Delovanje:
UNFLU je jedinstveni dodatak ishrani koji doprinosi pravilnoj funkciji respiratornog i imunog sistema dece i odraslih. Osnovnu komponentu preparata čini ekstrakt korena afričke muškatle, Pelargonium sidoides, koji ispoljava antibakterijska i imunomodulatorna svojstva, i čija je bezbednost i efikasnost primene pokazana u brojnim kliničkim studijama. Ekstrakt zove, Sambuci fructus, značajan je za ispoljavanje antivirusne aktivnosti i deluje protektivno na respiratornu sluzokožu kod kašlja, dok vitamin C i cink zajednički doprinose optimalnom funkcionisanju imunog sistema. Zbog sinergističkog delovanja pažljivo odabranih biljnih ekstrakta, vitamina i minerala, posebno se preporučuje kod simptoma prehlade, gripa i infekcija gornjih partija respiratornog trakta. Može da se primenjuje uz antibiotsku i drugu terapiju.

- Afrička muškatla (Pelargonium sidoides) predstavlja biljku čiji se koren tradicionalno koristi kod respiratornih tegoba. Koren ove biljke sadrži različita jedinjenja (fenoli, kumarini, purini) koja pokazuju antivirusnu i antibakterijsku aktivnost, povoljne efekte na imuni sistem i na taj način i doprinose pravilnoj funkciji respiratornog sistema. Antivirusna i antibakterijska aktivnost potiču od galne kiseline i drugih fenolnih komponenti sadržanih u ekstraktu. Mikrobiološki testovi pokazuju antibakterijsku aktivnost kod brojnih sojeva bakterija, poput Staphylococcus aureus, Streptococcus pneumoniae, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Proteus mirabilis 3. lmunomodulatorni efakat se ogleda u stimulaciji sinteze određenih citokina i pojačanoj aktivnosti makrofaga. Pored toga, upotreba ekstrakta afričke muškatle povećava pokretljivost cilijarnih resica u bronhijama i olakšava iskašljavanje što predstavlja značajan protektivni mehanizam kod respiratornih tegoba.

- Ekstakt plodova zove (Sambuci fructus extractum siccum) sadrži brojna jedinjenja, poput antocijana, flavanola i estara flavanola, koji povoljno deluju kod prehlade, gripa i različitih vrsta kašlja. Osim toga, plod sadrži određenu količinu etarskih ulja, vitamina, minerala i ugljenih hidrata, koji smanjuju respiratorne tegobe, deluju kao dijaforetici i stvaraju zaštitni sloj na sluzokoži gornjih disajnih puteva. Ekstrakt je ispitivan u populaciji dece i odraslih i pokazano je njegovo antivirusno dejstvo protiv virusa influence. Za razliku od lišća i grančica zove koji mogu izazvati blage gastrointestinalne tegobe, plod zove ne ispoljava neželjene efekte.

- Cink (Zn) je mineral, široko rasprostranjen u ljudskom organizmu. Sastavni deo je brojnih enzima koji učestvuju u vitalnim procesima organizma, kao što su sinteza proteina, funkcionisanje gena, transportni i metabolički procesi. Bezebednost i efikasnost primene cinka, kod dece i odraslih sa simptomima prehlade i infekcija gornjeg respiratornog trakta, pokazani su u brojnim kliničkim studijama.

- Vitamin C spada u grupu hidrosolubilnih vitamina, sa dokazanim biološkim efektima u zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, kod smanjenja umora i iscrpljenosti. Naše telo ne može samo da ga proizvede i zbog toga moramo da ga unosimo pravilnom ishranom. Deluje kao antioksidans i štiti telo od slobodnih radikala koji neprestano nastaju u telu. Ima veliku ulogu i u radu imunog sistema i normalnoj psihološkoj aktivnosti. Veće dnevne potrebe imaju fizički aktivnije osobe pušači, alkoholičari, osobe pod stresom i osobe koje boluju od nekih bolesti.

 

Način primene:
Deca iznad 12 godina i odrasli: 2-3 kesice dnevno, tokom 7 -14 dana.
Deca od 6- 12 godina: 1-2 kesice dnevno, tokom 7 -14 dana.
Rastvoriti sadržaj jedne kesice u 100 ml tople vode, dobro promešati i popiti. Uvek koristiti sveže pripremljen napitak.

 

Sastav:
Suvi eksktrakt korena afričke muškatle (Pelargonium sidoides),3-7:1, koncentrisani sok ploda zove (Sambucus nigra), vitamin C (L-askorbinska kiselina), cink (cink-oksid). Pomoćne supstance: maltitol (zaslađivač), limunska kiselina, aroma egzotik, antocijan (boja), steviol glikozidi (zaslađivač).

 

Pakovanje: 60g(10 kesica)

005680010466

Pregled

Napišite vaš komentar

Unflu 60g (10 kesica)

UNFLU je dodatak ishrani koji sadrži koren biljke afričke muškatle koji doprinosi normalnoj funkciji respiratornog sistema, kao i plod zove, vitamin C i cink koji doprinose normalnoj funkciji imunog sistema.

Napišite vaš komentar

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje