• Ovaj proizvod trenutno nije dostupan
    Cysta Q 60 kapsula | apothecary.rs

Delovanje:
Intersticijalni cistitis je jedno od najneprijatnijih ne-malignih oboljenja kod odraslih, a odnosi se na urinarni trakt. Ovaj oblik cistitisa se najčešće viđa kod žena. Pacijenti sa intersticijalnim cistitisom imaju čitav spektar tegoba (simptoma), uključujući bolove u predelu mokraćne bešike, donjem predelu trbuha, iza pubične kosti, netolerantno (urgentno) mokrenje, na skoro svakih 15-20 minuta, pa čak i češće. Dodatno postoje tegobe, bol i lokalna nelagodnost u toku seksualnog odnosa. Pravi uzrok intersticijalnog cistitisa još uvek se ne zna. Smatara se da je ovo jedan oblik autoimunog oboljenja.

 

Bioflavonoidi su polifenolne supstance koje se nalaze u biljkama, pogotovo u luku, začinima, zelenom čaju i crvenom vinu. Ove supstance imaju antioksidativna svojstva, i to dvostruka, i kao "gutači" slobodnih radikala i kao inhibitori ksantin oksidaze. Imaju i antiimflamatorna svojstva, blokirajući hemokine i citokine kao i antimikrobna i antigljivična svojstva. Cysta Q kompleks je baziran na delovanju kombinovanih bioflavonoida, naročito kvercetina koji ima antioksidativna svojstva uključujući moguće smanjenje rizika od srčanih oboljenja i antikancerogeno dejstvo.

 

Ishrana veoma utiče i može pomoći u kontroli simptoma IC, tako da je dobro izbegavati hranu bogatu kiselinama, kalijumom, kofeinska pića, alkohol, gazirana pića, jako začinjenu hranu, sirće, majonez i druge prelive za salatu, aspartam, saharin, veštačke boje, voćne sokove naročito od citrusnog voća. Poželjno je jesti: borovnice, dinje, kruške, beli luk, špargle, domaći paradajz iz bašte, mleko, mladi sir, belu čokoladu, pastu, pirinač, krompir, piletinu, ribu, bademe, indijski orah. Treba izbegavati: citrusno voće i voćne sokove, tofu, soju, jogurt, pavlaku, stare sireve, čokoladu, ražani hleb, konzervirano i dimljeno meso, mesne prerađevine, kavijar, ringlice, pileće paštete i mesa koja sadrže nitrite i nitrate.

 

Studije su pokazale da kvercetin, polifenol izveden iz biljaka, ima širok spektar bioloških dejstava, uključujući antikancerogeno, antiinflamatorno i antivirusno dejstvo. Dovodi do smanjenja peroksidacije lipida, agregacije trombocita i propustljivosti kapilara. Cysta Q je smeša posebno organizovanih bioflavonoida, naročito kvercetina koji je jedan od najaktivnijih i najlekovitijih bioflavonoida. Bioflavonoidi su polifenolne supstance koje se nalaze u biljkama. Pozitivno utiču na zdravlje našeg organizma, smanjuju oksidativni stres i pomažu našem telu da efikasnije funkcioniše protiv potencijalno štetnih faktora kojima smo svakodnevno izloženi.

 

Zapaljenje je jedan od imunoloških odgovora našeg tela. Alergeni, klice, toksini i drugi iritanti mogu izazvati upale koje rezultiraju neprijatnim simptomima. Cysta Q može pomoći u održavanju zdravlja i imuniteta, kao preventiva ili kada već postoje naznake nekog upalnog procesa.

 

Kvercetin spada u veoma jake antioksidante koji štite naš organizam od slobodnih radikala. Na taj način se sprečavaju oštećenja i iritacije do kojih može doći nakupljanjem slobodnih radikala. Deluje protivupalno, jer onemogućava početak zapaljenske reakcije koja bi dovela do pada imunteta. Protivupalno dejstvo ispoljava i na akutne i na hronične procese u organizmu. Sprečava histaminski odgovor koji dovodi do alergijskih reakcija tako da može pomoći kao preventiva. Kvercetin ima antireumatsko i antikancerogeno delovanje. Bromelain i papain omogućavaju potpunu iskoristljivost kvercetina u našem organizmu. Kvercetin pozitivno utiče na održavanje dobrog imuniteta modulirajući oslobađanje citokina – molekula koji su neophodni za normalno odvijanje svih faza imunog odgovora. Kvercetin je veoma rasprostranjen u biljkama, a posebno ga ima u crnom luku, vinu, zelenom čaju. Kapar ima najveću prirodnu koncentraciju kvercetina od svih izvora hrane.

 

Svakodnevnom kombinacijom raznovrsne ishrane bogate povrćem i voćem doprinosite vašem zdravlju.

 

Način upotrebe:
1 kapsula dva puta dnevno uz obrok, ili po preporuci lekara. Poželjno je uzimati kapsule uz obrok.

 

Sastav:
KVERCETIN, BROMELAIN, PAPAIN, BRUSNICA, PASSION FLOWER BILJKA, VALERIJANA (KOREN), WOOD BETONY (LIST). CISTA Q NE SADRŽI: SO, KVASAC, PŠENICU, GLUTEN, KONZERVANS, SKROB, ŠEĆER, NATRIJUM, MLEKO/MLEČNE PROIZVODE, VEŠTAČKI UKUS, SOJU, PIRINAČ.

 

Lista sastojaka je prikazana samo u informativne svrhe. Svaka lista sastojaka je specifična i može da se razlikuje, menja ili varira tokom vremena. Sve formule su podložne promenama. Iako se trudimo da prikazana lista sastojaka bude tačna, ne možemo da garantujemo da je pouzdana, ažurna ili bez grešaka. Pre upotrebe proizvoda molimo pogledajte listu sastojaka na spoljnom pakovanju proizvoda ili uputstvu koje dobijete za potpunu, tačnu i ažurnu listu.

 

Pakovanje: 60 kapsula

005680010213

Pregled

Napišite vaš komentar

Cysta Q 60 kapsula

Cysta Q je patentirana mešavina koja pomaže kod intersticijalnog cistitisa i osetljive bešike. Cysta Q je klinički ispitan kompleks koji se pokazao veoma uspešnim kao pomoć kod simptoma intersticijalnog cistitisa i preosetljive bešike. Povoljno utiče i na hronične cistitise.

Napišite vaš komentar

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje