• Ovaj proizvod trenutno nije dostupan
    NOW Foods Melatonin 3mg 60 kapsula - 1

Delovanje:
Melatonin poboljšava kvalitet sna neophodnog za optimalno funkcionisanje organizma i povoljno deluje na regulisanje dnevno-noćnog ritma. Snažan je antioksidans koji štiti od štetnih uticaja slobodnih radikala i pomaže aktivnost glutationa u neuronskim tkivima. Smatra se da melatonin sprečava srčani udar uzrokovan stresom i obezbeđuje zaštitu organizma od efekata starenja. Dr Russel Reiter, profesor neuroendokrinologije na Univerzitetu u Teksasu, ukazuje da melatonin prolazi krvnu barijeru u mozgu, što ne mogu svi antioksidanti. To je značajno u lečenju Alchajmerove i Parkinsonove bolesti, koje su uzrokovane i dejstvom slobodnih radikala.

 

Na osnovu medicinskih istraživanja, melatonin ima sledeća svojstva:

- usporava proces starenja, deluje kao antioksidant

- ublažava posledice stresa

- omogućava zdrav san i lako buđenje

- dovodi do povećanja fizičke i seksualne izdržljivosti

- znatno pojačava imunitet organizma

 

Način primene:
1 kapsula dnevno 30-ak minuta pre spavanja.

 

Napomene:
Obavezno treba konsultovati lekara ako je prisutno neko od sledećih oboljenja: dijabetes, depresivna stanja, oboljenje tiroidne žlezde, poremećaj krvnog pritiska, epilepsija, leukemija ili upotreba kortikosteroida. Melatonin nije preporučljiv za decu, adolescente, trudnice i žene koje doje. Ne treba ga uzimati neprekidno, ukoliko za to ne postoji izričita potreba. Melatonin nikako ne treba uzimati pre upravljanja motornim vozilom.

 

Sastav:
1 kapsula sadrži 2mg melatonina.

 

Pakovanje: plastična bočica sa 60 kapsula

11007584

Pregled

Napišite vaš komentar

Melatonin 3mg 60 kapsula

Melatonin je hormon pinealne žlezde koja se nalazi u sredini mozga. Pinealna žlezda samo u toku noći melatonin stvara iz serotonina, dok dnevna svetlost ovaj proces zaustavlja. Njegova najvažnija uloga je održavanje ciklusa spavanja i budnog stanja - dnevnog ritma zdravog organizma. Sposobnost produkcije melatonina opada sa starenjem organizma, pa se kod starijih ljudi preporučuje dodatno unošenje. Postoje i drugi uzroci koji mogu da dovedu do onemogućavanja produkcije dovoljnih količina ovog hormona. Nedostatak melatonina posebno imaju osobe koje često putuju i menjaju vremenske zone ili rade noćne smene, ali i sportisti koji nemaju vremena za prirodnu adaptaciju posle napornih treninga.

Napišite vaš komentar

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje