Delovanje:
S.Boulardii je probiotski kvasac koji deluje u lumenu creva. On ima sposobnost vezivanja patogenih bakterija (Escherichia coli, Clostridium difficile) i njihovih toksina za svoju površinu i pospešuje njihovo izbacivanje iz organizma. S.Boulardii Bulacol 250 se efikasno može primenjivati: - kod akutne dijareje odraslih i dece starije od 3 godine - kod dijareje izazvane uzimanjem antibiotika - kod putničke dijareje - kao dodatak terapiji crevnih oboljenja izazvanih bakterijom Clostridium difficile - kao dodatak terapiji koja se koristi za lečenje bakterije Helicobacter pylori

 

Način upotrebe:
Kapsulu progutati sa malo tečnosti. U slučaju da se preparat primenjuje kod dece ili kod osoba koje ne mogu da progutaju kapsulu, kapsula se može otvoriti i njen sadržaj razmutiti u maloj količini tečnosti i odmah popiti. Uzimanje preparata nije vezano za obrok. U zavisnosti od problema preporučuju se sledeće doze:

- kod akutne dijareje uzima se 1 – 4 kapsule dnevno

- kod dijareje koja je posledica primene antibiotika uzima se 1 – 4 kapsule dnevno

- kod dijareje koja je posledica infekcije bakterijom Clostridium difficile uzima se 4 kapsule dnevno u toku 4 nedelje, zajedno sa antibiotskom terapijom infekcije

- u slučaju Kronove bolesti uzima se 1 kapsula tri puta dnevno u trajanju do 9 nedelja

- kod ulcerativnog kolitisa uzima se 1 kapsula tri puta dnevno

- kao dodatak terapiji za lečenje bakterije Helicobacter pylori, uzima se 1 kapsula dnevno zajedno sa propisanom terapijom

Napomene:
Ukoliko istovremeno sa preparatom S.Boulardii Bulacol 250 uzimate oralno neki antimikotik (lek za lečenje gljivičnih infekcija), može doći do smanjenja efikasnosti preparata. Istovremeno konzumiranje alkohola sa preparatom S.Boulardii Bulacol 250 umanjiće efikasnost preparata, jer alkohol ubija mikroorganizme koje ovaj preparat sadrži. Kapsule preparata S.Boulardii Bulacol 250 su biljnog porekla, pa ih mogu koristiti vegani i vegetarijanci.

 

Sastav:
KULTURA MIKROORGANIZAMA SACCHAROMYCES BOULARDII 250mg (5 MILIJARDI ŽIVIH ĆELIJA U TRENUTKU PAKOVANJA), STABILIZATOR HIDROKSIPROPILMETILCELULOZA (SASTOJAK KAPSULE).

 

Lista sastojaka je prikazana samo u informativne svrhe. Svaka lista sastojaka je specifična i može da se razlikuje, menja ili varira tokom vremena. Sve formule su podložne promenama. Iako se trudimo da prikazana lista sastojaka bude tačna, ne možemo da garantujemo da je pouzdana, ažurna ili bez grešaka. Pre upotrebe proizvoda molimo pogledajte listu sastojaka na spoljnom pakovanju proizvoda ili uputstvu koje dobijete za potpunu, tačnu i ažurnu listu.

 

Pakovanje: 10 kapsula

005680013352

Pregled

Napišite vaš komentar

Bulacol 250 10 kapsula

Bulacol 250 je dodatak ishrani na bazi probiotskog kvasca po imenu Saccharomyces boulardii (S.Boulardii) u obliku kapsula. U crevima čoveka, S.Boulardii Bulacol 250 svojom aktivnošću doprinosi očuvanju zdravlja i funkcije digestivnog trakta odnosno ublažava intenzitet i trajanje stomačnih tegoba kao što su dijareja, nadutost, mučnina, bol u stomaku.

Napišite vaš komentar

Povezani proizvodi

Pogledajte i ostale povezane proizvode

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje