Delovanje:
Ulje noćurka je dobijeno hladnim ceđenjem semenki biljke noćurak, koja raste u Severnoj Americi i koja ima cvet žarko žute boje, a cveta uveče, po čemu je i dobila ime. Bogat je izvor omega-6-masnih kiselina i gama-linolenske kiseline (GLA) koja se inače nalazi u ribljem ulju, a uključena je u sintezu hormona. Pokazalo se da GLA ima jaka protivupalna svojstva. Često se koristi kao pomoć ženskom zdravlju za smanjenje menopauzalnih tegoba i predmenstrualnih simptoma. Posebno dobro delovanje pokazuje na smanjenje naleta vrućine kod žena.

 

Osim brojnih benefita za žensko zdravlje, poznato je i povoljno delovanje kod sistemskih bolesti koje karakteriše hronična upala poput atopijskog dermatitisa i reumatoidnog artritisa. Studije pokazuju blagotvorno delovanje ulja noćurka na zdravlje kože, uključujući povoljne efekte kod atopijskog dermatitisa i ekcema. Preporučuje se kod žena koje traže prirodan način za održavanje hormonalne ravnoteže, a dodatno, doprinosi lepoti kože.

 

Solgar Evening Primrose Oil 500mg je prirodan izvor esencijalnih omega-6 masnih kiselina, a dolazi u obliku kapsula koje se lako gutaju. Kapsule ne sadrže gluten, pšenicu ni mlečne proizvode.

 

Način primene:
1 kapsule dnevno, uz obrok.

 

Sastav:
Ulje semenki žutog noćurka, Oenothera biennis, 500 mg.

 

Proizvod ne sadrži kukuruz, kvasac, pšenicu, gluten niti mlečne sastojke,formulisan je bez upotrebe konzervansa,aroma ili boja. Bez šećera, soli i skroba.

 

Pakovanje: 30 mekih kapsula

11017490

Pregled

Napišite vaš komentar

Evening Primrose Oil (ulje žutog noćurka) 500mg 30 kapsula

Noćurak pomaže u smanjenju simptoma PMS-a, glavobolje, depresije, napetosti, bolnih grudi, bolnih menstruacija, u slučajevima cista na jajnicima ili dojkama i kod endometrioze. Zbog povoljnog stimulirajućeg delovanja na nervni sistem preporučuje se dijabetičarima za prevenciju dijabetičke neuropatije, ali je potreban oprez kod osoba obolelih od epilepsije. Takođe, pospešuje zaceljivanje rana.

Napišite vaš komentar

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje