Delovanje:
Ezerex obnavlja integritet endotela krvnih sudova i njegovu funkciju, pospešuje dotok krvi u krvne sudove, omogućava relaksaciju glatkih mišićnih ćelija krvnih sudova i štiti endotel krvnih sudova od štetnog dejstva slobodnih radikala.

 

Endotel krvnih sudova je dinamičko tkivo koje sa unutrašnje strane oblaže sve krvne sudove u ljudskom organizmu. Endotel oblaže unutrašnjost krvnih sudova. Ima vrlo važnu ulogu u regulaciji vaskularnog tonusa, a samim tim i protoka krvi u tkivima i organima. Doprinosi normalnoj cirkulaciji, održava normalan krvni pritisak, sprečava agregaciju i adheziju trombocita, koagulaciju. Važnu ulogu ima i u imunskim i zapaljenskim reakcijama.

 

Kada mirujemo naše srce kuca više od 100.000 puta dnevno. Svakim otkucajem krv se kreće kroz krvne sudove, koji se šire kada krv prolazi, a zatim se vraćaju u prvobitno stanje odnosno skupljaju. U nekim situacijama, na primer tokom vežbanja ili kada smo pod stresom, ili tokom seksualne aktivnosti, naši krvni sudovi moraju da se povećaju na najefikasniji način kako bi se obezbedilo dodatno snabdevanje krvlju. Ako krvni sudovi nisu tako elastični kao što bi trebalo onda ugrožavamo naše zdravlje. Upravo taj mehanizam širenja (vazodilatacije) krvnih sudova zavisi od endotela. U ćelijama vaskularnog endotela arginin se pomoću enzima NO sintetaze pretvara u NO, azot monoksid, koji omogućava širenje odnosno vazodilataciju krvnih sudova. Tako su krvni sudovi elastičniji i održava se kardiovaskularno zdravlje.

 

L-arginin je amino kiselina (endogeni prekusor NO – azotmonoksida), koja se u organizmu prevodi u azotmonoksid pomoću enzima NO/sintaze. To je moćan vazodilatator koji povećava dotok krvi i dovodi do širenja krvnih sudova , a samim tim i poboljšanja cirkulacije. Poboljšava prokrvljenost mišića, pomaže u transportu važnih hranljivih materija do mišića. Stimuliše oslobađanje hormona rasta koji podmlađuje organizam i učestvuje u sintezi mišićnog tkiva.

 

Propionil-L-karnitin je estar L-karnitina koji se prirodno nalazi u našem organizmu. Ima važnu ulogu u metabolizmu ugljenih hidrata i masti, kao i u transportu masnih kiselina sa dugim lancem u ćelije. Obezbeđuje neophodnu energiju za potrebe ćelija i povećava njenu iskoristljivost. Štiti tkiva od oksidativnog stresa, ima kardioprotektivno dejstvo i pomaže kod problema sa perifernom cirkulacijom (perifernim arterijama). Mnoge studije ističu njegovu ulogu u prevenciji ateroskleroze i endotelne disfunkcije.

 

Vitamin B3 (niacin) je neophodan za metabolizam šećera, masti i proteina. Obezbeđuje ćelijama energiju i neophodan je u procesu ćelijskog disanja. Ima uticaja na psihičko zdravlje, oslobađa organizam od raznih štetnih materija, pomaže rad digestivnog trakta, doprinosi zdravlju kože, nervnih ćelija i krvnih sudova. Jedan je od važnih nutritienata koji je pokazao značajnu ulogu u regulaciji lipida pa je samim tim važan u prevenciji kardiovaskularnih oboljenja do kojih dolazi zbog endotelne disfunkcije i ateroskleroze.

 

Ezerex treba da se uzima bar tri meseca (po potrebi i duže) imajući u vidu da je to optimalan period u kojem se može videti poboljšanje funkcije endotela. Kao i kod većine suplemenata, potrebno je određeno vreme da se u organizmu postigne odgovarajuća koncentracija aktivnih supstanci kako bi došlo do poboljšanja.

 

Način upotrebe:
Jedna do dve kesice dnevno, ili po preporuci lekara. Sadržaj kesice se rastvori u čaši vode ili soka i odmah popije.

 

Važne napomene:
Ukoliko zaboravite da uzmete preparat, nastavite sa uzimanjem kao što vam je preporučeno. Ezerex treba uzimati u kontinuitetu, jer duža pauza može samo da odloži poboljšanje rezultata. Ezerex nema interakcija s drugim lekovima. Ezerex može da se koristi uporedo sa PDE-5 inhibitorima.

 

Sastav:
L-ARGININ, PROPIONIL-L-KARNITIN, VITAMIN B3.

 

Lista sastojaka je prikazana samo u informativne svrhe. Svaka lista sastojaka je specifična i može da se razlikuje, menja ili varira tokom vremena. Sve formule su podložne promenama. Iako se trudimo da prikazana lista sastojaka bude tačna, ne možemo da garantujemo da je pouzdana, ažurna ili bez grešaka. Pre upotrebe proizvoda molimo pogledajte listu sastojaka na spoljnom pakovanju proizvoda ili uputstvu koje dobijete za potpunu, tačnu i ažurnu listu.

 

Pakovanje: 30 kesica

005680013157

Pregled

Napišite vaš komentar

Ezerex 30 kesica

Oštećenje endotela (unutrašnjosti) krvnih sudova je glavni faktor koji dovodi do oštećenja različitih organa. Ezerex je namenjen osobama koje imaju smetnje u vezi sa endotelnom disfunkcijom: kardiovaskularne smetnje, problemi sa endokrinim žlezdama, dijabetes, erektilnu disfunkciju, umor i intenzivan napor (sport, oporavak nakon neke hirurške intervencije).

Napišite vaš komentar

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje