Delovanje:
Femibion 1 se preporučuje ženama koje planiraju trudnoću kao i trudnicama do kraja 3. meseca trudnoće. Folna kiselina (vitamin B9) tj. njen aktivan oblik, neophodna je za pravilan razvoj ploda. Folate, aktivne oblike folne kiseline, organizam obezbeđuje iz namirnica (spanać, brokoli, pomorandžin sok, itd.). Međutim, preporučen dnevni unos folata od 400 mcg nije moguće obezbediti isključivo putem ishrane (prosečan unos je oko 50%). Tokom trudnoće povećava se potreba za folatima. Folna kiselina predstavlja neaktivan oblik koji organizam može da koristi tek kada je enzimi pretvore u biološki aktivan oblik, metilfolat (Metafolin). Svaka druga žena ne može u potpunosti da pretvara folnu kiselinu u aktivan oblik.

 

Femibion 1 namenjen je za:

- sprečavanje nepravilnosti u formiranju neuralne cevi + smanjenje rizika za pojavu urođenih srčanih mana

- smanjenje rizika za nastanak urođenih deformacija urogenitalnog sistema smanjenje broja spontanih pobačaja

- nedostatak joda tokom trudnoće predstavlja jedan od uzroka nastanka mentalne zaostalosti i cerebralne paralize

- vitamin B12 neophodan je za optimalno delovanje folata

- vitamini B, B2, B6, C, E održavaju zdrav tok trudnoće i pravilan razvoj ploda

 

Način upotrebe:
Popiti jednu tabletu dnevno uz dovoljno tečnosti, najbolje uz obrok.

 

Upozorenje:
Ne preporučuje se upotreba u slučaju hipertireoze i hiperparatireoze! Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Proizvod ne smeju da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak proizvoda.

 

Sastav:
VITAMIN B1, VITAMIN B2,VITAMIN B6, VITAMIN B5, VITAMIN B3, VITAMIN B7, FOLNA KISELINA (OD ČEGA PTEROIL-MONOGLUTAMINSKA KISELINA 200,0µg, METAFOLIN® 200,0µg), VITAMIN B12, VITAMIN D3, VITAMIN C, VITAMIN E, JOD, SELEN, GVOŽĐE, HOLIN.

 

Lista sastojaka je prikazana samo u informativne svrhe. Svaka lista sastojaka je specifična i može da se razlikuje, menja ili varira tokom vremena. Sve formule su podložne promenama. Iako se trudimo da prikazana lista sastojaka bude tačna, ne možemo da garantujemo da je pouzdana, ažurna ili bez grešaka. Pre upotrebe proizvoda molimo pogledajte listu sastojaka na spoljnom pakovanju proizvoda ili uputstvu koje dobijete za potpunu, tačnu i ažurnu listu.

 

Pakovanje: 28 tableta

005680013361

Pregled

Napišite vaš komentar

Femibion 1 (28 tableta)

Femibion 1 sa metafolinom ispunjava specifične potrebe žena u reproduktivnom periodu, od trenutka planiranja do kraja 3. meseca trudnoće. Femibion sadrži folnu kiselinu, metafolin - aktivni oblik folne kiseline koju organizam može odmah da koristi, 9 esencijalnih vitamina i jod.

Napišite vaš komentar

Povezani proizvodi

Pogledajte i ostale povezane proizvode

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje