Delovanje:
Buterna kiselina je prirodna supstanca koja se fiziološki proizvodi u crevima i pokazuje blagotvorne efekte na trofične i regenerativne procese. Preporučuje se kod bolova u stomaku, poremećaja stolice, abdominalne distenzije, sluzi u stolici i dijareje, osećaja nepotpunog pražnjenja nakon defekacije, divertikularne bolesti, stanja nakon dijagnostičkih i hirurških zahvata u gastrointestinalnom traktu, kao i sindroma iritabilnih creva.

 

Sindrom iritabilnih creva (IBS) je funkcionalni poremećaj creva koji generiše značajan teret u zdravstvu i najčešće je dijagnostikovano funkcionalno gastrointestinalno stanje. Približno 12% odraslih u opštoj populaciji ima simptome IBS-a. Najčešće korišćeni dijagnostički kriterijumi za IBS kod odraslih su ponavljajući bolovi u stomaku ili nelagodnost najmanje 3 dana u mesecu poslednja 3 meseca, pojačana defekacija. Dosadašnje lečenje ovog sindroma se fokusira na ublažavanje simptoma: nadimanje, bolovi u stomaku, dijareja, opstipacija.

 

Ibesan je proizvod osmišljen da, kao nutritivno nepotpuna namirnica prilagođenog sastava bude dodatni izvor korisnih sastojaka u cilju poboljšanja funkcionisanja digestivnog trakta. Ibesan u jednoj kapsuli sadrži 120mg buterne kiseline u obliku natrijum biturata koja može da doprinese zdravlju digestivnog trakta.

 

Buterna kiselina (maslačna, butansa kiselina) pripada grupi masnih kiselina kratkog lanca i smatra se da igra nekoliko korisnih uloga u gastrointestinalnom traktu. Entero ćelije lako apsorbuju anjon buterne kiseline i koriste ga kao glavni izvor energije. Štaviše, buterna kiselina je važan regulator proliferacije kolonocita i apoptoze, pokretljivosti gastrointestinalnog trakta i sastava bakterijske mikroflore, pored svog učešća u mnogim drugim procesima, uključujući imunoregulaciju i antiinflamatornu aktivnost.

 

Buterna kiselina je prirodna supstanca koja se fiziološki proizvodi u crevima i pokazuje blagotvorne efekte na trofične i regenerativne procese. Ova svojstva omogućavaju upotrebu natrijum biturata kao namirnice za posebne medicinske svrhe koja podržava lečenje zapaljenskih bolesti creva i funkcionalnih poremećaja gastrointestinalnog trakta. Masne kiseline kratkog lanca (SCFA) obavljaju mnoge važne funkcije u ljudskom telu. Pre svega one direktno stabilizuju strukturu i osiguravaju integritet i funkcionalnost crevnog zida, podstiču rast saprofitne bakterijske flore, čime inhibiraju razvoj crevnih patogena. Održavanje integriteta crevne barijere je ključ pravilne funkcije creva. Buterna kiselina značajno utiče na njeno održavanje.

 

Butirat je preferirani izvor energije za epitelne ćelije debelog creva. Dobro uravnotežena ishrana, bogata probioticima, prebioticima i vlaknima je omiljeni izvor biturata. Slično drugim masnim kiselinama kratkog lanca, endogena buterna kiselina se proizvodi bakterijskom fermentacijom neprobavljivih ugljenih hidrata i heksoznih oligomera sa različitim stepenom polimericazije kao što su polisaharidi (inulin i oligofruktoza), disaharidi (laktoza) i šećerni alkoholi (sorbitol i manitol). Butirati direktno utiču na gastrointestinalnu floru. Buterna kiselina takođe može igrati korisnu ulogu u lečenju gastrointestinalnih infekcija. Za ublažavanje bolova u stomaku veoma važan aspekt ima tretman IBS-a. Butirat ima blagotvorni uticaj na preosetljivost crevnih receptora, što rezultira smanjenjem intraintestinalnog pritiska. Poboljšava peristaltiku creva i uvlačenje sloja kružnog mišića.

 

Način upotrebe:
Uzimati 2 kapsule dnevno (1 ujutru, 1 uveče) tokom tri meseca.

 

Sastav:
1 KAPSULA SADRŽI 120 MG BUTERNE KISELINE.

 

Lista sastojaka je prikazana samo u informativne svrhe. Svaka lista sastojaka je specifična i može da se razlikuje, menja ili varira tokom vremena. Sve formule su podložne promenama. Iako se trudimo da prikazana lista sastojaka bude tačna, ne možemo da garantujemo da je pouzdana, ažurna ili bez grešaka. Pre upotrebe proizvoda molimo pogledajte listu sastojaka na spoljnom pakovanju proizvoda ili uputstvu koje dobijete za potpunu, tačnu i ažurnu listu.

 

Pakovanje: 60 kapsula

005680014177

Pregled

Napišite vaš komentar

Ibesan 60 kapsula

Ibesan je dodatak ishrani na bazi natrijum biturata (buterne kiseline) koji pomaže brzom olakšanju simptoma vezanih za sindrom razdražljivih creva (IBS) kao što su nadimanje, bol u stomaku, gasovi i zatvor. Normalizuje peristaltiku čime sprečava opstrukciju creva.

Napišite vaš komentar

Povezani proizvodi

Pogledajte i ostale povezane proizvode

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje