvoda. Trudnice, dojilje i deca se moraju konsultovati sa lekarom pre upotrebe proizvoda. Proizvod koristiti pod medicinskim nadzorom. Proizvod je nutritivno nepotpuna namirnica i nije pogodan za upotrebu kao jedini izvor hrane. Nije za parenteralnu upotrebu.

 

Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kome se prerađuju i mleko, jaja, gluten, soja, školjkaši i ostali mekušci, sumpor-dioksid i jezgrasto voće.

 

Način čuvanja: Čuvati u dobro zatvorenoj ambalaži, na hladnom i suvom mestu. Čuvati van domašaja dece.

 

Sastav:
Sredstvo za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza, omotač (stabilizatori (polivinil-alkohol-polietilenglikol-graft-kopolimer, polivinil alkohol), sredstva protiv zgrudvavanja (talk, mono- i digliceridi masnih kiselina)), holekalciferol, sredstva protiv zgrudvavanja (silicijum-dioksid, magnezijumove soli masnih kiselina).

 

Lista sastojaka je prikazana samo u informativne svrhe. Svaka lista sastojaka je specifična i može da se razlikuje, menja ili varira tokom vremena. Sve formule su podložne promenama. Iako se trudimo da prikazana lista sastojaka bude tačna, ne možemo da garantujemo da je pouzdana, ažurna ili bez grešaka. Pre upotrebe proizvoda molimo pogledajte listu sastojaka na spoljnom pakovanju proizvoda ili uputstvu koje dobijete za potpunu, tačnu i ažurnu listu.

 

Pakovanje: 60 kapsula

005680011151

Pregled

Napišite vaš komentar

Vitamin D3 60 kapsula

2000 internacionalnih jedinica vitamina D3 (50 µg) po tableti, za bolji imunitet, dobru apsorpciju kalcijuma i fosfora, zdrave kosti. Vitamin D3 doprinosi normalnoj apsorpciji i upotrebi kalcijuma i fosfora. Podržava funkcionisanje imunog sistema.

Napišite vaš komentar

Povezani proizvodi

Pogledajte i ostale povezane proizvode

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje