Delovanje:
Preporučuje se kod stanja oslabljenog imuniteta, kod čestih infekcija respiratornog trakta i hroničnih upala, a povoljno deluje i na smanjenje nivoa ukupnog i LDL-holesterola i normalizovanje glikemije. Može se koristi i u cilju prevencije oslabljenog imuniteta.

 

Beta glukan je prirodni polisaharid, koji pripada grupi tzv “modifikatora imunog odgovora“. Modifikovani odgovor podržava imunomodulaciju sprečavajući prekomernu upalu i autoimuni odgovor. Beta glukan stimuliše sastavljanje imunih matičnih ćelija unutar koštane srži, što je jako bitno za osobe na hemoterapiji ili zračenju. Makrofagi (imune ćelije) predstavljaju prvu liniju odbrane organizma od svih izazivača bolesti, jer imaju sposobnost prepoznavanja i eliminacije stranih tela, a beta glukan, aktivacijom makrofaga, stimuliše imuni sistem. Koristan je i posle hirurških intervencija kao dodatak terapiji antibioticima i za brže zarastanje rana.

 

Cink se koristi u prevenciji prehlade i gripa kao i kod hroničnih infekcija, jer podstiče imuni sistem i ima antioksidativnu ulogu. Takođe je dobar u borbi protiv depresije, poboljšava stanje kože, podstiče seksualnu želju i pomaže bržem ozdravljenju i izlečenju rana. U Imunoβeta β-glukan eliksiru nalazi se u obliku cink glukonata što omogućava dobru resorpciju i veliku bioraspoloživost cinka u organizmu, a samim tim i jako izraženo delovanje i pružanje svih efekata koje cink ima na ljudsko zdravlje.

 

Vitamin C je najvažniji hidrosolubilni antioksidans i snažan redukujući agens. Doprinosi pravilnoj funkciji imunog sistema, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, kao i smanjenju umora i iscrpljenosti.

 

Način upotrebe:
Komforno doziranje i lep ukus omogućavaju primenu Imunoβeta β-glukan eliksira i deci starijoj od navršene 1 godine uz savet lekara.

 

Sastav:
Beta-D-glukan izolovan iz bukovače, cink (u obliku cink glukonata), vitamin C.

 

Imajte na umu da se liste sastojaka mogu s vremena na vreme menjati ili razlikovati. Molimo pogledajte listu sastojaka na pakovanju proizvoda koji dobijete za najnoviju listu sastojaka.

 

Pakovanje: 200ml

005680010870

Pregled

Napišite vaš komentar

Imunobeta B- glukan eliksir sirup

Kombinacija sastojaka doprinosi jačanju imuniteta, kao i poboljšanju imunog odgovora i odbrambene reakcije na viruse, bakterije, gljivice i toksine koji predstavljaju pretnju po zdravlje organizma.

Napišite vaš komentar

Povezani proizvodi

Pogledajte i ostale povezane proizvode

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje