Delovanje: Naučno istraživanje potvrđuje protivupalno i antioksidativno dejstvo ulja divljeg origana kod akutnih i hroničnih zapaljenskih plućnih bolesti i mikroorganizama medju kojima su Ešerihija koli, Kandida, Stafilokoke, Streptokoke, Zlatna Stafilokoka, Salmonela, Šigela, Preoteus Mirabilis, kao i kod akutnih i hroničnih zapaljenskih plućnih bolesti. Takođe, ulje divljeg origana dovodi do smanjenja zapaljenskih (inflamatornih) procesa kao i do smanjenja oksidativnog stresa na ćelijskom nivou. Usled blagotvornog protiv upalnog i antioksidativnog dejsta, ovo ulje se može preporučiti kod akutnih i hroničnih zapaljenskih plućnih bolesti. 

 

Način primene
Oralno:
Koristi se deset dana u toku jednog meseca i to: 3 x 2 kapi na dan. Ulje se pije posle obroka, razređeno u kafenoj kašičici jestivog ulja (suncokretovo, maslinovo, kokosovo, laneno…).

 

Za decu stariju od 3 godine: Poželjno je da tretman traje 10-14 dana i to: 2-3 x 1 kap dnevno. Ulje se pije posle obroka, razredjeno u kafenoj kašičici jestivog ulja ili meda. Sadržaj dobro promešati, a zatim brzo progutati, bez zadržavanja u ustima. Posle toga se preporučuje čaša hladne vode.

 

Inhalacijom: U pola litre ključale vode dodati 1 kap origano ulja i pažljivo udisati, zatvorenih očiju. Nije preporučljivo za decu mladju od 10 godina i osetljive osobe (astma, alergije).

 

Preko kože: Razrediti 30-50 kapi origano ulja u 100ml jestivog ulja. Mazati promene na koži dva puta na dan.

 

Upozorenja: Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Proizvod se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i deci mladjoj od navršene tri godine starosti, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod ne treba da uzimaju osobe koje imaju: anemiju, poremećaj koagulacije, poremećaj akta gutanja, ozbiljnu hipertenziju, teško oštećenje jetre i bubrega kao i osobe koje uzimaju antikoagulantnu terapiju. Mogući neželjeni efekti proizvoda su: usporena reapsorpcija gvoždja iz creva, kratkotrajno i prolazno ubrzan puls i lupanje srca (kod osoba koje su osetljive na ljutu hranu), osećaj paljenja i žarenja u usnoj duplji i želucu, pojačano menstrualno krvarenje. Preparat nije zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Pre upotrebe pažljivo pročitati uputstvo.

 

Sastav: Etarsko ulje divljeg origana (Origanum minutiflorum) organskog porekla

 

Pakovanje: 10ml

005680010759

Pregled

Napišite vaš komentar

Organsko ulje divljeg origana 10ml

Ulje divljeg origana je najjači biljni antiseptik i antibiotik na svetu. Dokazano uništava preko 30 štetnih mikroorganizama. Preporučuje se kod infekcija urinarnog, gastrointestinalnog i respiratornog sistema, kao antioksidans i sredstvo koje doprinosi imunitetu.

Napišite vaš komentar

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje