Delovanje:
Vitamin E je naziv za grupu liposolubilnih organskih jedinjenja koja imaju snažno antioksidativno dejstvo u našem organizmu. Najbogatiji prirodni izvor Vitamina E su nerafinisana biljna ulja, kao što je ulje pšeničnih klica, uljane repice, semena pamuka, šafranovo, suncokretovo i maslinovo ulje. Pored toga nalazi se još i u cerealijama, voću, orašastim plodovima, povrću a u namirnicama životinjskog porekla u masnim delovima mesa.

 

Najvažnija uloga Vitamina E u organizmu je "borba" protiv slobodnih radikala čime štiti ćelije od oksidativnog stresa. Pored toga smatra se da ima i stabilišuće dejstvo na ćelijsku membranu. Smanjujući potencijal slobodnih radikala za oksidativna oštećenja ćelija i tkiva u organizmu, Vitamin E usporava procese starenja i smanjuje rizike za brojna akutna i hronična stanja i bolesti.

 

Neophodan je i za reproduktivno zdravlje, stimuliše imuni sistem, kao i rad mišića i njihov rast, te oporavak nakon fizičke aktivnosti.

 

BioTechUSA Vitamin E je dijetetski proizvod, hrana za posebne medicinske namene, koji predstavlja izvor vitamina E, a za potrebe ishrane osoba u slučaju nedostatka vitamina E u organizmu. Mora se koristiti pod medicinskim nadzorom. Proizvod predstavlja nutritivno nepotpunu namirnicu i nije pogodan za upotrebu kao jedini izvor hrane. Proizvod nije namenjen za parenteralnu upotrebu.

 

Način upotrebe:
Popiti 1 kapsulu dnevno uz veliku čašu vode.

 

Upozorenje: Potrebno je pridržavati se uputstva i ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza. Ne preporučuje se deci, kao ni osobama preosetljivim na bilo koji od sastojaka proizvoda. Trudnice i dojilje se o upotrebi preparata prvo moraju posavetovati sa svojim lekarom. Osobe koje imaju neko dijagnostikovano oboljenje i/ili koriste lekove, suplemente, neke biljne preparate i određene namirnice (npr. zamene za masti), moraju se pre primene preparata posavetovati sa lekarom ili farmaceutom. Vitamin E treba koristiti sa maksimalnim oprezom kod osoba koje imaju poremećaje sa sklonošću ka krvarenju (npr. čir na želucu), istoriju hemoragijskog moždanog udara i nasledne poremećaje koagulacije krvi (hemofilija). Upotrebu velikih doza vitamina E treba prekinuti mesec dana pre hirurške intervencije, nakon oporavka se primena može nastaviti.

 

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu, uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara/farmaceuta.

 

Način čuvanja: Čuvati u dobro zatvorenoj ambalaži, na hladnom i suvom mestu. Nakon otvaranja ne uklanjati kesicu adsorbera vlage.

 

Sastav:
DL-alfa-tokoferilacetat, kapsula: želatin, humektant: glicerol, prečišćena voda.

 

Lista sastojaka je prikazana samo u informativne svrhe. Svaka lista sastojaka je specifična i može da se razlikuje, menja ili varira tokom vremena. Sve formule su podložne promenama. Iako se trudimo da prikazana lista sastojaka bude tačna, ne možemo da garantujemo da je pouzdana, ažurna ili bez grešaka. Pre upotrebe proizvoda molimo pogledajte listu sastojaka na spoljnom pakovanju proizvoda ili uputstvu koje dobijete za potpunu, tačnu i ažurnu listu.

 

Pakovanje: 100 kapsula

005680011146

Pregled

Napišite vaš komentar

Vitamin E 100 kapsula

Proizvod sa čak 200mg vitamina E u gel kapsuli, jednog od najvažnijeg antioksidansa i "borca" protiv slobodnih radikala i oksidativnog stresa u ćeliji.

Napišite vaš komentar

Povezani proizvodi

Pogledajte i ostale povezane proizvode

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje