Delovanje:
Hrom pomaže metabolizam glukoze, reguliše nivo insulina i održava zdrave nivoe holesterola i drugih masti u krvi. Regulisanjem dejstva insulina, hrom održava nivo šećera u krvi, a time, najverovatnije utiče i na kontrolu apetita. Bez prisustva GTF hroma insulin je potpuno neefikasan, pa njegov nedostatak u ishrani može da bude uzrok pojave dijabetesa i ateroskleroze kod starijih osoba. Namirnice koje predstavljaju bogat izvor hroma su: pekarski kvasac, integralne žitarice, brokoli, šljive, pečurke, pivo.

 

Hrom se, u organizmu, loše apsorbuje, pa se u suplementima javlja u kombinaciji sa nekim drugim jedinjenjem lakšim za apsorbovanje (vitamini, ili u obliku helata aminokiselina, gde je mineral hemijski vezan za aminokiselinu). Najrasprostranjeniji oblici hroma u suplementima su hrom polinikotinat, hrom pikolinat i hrom hlorid.

 

Svakodnevno unošenje hroma u propisanim dnevnim dozama, može da obezbedi sledeće efekte: snižavanje nivoa šećera, triglicerida, holesterola i masti uopšte, povećavanje efikasnosti insulina, smanjenje rizika od nastajanja šećerne bolesti (diabates melitus), dodatak postojećoj terapiji dijabatesa uz klasične lekove i insulin prepisane od lekara, kontrola gladi i smanjenje apetita kod gojaznosti, smanjenje rizika od pojave katarakte, sprečavanje visokog krvnog pritiska i održavanje zdravlja kardiovaskularnog sistema, povećanje čiste mišićne mase (bez masnih depoa) i definicije, povećanje energije i izdržljivosti.

 

Hrom je nezamenljiv sastojak sagorevača masti i u programu je svake moderne dijete. Osim što pomaže insulinu da metaboliše masti i glukozu, hrom podstiče pretvaranje proteina u mišićnu masu, a šećera u energiju. On obezbeđuje veće količine šećera za energetsku produkciju, čime višestruko podiže nivo energije i izdržljivosti, a istovremeno ističe bezmasnu mišićnu masu, čime se postiže efekat tzv. mišićne definisanosti. Zato je omiljen dodatak ishrani svih sportista.

 

Način primene:
Uzima se 1 tableta dnevno uz obrok, ili po preporuci lekara.

 

Sastav:
1 tableta sadrži 100 mcg hrom-pikolinata.

 

Pakovanje: 90 tableta

11014903

Pregled

Napišite vaš komentar

Hrom Pikolinat 90 tableta

Hrom spada u grupu esencijalnih minerala u tragu (mikrominerala). U organizmu se javlja u neorganskom obliku, u ćelijskom jedru, i u obliku aktivnog organskog jedinjenja, trovalentnog molekula, koje se naziva faktor tolerancije glukoze (GTF- Glucose Tolerance Factor) ili hromodulin.

Napišite vaš komentar

Povezani proizvodi

Pogledajte i ostale povezane proizvode

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje