Apothecary pružio podršku Udruženju obolelih od multiple skleroze "Moj Srem"

Apothecary pružio podršku Udruženju obolelih od multiple skleroze "Moj Srem"

Beograd / Inđija - I ove godine, Apothecary je podržao Udruženje obolelih od multiple skreloze "Moj Srem" finansijskom donacijom za kupovinu higijenskih paketa, božićnih i novogodišnjih paketića za članove udruženja, kao i decu članove udruženja. Praznici donose podjednaku radost svima, a posebno osobama kojima je potrebna pažnja u određenim trenucima kada je njhov osmeh ono što prevazilazi sve materijalne vrednosti.

 

Udruženje obolelih od multiple skleroze „Moj Srem“ sa sedištem u Inđiji postoji već 17 godina i okuplja veliki broj članova iz celog Srema. Aktivnosti udruženja su usmerene ka pomoći osobama sa MS-om (multiple sklerozom) i njihovim porodicama kako bi što aktivnije bili uključeni u društvo i različite aktivnosti. Takođe, ovo udruženje se bavi i ostalim aktivnostima poput organizacije kreativnih radionica za osobe sa MS-om, gde tom prilikom izrađuju različite predmete poput nakita, slikanja na svili, slikanja na staklu i slično, a sve u skladu s mogućnostima. Pored toga, članovi udruženja „Moj Srem“ veoma rado usvajaju i nove tehnike slikanja poput tehnike pod nazivom „enkaustika“, što je slikanje uz pomoć voštanih boja i pegle. Svi radovi se prikazuju tokom godine kada se organizuje izložba ovih radova.

 

Multipla skleroza je autoimuna bolest kod koje imuni sistem organizma prepoznaje delove centralnog nervnog sistema (kičmena moždina i mozak) koji imaju omotač oko nerava (mijelinski omotač) kao strane organizme i usled toga stvara antitela protiv sopstvenog centralnog nervnog sistema, čime se oštećuje omotač oko nerava i dolazi do neuroloških problema. Multipla skleroza se može pojaviti u svakom životnom dobu. Bolest se, međutim, obično pojavljuje između 20. i 40. godine života i češća je kod žena nego kod muškaraca. Trenutno u svetu ima preko 2.8 miliona ljudi koji boluju od ove bolesti. Postoji 4 tipa multiple skleroze, od kojih se neki karakterišu fazama pogoršavanja i stabilizacije, a drugi mogu biti agresivni i brzo dovesti do pojave invalidnosti. Tačan uzrok multiple skleroze i dalje nije jasan, ali je poznato da faktori kao što su povišen pritisak, gojaznost i drugi nemaju uticaja na njen nastanak. Ono što se zna zasigurno to je da zdrav stil života uz dovoljno sna, redovnu i zdravu ishranu i fizičku aktivnost smanjuju rizik za nastanak ne samo MS-a, već i drugih bolesti.

 

Apothecary svojom donacijom želi da pomogne i doprinese boljm društvu bez obzira na veličinu kompanije.

 

- Mi u Apothecary drogeriji smo odgojeni da se borimo protiv siromaštva, da podržavamo blagostanje i da pomognemo kad god smo u mogućnosti. Kako je sve što radimo jasno i precizno, pored toga, naš doprinos zajednici je jednostavan i razumljiv. Na ovaj način želimo da pomognemo društvu i doprinesemo daljem razvoju savremenih vrednosti zadržavajući duh tradicije. Zajednica u okviru koje poslujemo je naša svakodnevica, jer tu radimo, živimo i saosećamo se s ljudima. Vaspitani smo da verujemo u društveno odgovorno poslovanje, a ne samo da ga prihvatimo kao projekat korporativne kulture. Za nas u Apothecay drogeriji ovo je kultura koju donosimo sa sobom i zbog toga smo izuzetno ponosni što već drugu godinu za redom podržavamo Udruženje obolelih od multiple skleroze „Moj Srem“, istakao je Vladimir Suvodolac generalni direktor Apothecary drogerije.

 

Podrška određenim grupama trebalo bi da bude cilj svake društvene zajednice kako bismo svi zajedno napredovali ka boljoj budućnosti i pristupačnosti. Samo zajedno možemo da uspemo i prevaziđemo sve prepreke koje su pred nama, a posebno one koje osobama sa MS-om čine nepremostive daljine čak i kada je reč o običnim svakodnevnim aktivnostima. Nažalost, dok sami ne iskusimo ovakve izazove uglavnom nismo svesni kako čak male svakodnevne stvari mogu da budu izuzetno teške, i zbog toga želimo da ukažemo na potrebu da se svi što više uključimo i pružimo podršku našim sugrađanima. Apothecary je ponosan što je već drugu godinu za redom svojim doprinosom podržao Udruženje obolelih od multiple skleroze „Moj Srem“, gde želi da pomogne i doprinese boljem društvu i svima nama kao zajednici u Srbiji.

Proizvod dodat za upoređivanje