Delovanje:
Vitamin D ima značajnu ulogu u zdravom razvoju novorođenčadi i dece, pa su i potencijalno ozbiljne posledice po zdravlje dece u slučaju njegovog nedostatka. Vitamin D3 je bitan za normalan rast i razvoj kostiju i zuba. Pripada grupi liposolubilnih vitamina. Sintetiše se prirodnim putem u koži, gde pod uticajem sunčeve svetlosti iz neaktivnog provitamina D prelazi u aktivni Vitamin D3. Zajedno sa paratiroidnim hormonom doprinosi normalnoj apsorpciji i poboljšava iskorišćavanje kalcijuma i fosfora iz digestivnog trakta, te ima ulogu u normalnoj mineralizaciji kostiju.

 

Vitamin D3 učestvuje u procesu ćelijske deobe, kao i sintezi proteina i kontrakciji mišića, pa doprinosi normalnom funkcionisanju mišića.

 

Usled nedostatka Vitamina D3 može doći do demineralizacije kostiju i oboljenja koje se naziva rahitis. Rahitis obuhvata grupu oboljenja kod kojih postoji poremećaj mineralizacije (ugradnje kalcijuma i fosfora) u hrskavicu i kosti koje rastu. Kao posledica se javlja bujanje hrskavičavog i koštanog tkiva, što stvara karakteristična zadebljanja na tipičnim mestima. Kosti ostaju meke i dolazi do razvoja krhkih i lomljivih kostiju.

 

Prevencija: Kod svih novorođenčadi propisuje se primena vitamina D3 u dnevnoj dozi od 400 IJ (10 μg) od druge nedelje nakon rođenja do prve godine. Od prve godine života do kraja puberteta preporučena je primena u zimskim mesecima. Vitup® Baby D3 obezbeđuje preporučenu dozu vitamina D3 (400 IJ) neophodnog za zdrav razvoj novorođenčadi i odojčadi i na taj način pomaže u normalnom rastu i razvoju kostiju i zuba.

 

Način upotrebe:
1 twist-off kapsula dnevno, od 8. dana do navršenih godinu dana. Gornji deo kapsule (kapicu) okrenuti, povući i ukloniti. Kapsulu pritisnuti i sadržaj kapsule istisnuti direktno u bebina usta, na kašičicu iii pomešati sa mlekom. Nakon navršanih godinu dana deteta, proizvod koristiti samo u zimskim mesecima (od oktobra do marta).

 

Upozorenja i napomene:
Nikad nemojte stavljati celu kapsulu detetu u usta. Istisnite sarno njen sadržaj! Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu! Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Proizvod ne treba da uzimaju osobe osetljive na neki od sastojaka proizvoda. Trudnice i dojilje pre upotrebe ovog proizvoda treba da se konsultuju sa svojim lekarom. Čuvati na suvom mestu, zašticeno od svetlosti na temperaturi od 15 °C do 25°C. Čuvati van domašaja dece.

 

Sastav:
VITAMIN D3, MASLINOVO ULJE; KAPSULA – ŽELATIN, ZGUŠNJIVAČ: GLICEROL, VODA; ANTIOKSIDANS: EKSTRAKT BOGAT TOKOFEROLIMA; HOLEKELCIFEROL.

 

Lista sastojaka je prikazana samo u informativne svrhe. Svaka lista sastojaka je specifična i može da se razlikuje, menja ili varira tokom vremena. Sve formule su podložne promenama. Iako se trudimo da prikazana lista sastojaka bude tačna, ne možemo da garantujemo da je pouzdana, ažurna ili bez grešaka. Pre upotrebe proizvoda molimo pogledajte listu sastojaka na spoljnom pakovanju proizvoda ili uputstvu koje dobijete za potpunu, tačnu i ažurnu listu.

 

Pakovanje: 30 twist-off kapsula

005680012367

Preuzmite prateću dokumentaciju o proizvodu

Vitup® Baby D3

Uputstvo za Vitup® Baby D3

Preuzmite prateću dokumentaciju o proizvodu (145.69KB)

Pregled

Napišite vaš komentar

Vitup® Baby D3 30 kapsula

Pomaže normalan rast i razvoj kostiju i zuba i funkcionisanje mišića. Vitup® Baby D3 je dodatak ishrani koji sadrži vitamin D3 u optimalnoj dozi za upotrebu kod dece od 8. dana života do navršenih godinu dana za prevenciju stanja izazvanih nedostatkom ovog vitamina kod novorođenčadi.

Napišite vaš komentar

Povezani proizvodi

Pogledajte i ostale povezane proizvode

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje