Delovanje:
Tokom leta, usled dugotrajnog izlganja suncu ili pojavi dijareja koje su najčešće u ovom period godine, ljudsko telo gubi elektrolite i minerale koji su od suštinskog značaja za optimalno funkcionisanje organizma. Stoga je važno prepoznati simptome i sprečiti dehidrataciju organizma.

 

U ovim slučajevima, pored vode, u organizam se mora uneti i dovoljna količina minerala i elektrolita. Svakog dana, oko 2-3 litara vode se izluči iz organizma putem znoja. Ukoliko se ne nadoknadi neophodna količina tečnosti može doći do prvih simptoma dehidracije.

 

INTEZIVNE VEŽBE: Tokom intenzivnih vežbi organizam se hladi prekomernim znojenjem. Kroz znoj naše telo gubi vredne elektrolite i minerale koji su odgovorni za nivo tečnosti u ćelijama i međućelijskim prostorima. U ovim slučajevima, unos većih količina vode neće garantovati normalan balans elektrolitta u našem organizmu pa je našem organizmu neophodna nadoknada minerala i elektrolita.

 

LETNJI MESECI: Kada spoljašnja temperatura premaši 25 ° C, telo počinje da se znoji više. Pritom gubi ne samo vodu, već i dragocene elektrolite i minerale. U letnjem periodu našem organizmu je potreban veći unos vode, čak i do 4 litara dnevno.

 

KONZUMACIJA ALKOHOLA: Prekomerno konzumiranje alkohola može dovesti do dehidratacije na različite načine. Prvo, kada se uzima velika količina alkohola, sekrecija antiidiuretnog hormona je potisnuta i nastuoa dehidratacija organizma. Hormon je odgovoran za zadržavanje vode u organizmu. Na taj način telo eliminiše više tečnosti nego što je uobičajeno, kroz učestalo uriniranje. Drugo, konzumiranje prekomerne količine alkohola može da dovede do povraćanja, što zauzvrat takođe može dovesti do dehidratacije.

 

DIJAREJA: Dijareja je zaštitni mehanizam organizma od različitih bakterija, virusa, trovanja hranom, alergije, stresa, alkohola. Na žalost, takođe dovodi do eliminacije elektrolita, koji su neophodni za pravilno funkcionisanje organizma. Pored toga, naš sistem za varenje gubi dragocene crevne bakterije i organizam slabi svoju prirodnu zaštitnu barijeru, što može izazvati dodatne infekcije.

 

Litrosal šumeće tablete su dodatak ishrani, sa šećerom i zaslađivačima, i sa aromom limuna i peperminta.

 

Litorsal šumeće tablete su namenjene za pripremanje napitka koji doprinosi nadoknadi tečnosti i očuvanju balansa elektrolita. Kalijum i vitamin C doprinose normalnom funkcionisanju nervnog sistema. Kalijum doprinosi normalnoj funkciji mišića. Vitamin C pomaže smanjenju osećaja umora i iscrpljenosti.

 

Način upotrebe:
Odrasli i deca starija od 12 godina: 3 šumeće tablete dnevno. Pre upotrebe, šumeću tabletu rastvoriti u 200 ml vode. Litorsal šumeće tablete ne treba da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak preparata, kao ni osobe koje su na terapiji ACE inhibitorima i diureticima koji štede kalijum, trudnice i dojilje.

 

Sastav:
Acid stabilizer: citric acid and sodium carbonates, glucose, potassium dihydrogen phosphate, bulking agent: sorbitol, L-ascorbic acid (vitamin C), flavours: peppermint (sadrži mlečnu laktozu) and citric, sweetening agent: cyclamates, aspartame and acesulfame K, colour: riboflavins.

 

Pakovanje: 24 šumećih tableta

005680010847

Pregled

Napišite vaš komentar

Litorsal 24 šumećih tableta

Elektroliti su od suštinskog značaja za funkcionisanje nervnog sistema i igraju važnu ulogu u prenosu nervnih impulsa. Kalijum i natrijum su od posebnog značaja za prenos nervnih impulsa. Zahvaljujući njima, stvara se energija koja omogućava da mozak i celokupan nervni sistem funkcionišu normalno.

Napišite vaš komentar

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje