Delovanje:
MaxMedica Vitamin C pomaže kod jačanja imuniteta, astme i alergija, srčanih bolesti, dijabetesa tipa II, odvikavanja od bolesti zavisnosti.

 

Veoma uspešno se koristi pri lečenju i olakšavanju različitih bolesti, pre svega raznih infekcija, povreda, i slično. Vitamin C doprinosi stvaranju kolagena za normalnu funkciju krvnih sudova, kostiju i hrskavice. Takođe pomaže stvaranju kolagena za normalnu funkciju desni, kože, zuba. Učestvuje u metabolizmu stvaranja energije, funkcionisanju nervnog sistema, normalnoj psihološkoj funkciji, funkciji imunološkog sistema, kao i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Vitamin C pomaže i u smanjenju umora i iscrpljenosti, regeneraciji redukovane forme vitamina E, a povećavanju apsorpcije gvožđa.

 

Ljudsko telo ne sintetiše vitamin C kao što to mogu neke životinje. S druge strane. zdravlje čoveka umnogome zavisi upravo od blagodetnih svojstava vitamina, posebno vitamina C.

 

Vitamin C spada u grupu vitamina rastvorljivih u vodi. Apsorbuje se u sluznici usne duplje i u gornjem delu tankog creva. Ovom procesu pomažu kalcijum, magnezijum, kao i svi vitamini i minerali, a njegove benefite umanjuju stres, visoka temperatura, duvan, alkohol, antibiotici, aspirin i oralna kontraceptivna sredstva.

 

Vitamin C može biti značajan i u tretiranju astme, kao i u sprečavanju nastajanja kardiovaskularnih bolesti. Ubrzava zarastanje rana i štiti od raznih zagađivača (uključujući i dim iz cigareta).

 

U lečenju dijabetesa (šećerne bolesti) ovaj vitamin ima takođe važnu ulogu. Njegova uloga se ne ogleda u direktnom sprečavanju ili olakšavanju bolesti, već u lečenju pratećih negativnih pojava, koje nastaju usled diabetesa. Te pojave su bolesti desni, sporo zarastanje rana, brzo starenje kože.

 

Najvažnija osobina vitamina C jeste njegova antioksidativna aktivnost. Takođe može da ima i antiaterogeno, antikancerogeno, antiviralno, imunomodulatomo, oflatoprotektivno i protektivno dejstvo na disajne puteve, dejstvo antihipertenziva, antihistaminika. Može da pomaže u detoksikaciji nekih teških metala kao što su olovo i druge toksične materije. Vitamin C učestvuje u sintezi kolagena i drugih komponenti vezivnog tkiva, poboljšava resorpciju gvozđa održavajući ga u redukovanom stanju, učestvuje u biosintezi kortikosteroida i aldosterona, konverziji holesterola, a prema nekim podacima rnože da inhibira rast bakterije Helicobacter pylori i da pornaže u prevenciji katarakte.

 

Način primene:
1 - 2 tablete dnevno, neposredno posle jela.

 

Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu.

 

Sastav:
Vitamin C 500mg (L-askorbinska kiselina), sredstva protiv zgrudvavanja: mikrokristalna celuloza, talk, magnezijum stearat, skrob, boja – riboflavin.

  

Pakovanje: plastična bočica, 70 tableta

11009180

Pregled

Napišite vaš komentar

Vitamin C 500mg 70 tableta

Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sistema.

Napišite vaš komentar

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje