• Ovaj proizvod trenutno nije dostupan
    Galenika Vitup® Baby D3 + DHA omega 30 kapsula | apothecary.rs

Delovanje:
Vitamin D3 i dokozaheksaenska kiselina (DHA) imaju značajne uloge u zdravom razvoju novorodjenčadi i dece, pa su i potencijalno ozbiljne posledice po zdravlje dece u slučaju njihovog nedostataka. Vitup® Baby D3+ DHA omega obezbeđuje preporučenu dnevnu dozu vitamina D3 i DHA i na taj način pomaže u:

- razvoju mozga, kognitivnih i mentalnih funkicja

- razvoju vida i oštrini vida

- normalnoj mineralizaciji kostiju, razvoju i rastu zuba i kostiju

 

Vitamin D3 je bitan za normalan rast i razvoj kostiju i zuba. Pripada grupi liposolubilnih vitamina. Sintetiše se prirodnim putem u koži, gde pod uticajem sunčeve svetlosti iz neaktivnog provitamina D prelazi u aktivni vitamin D3. Zajedno sa paratiroidnim hormonom doprinosi normalnoj apsorpciji i poboljšava iskorišćavanje kalcijuma i fosfora iz digestivnog trakta, te ima ulogu u normalnoj mineralizaciji kostiju. Vitamin D3 učestvuje u procesu ćelijske deobe, kao i sintezi proteina i kontrakciji mišića, pa doprinosi normalnom funkcionisanju mišića.

 

Usled nedostatka Vitamina D3 može doći do demineralizacije kostiju i oboljenja koje se naziva rahitis. Rahitis obuhvata grupu oboljenja kod kojih postoji poremećaj mineralizacije (ugradnje kalcijuma i fo- sfora) u hrskavicu i kosti koje rastu. Kao posledica se javlja bujanje hrskavičavog i koštanog tkiva, što stvara karakteristična zadebljanja na tipičnim mestima. Kosti ostaju meke i dolazi do razvoja krhkih i lomljivih kostiju.

 

Prevencija: Kod svih novorođenčadi propisuje se primena vitamina D3 u dnevnoj dozi od 400 IJ (10 μg) od druge nedelje nakon rodjenja do prve godine. Od prve godine zivota do kraja puberteta preporučena je primena u zimskim mesecima.

 

DHA je dugolančana omega-3 masna kiselina. DHA je važna strukturna komponenta mozga, nervnih ćelija i mrežnjače oka: 97% svih omega-3 masnih kiselina u mozgu čini DHA, a u retini je prisutna 93% od ukupnih omega-3 masnih kiselina. 60% strukture mozga čine masti, a 25% tih masti je upravo DHA. DHA, kao izuzetno važna strukturna komponenta mozga, čini 30 % strukturnih masti u sivoj masi mozga. Intenzivni rast mozga bebe se dešava u zadnjem trimestru trudnoće i prvih godinu dana života.

 

U prve dve godine života DHA je esencijalna komponenta kritičnih vezivnih komponenata u mozgu. Omega-3 masne kiseline su neophodne za razvoj mozga, kognitivnih, mentalnih funkcija i razvoj vida kod novorodjenčadi. DHA je važna strukturna komponenta nervnih ćelija mozga i mrežnjače oka. DHA koja se nalazi u proizvodu Vitup® Baby D3 + DHA omega, twist-off kapsule je biljnog porekla - dobijena iz mikroalgi, čime je smanjen je rizik od zagađenja teškim metalima iz okeana, koji se nakupljaju u morskim životinjskim organizmima (ribama ili račićima).

 

Način upotrebe:
Odojčad i mala deca: 1 kapsula dnevno, od 8. dana nakon rođenja do kraja 3. godine. Ukoliko su odojčad na preporučenoj profilaksi vitaminom K1 sa Vitup Baby D3+ K1 do kraja trećeg meseca nakon rođenja, preporučuje se primena Vitup Baby D3+ DHA omega primene Vitup Baby D3+K1 (od početka 4. meseca). Kapsulu pritisnuti i sadržaj kapsule istisnuti direktno u bebina usta, na kašičicu iii pomešati sa mlekom.

 

Upozorenja i napomene:
Nikad ne stavljajte celu kapsulu u usta. Istisnuti samo njen sadržaj. Proizvod ne smeju da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak proizvoda.Trudnice i dojilje treba da konsultiju svog lekara ili farmaceuta pre primene ovog proizvoda. Proizvod predstavlja nutritivno nepotpunu namirnicu i nije pogodan za upotrebu kao jedini izvor hrane. Čuvati na suvom mestu, zaštićeno od svetlosti na temperaturi od 15 °C do 25 °C. Čuvati van domašaja dece.

 

Sastav:
VITAMIN D3 (HOLEKALCIFEROL), ULJE MIKROALGI SCHIZOCHYTRIUM VRSTA. SADRŽAJ KAPSULE KOJI SE NE KONZUMIRA SADRŽI: ŽELATIN, GLICEROL (HUMEKTANT), CRVENI OKSID GVOŽĐA (BOJA), PREČIŠĆENA VODA.

 

Lista sastojaka je prikazana samo u informativne svrhe. Svaka lista sastojaka je specifična i može da se razlikuje, menja ili varira tokom vremena. Sve formule su podložne promenama. Iako se trudimo da prikazana lista sastojaka bude tačna, ne možemo da garantujemo da je pouzdana, ažurna ili bez grešaka. Pre upotrebe proizvoda molimo pogledajte listu sastojaka na spoljnom pakovanju proizvoda ili uputstvu koje dobijete za potpunu, tačnu i ažurnu listu.

 

Pakovanje: 30 twist-off kapsula

005680012366

Preuzmite prateću dokumentaciju o proizvodu

Vitup® Baby D3 + DHA omega

Uputstvo za Vitup® Baby D3 + DHA omega

Preuzmite prateću dokumentaciju o proizvodu (196.58KB)

Pregled

Napišite vaš komentar

Vitup® Baby D3 + DHA omega 30 kapsula

Doprinosi normalnom funkcionisanju mišića, rastu i razvoju kostiju i zuba, mozga, kognitivnih i mentalnih funkcija i razvoju vida kod novorodjenčadi. Vitup® Baby D3+ DHA omega je dijetetski proizvod koji sadrži kombinaciju vitamina D3 i dokozaheksaenske kiseline (DHA) u optimalnoj dozi za upotrebu kod dece od 8. dana života do navršena 3 meseca za prevenciju stanja izazavanih nedostatkom ovih vitamina kod novorođenčadi.

Napišite vaš komentar

Povezani proizvodi

Pogledajte i ostale povezane proizvode

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje