Delovanje:
Dodatak ishrani Oligogal Se sadrži selen u kombinaciji sa vitaminima: A, C i E. Selen je esencijalni oligoelement, neophodan za normalno funkcionisanje organizma. Zbog česte deficitarnosti u lancu ishrane, selen se u nedovoljnoj meri unosi u organizam. Biohemijska uloga selena i vitamina A, C i E kao sastavnih delova sistema za odbranu organizma od oksidacionih oštećenja, sastoji se u regulaciji bioloških oksido-redukcionih procesa. Na taj način održava se prirodna ravnoteža u organizmu i doprinosi mogućem usporavanju procesa starenja. U uslovima izloženosti stresu, toksičnim i ostalim štetnim agensima (delovanje teških metala, UV i jonizujuće zračenje, smog, pušenje, prekomerno konzumiranje alkohola), selen i vitamini A, C i E imaju antioksidansno i zaštitno dejstvo. Sam selen ispoljava zaštitni efekat u neposrednom dodiru sa štetnim agensima (npr. olovo, živa, kadmijum), unetim u organizam. Dokazano je da nedostatak selena u hrani dovodi do niza oboljenja, prvenstveno kardiovaskularnog i lokomotornog sistema, uz smanjenje opšte otpornosti i fiziološke aktivnosti celog organizma.

 

Oligogal Se može se koristiti kod:

- nedostataka selena

- zapaljenjskih procesa

- respiratornih smetnji

- oštećenja jetre i vida

 

Način upotrebe:
Jedna kapsula dnevno.

 

Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Proizvod ne smeju da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak proizvoda. Nije namenjeno deci ispod 6 godina. Trudnice i dojilje pre upotrebe ovog proizvoda treba da se konsultuju sa svojim lekarom.

 

Čuvati na temperaturi do 25°C u originalnom pakovanju, na suvom i tamnom mestu. Čuvati van domašaja dece.

 

Sastav:
DL-α-tokoferilacetat; L-askorbinska kiselina; želatin; sredstvo za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza; retinil-acetat; sredstvo protiv zgrudvavanja: talk; boja: E 171; sredstvo protiv zgrudvavanja: silicijum-dioksid; stabilizator: magnezijum-stearat; natrijum-selenit; boje: E 172; E 131.

 

1 kapsula sadrži selen 100µg, Vitamin C 90mg, Vitamin E 41mg, Vitamin A 450µg.

 

Lista sastojaka je prikazana samo u informativne svrhe. Svaka lista sastojaka je specifična i može da se razlikuje, menja ili varira tokom vremena. Sve formule su podložne promenama. Iako se trudimo da prikazana lista sastojaka bude tačna, ne možemo da garantujemo da je pouzdana, ažurna ili bez grešaka. Pre upotrebe proizvoda molimo pogledajte listu sastojaka na spoljnom pakovanju proizvoda ili uputstvu koje dobijete za potpunu, tačnu i ažurnu listu.

 

Pakovanje: 30 kapsula

11004721

Pregled

Napišite vaš komentar

Oligogal Se (Selen + A + C +E) 30 kapsula

Dodatni izvor selena i vitamina A, C i E. Selen doprinosi normalnoj funkciji štitaste žlezde. Selen, vitamini A i C doprinose normalnoj funkciji imunog sistema. Oligogal Se namenjen je jačanju imuniteta, održavanju prirodne ravnoteže u organizmu i usporavanju starenja.

Napišite vaš komentar

Povezani proizvodi

Pogledajte i ostale povezane proizvode

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje