Delovanje:
Hrom stimuliše aktivnost enzima koji učestvuju u metabolizmu ugljenih hidrata, masti, holesterola i proteina. Najznačajnija uloga hroma je u poboljšanju dejstva insulina (povećava se broj i osetljivost insulinskih receptora) i održavanju normalnog nivoa šećera u krvi. Aktivni oblik trovalentnog hroma u čovekovom organizmu koji ima značajnu ulogu u regualciji nivoa glukoze u krvi je složeni organski kompleks – GTF (Glucose Tolerance Factor- faktor tolerancije na glukozu). Pored trovalentnog hroma, u sastav faktora tolerancije na glukozu ulaze vitamin B3 i glutation.

 

Istraživanja pokazuju da hrom može da povećava nivo HDL (dobrog) holesterola uz moguće smanjenje sadržaja ukupnog holesterola i rizika od kardiovaskularnih oboljenja. Hrom ispoljava i povoljan uticaj na smanjenje telesne težine i povećanje mišićne mase.

 

Oligogal Cr kapsule se preporučuju:

- dijabetičarima u cilju povećanja efikasnosti insulina i sniženju povišenog nivoa šećera u krvi

- osobama sa povećanim rizikom za nastanak dijabetesa (smanjena tolerancija na glukozu, gojaznost, visok krvni pritisak, povećan nivo masnoća u krvi)

- gojaznim osobama u cilju poboljšanja podnošljivosti na glukozu, smanjenja telesne mase i regulisanja nivoa holesterola

- sportistima u cilju povećanja mišićne mase i snage, obnavljanja rezervi energije u mišićima i boljeg „sagorevanja” masnih naslaga

- srčanim bolesnicima u fazi oporavka posle srčanog infarkta kada se javlja nedostatak hroma

- osobama koje se nepravilno hrane u cilju održavanja normalnog sadržaja hroma u organizmu i sprečavanja poremećaja izazvanih njegovim nedostatkom.

 

Način upotrebe:
Dijabetičari i potencijalni dijabetičari: 2 puta dnevno, ujutru i uveče, po 2 kapsule, pre jela. Dužina upotrebe najmanje 4 nedelje, često 8 nedelja, a najčešće više od 8 nedelja zavisno od stanja glikoregulacije, odnosno rezistencije na insulin. Doza održavanja je 2 kapsule dnevno.

 

Gojazne osobe, sportisti, srčani bolesnici i osobe sa neodgovarajućom ishranom: 2 puta dnevno, ujutru i uveče, po 1 kapsula, pre jela. Dužina upotrebe najmanje 4 nedelje. Može se uzimati u dužem periodu.

 

Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu. Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza. Oligogal Cr 100μg kapsule ne smeju koristiti osobe alergične na bilo koji sastojak proizvoda. Boja E104 može nepovoljno da utiče na aktivnost i pažnju kod dece. Čuvati u originalnom pakovanju. Čuvati van domašaja dece.

 

Sastav:
Sredstvo za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza; želatin; kukuruzni skrob; stabilizator: polivinilpirolidon; sredstva protiv zgrudvavanja: magnezijum-stearat; koloidni silicijum-dioksid; hrom(III)-hlorid; boje: E171, E132 i E104.

 

1 kapsula sadrži 100 mcg hroma.

 

Lista sastojaka je prikazana samo u informativne svrhe. Svaka lista sastojaka je specifična i može da se razlikuje, menja ili varira tokom vremena. Sve formule su podložne promenama. Iako se trudimo da prikazana lista sastojaka bude tačna, ne možemo da garantujemo da je pouzdana, ažurna ili bez grešaka. Pre upotrebe proizvoda molimo pogledajte listu sastojaka na spoljnom pakovanju proizvoda ili uputstvu koje dobijete za potpunu, tačnu i ažurnu listu.

 

Pakovanje: 30 kapsula

11016437

Pregled

Napišite vaš komentar

Oligogal Cr (Hrom 100μg) 30 kapsula

Oligogal Cr reguliše nivo šećera i holesterola u krvi. Hrom je esencijalni mineral, koji spada u mikroelemente, jer se u organizmu nalazi u maloj količini i neophodan je za normalno funkcionisanje čovekovog organizma.

Napišite vaš komentar

Povezani proizvodi

Pogledajte i ostale povezane proizvode

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje