Delovanje:
Direktno utiče na nivo kalcijuma u kostima i krvi te se može upotrebiti tamo gde je u deficitu. Nedostatak vitamina D može dovesti do neodgovarajuće ugradnje kalcijuma u kosti što za posledicu ima razvoj osteopenije i na kraju osteoporoze, posebno kod žena. Stoga je vrlo važan u dečjoj dobi, a zajedno s kalcijumom u prevenciji i lečenju osteoporoze kod žena starije dobi.

 

Vitamin D ima povoljan efekat i na imunološki sistem. U obliku kapsula idealan je za nadoknadu kod odraslih.

 

Način primene:
Kao dodatak ishrani za odrasle, uzima se jedna (1) softgel kapsula jednom do dva puta dnevno, poželjno uz obrok ili prema uputstvima lekara. Osobe koje uzimaju lekove, trudnice i dojilje pre uzimanja moraju se posavetovati sa lekarom. Čuvati na suvom, hladnom i tamnom mestu van domašaja dece.

 

Sastav:
Vitamin A iz ulja riblje jetre (300 μg), vitamin D iz ulja riblje jetre (10 μg = 400 I.J.). Bez šećera, soli i skroba. Proizvod ne sadrži gluten, soju, kvasac, pšenicu niti mlečne sastojke, te je formulisan bez upotrebe konzervansa, veštačkih aroma ili boja.

 

Pakovanje: 100 softgel kapsula

11014883

Pregled

Napišite vaš komentar

Vitamin D3 400IU 100 softgel kapsula

Vitamin D je neophodan za ravnotežu kalcijuma i fosfata u organizmu kao i za rast i mineralizaciju kostiju i zuba. Pomaže resorpciju kalcijuma u bubrezima i kostima, apsorpciju kalcijuma i fosfora u crevima kao i mobilizaciju kalcijuma i fosfora iz kostiju.

Napišite vaš komentar

Povezani proizvodi

Pogledajte i ostale povezane proizvode

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje