Delovanje:
- Kalcijum se najvećim delom (99%) nalazi u koštanom sastavu. Posebno ga je važno dovoljno uneti ishranom u dečijem uzrastu, za vreme rasta. Nedovoljan unos, posebno kod žena u starijim godinama, može dovesti do smanjene gustine  kostiju - osteopenije i osteoporoze. U mišićnom sistemu kalcijum je neophodan za kontrakcije poprečno-prugaste i glatke muskulature za kontrakcije srčanog mišića. Kalcijum reguliše otpuštanje neurotransmitera, a uključen je i u procese zgrušavanja krvi.
- Magnezijum se u organizmu nalazi u kostima (60%) i serumu, a učestvuje u nizu enzimskih  procesa (Krebsov ciklus, sinteza proteina i nukleinskih kiselina). Učestvuje i u stvaranju energije (ATP), transportu glukoze u ćelije i neuromuskularnom prenosu nadražaja. Važan je i u procesu zgrušavanja krvi te za relaksacionu fazu mišićne aktivnosti.
- Cink je uključen u metabolizam proteina, masti, ugljenih hidrata, sintezu proteina, aminokiselina i metabolizam kostiju. Esencijalni je mineralni sastojak u moćnom antioksidansu superoksid dismutazi (SOD) te povoljno utiče na imunološki  sistem. Takođe, doprinosi boljim kognitivnim funkcijama, učenju i koncentraciji i doprinosi stabilizaciji raspoloženja.

 

Način primene:
Uzimaju se 3 tablete na dan uz obrok ili po preporuci lekara.

 

Sastav:
Dnevna doza (3 tablete) sadrži:
- Kalcijum (karbonat, glukonat, citrat) - 1000mg;
- Magnezijum (oksid, citrat, glukonat) - 400mg;
- Cink (glukonat) - 15mg.

 

Pakovanje: 100 tableta

 

11014873

Pregled

Napišite vaš komentar

Calcium Magnesium + Zinc 100 tableta

Kalcijum, magnezijum i cink ključni su minerali u važnim vitalnim procesima.

Napišite vaš komentar

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje