Delovanje:
Jedinstvena kombinacija inozitola u Infolice Combi HP u idealnom odnosu obezbeđuje bolje metaboličke efeke (insulinska rezistencija), utiče pozitivno na regulaciju znakova i simptoma PCOS-a i utiče pozitivno na fertilitet. Odnos inozitola 40:1 je patentom zaštićen i pokriven velikim brojem kliničkih studija gde je potvrđena efikasnost za pomenuta stanja. Preparat je idealan za osobe koje imaju blago povišenu težinu (BMI≥25) i za gojazne osobe (BMI≥30).

 

Glavni efekti mio-inozitola, kao neophodne karike za ostvarivanje dejstva insulina (stručno sekundarni glasnik) su regulacija insulinske rezistencije i hiperinsulinemije, regulacija hiperprodukcije androgenih hormona, uspostavljanje ovulacije, prevencija nastanka gestacijskog dijabetesa, kontrola apetita i napada gladi.

 

D-hiro-inozitol je odgovoran za skladištenje glukoze u jetri i u kombinaciji sa mio-inozitolom pozitivno utiče na regulaciju insulinske rezistencije i hiperinsulinemije, kao i na druge metaboličke poremećaje.

 

Kliničkim studijama je dokazano da se jedino unosom inozitola u odnosu 40:1 postižu maksimalni efekti obe komponente.

 

Alfa-laktalbumin je prebiotik (hrana za "dobre" bakterije u crevima), protiv-zapaljenski agens, mukoprotektiv, trofički agens (povećava kontaktnu površinu creva za apsorpciju hranljivih materija i mio-inozitola), nosač za vitamine i minerale. Zahvaljujući prisustvu alfa-laktalbumina obezbeđuje se adekvatan efekat čak i kod onih osoba koje nisu imale pozitivan odgovor na tretman inozitola.

 

Folna kiselina, se preporučuje svim ženama u reproduktivnom periodu, a naročito onima koje planiraju trudnoću zbog prevencije nastanka defekta neuralne tube (spina bifida).

 

Softgel kapsula, kao najprestižniji oralni farmaceutski oblik, obezbeđuje najbolju bioraspoloživost aktivnih komponenti, pri čemu se postiže 3 puta veći efekat mio- i d-hiro-inozitola u odnosu na istu dozu u obliku praška.

 

Način upotrebe:
Jedna kapsula dva puta dnevno, sa razmakom od 12h između doza.

 

Sastav:
MYO-INOSITOL, ALFA-LACTALBUMINA, D-CHIRO-INOSITOL, FOLICO ACID.

 

Lista sastojaka je prikazana samo u informativne svrhe. Svaka lista sastojaka je specifična i može da se razlikuje, menja ili varira tokom vremena. Sve formule su podložne promenama. Iako se trudimo da prikazana lista sastojaka bude tačna, ne možemo da garantujemo da je pouzdana, ažurna ili bez grešaka. Pre upotrebe proizvoda molimo pogledajte listu sastojaka na spoljnom pakovanju proizvoda ili uputstvu koje dobijete za potpunu, tačnu i ažurnu listu.

 

Pakovanje: 30 kapsula

005680014155

Pregled

Napišite vaš komentar

Inofolic Combi HP 30 kapsula

Inofolic Combi HP je dijetetski proizvod na bazi mio-inozitola i d-hiro-inozitola u fiziološkom odnosu 40:1, folne kiseline i alfa-laktalbumina. Unapređena formulacija sa alfalaktalbuminom povećava efikasnost proizvoda do 95%. Inofolic Combi HP se savetuje za tretman sindroma policističnih jajnika (PCOS), insulinske rezistencije – predijabetesa, dijabetesa tipa II, u protokolima kontrolisane ovarijalne hiperstimulacije. Prozvod ne sadrži gluten, laktozu, ni GMO.

Napišite vaš komentar

Povezani proizvodi

Pogledajte i ostale povezane proizvode

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje