• Ovaj proizvod trenutno nije dostupan
    Aptamil Premature 400g | apothecary.rs

Delovanje:
Aptamil Premature formula ispunjava povećane potrebe u ishrani prevremeno rođene bebe i sadrži sve ključne sastojke potrebne za optimalan rast i razvoj. Aptamil Premature ima u odnosu na običnu startnu formulu, više energije i više proteina čime pokriva potrebe ubrzanog rasta i razvoja prevremeno rođenog odojčeta. Aptamil Premature sadrži optimalan odnos polinezasićenih masnih kiselina dugog lanca (LCP: DHA/AA) u skladu sa najnovijim preporukama. Takođe sadrži 20% ukupnih masnih kiselina u obliku triglicerida srednje dužine lanca (MCT), što sve doprinosi optimalnoj izgradnji procesa i funkcija nervnog sistema prevremeno rođenih beba.

 

Aptamil Premature je posebno adaptiran za prevremeno rođenu bebu. Prevremeno rođene bebe imaju veće potrebe u ishrani u poređenju sa donesenim bebama. Ova formula je adaptirana da ispuni povećane potrebe u ishrani prevremeno rođene bebe i zadovoljava smernice koje su formirali međunarodni stručnjaci za ishranu prevremeno rođenih beba. Svi nivoi sastojaka su prema najnovijim preporukama Tsang et all.

 

Aptamil Premature ima u odnosu na običnu startnu formulu:

- više energije (80kcal/100ml)

- obična startna formula ima 66-69kcal na 100ml gotovog obroka

- više proteina (2.5g/100ml) za potrebe ubrzanog rasta sa odnosom kazein / surutka 40:60

- više mikronutrijenata na 100ml gotovog obroka

- ugljene hidrate u obliku laktoze i glukoza polimera koji daju puno energije u maloj osmolarnosti

 

Aptamil Premature sadrži esencijalne masne kiseline i LCP. Dodate su MCT - masne kiseline srednjeg lanca koje podržavaju olakšano varenje masti još u želucu, a ne produkuju kalcijumove sapune koji prave opstipaciju. Nukleotidi su prisutni u sličnom nivou kao u majčinom mleku (3.2mg/100ml). Aptamil Premature takođe sadrži IMMUNOFORTIS, jedinstvenu mešavinu prebiotika koja klinički dokazano pruža dodatne prednosti prevremeno rođenoj bebi.

 

Dojenje je najbolje za vašu bebu. Koristite Milupa mleko Aptamil Premature samo po savetu lekara ili farmaceuta.

 

Način upotrebe:
Koristi se po prepopruci pedijatra.

 

Uvek operite ruke i očistite sve što koristite za pripremu obroka. Sterilišite flašicu i cuclu prokuvavanjem u vodi tokom 10 minuta. Prokuvajte čistu vodu za piće 10 minuta; ostavite je da se prohladi. Pogledajte tabelu za pripremu obroka; sipajte tačnu količinu prethodno prokuvane mlake vode u sterilisanu flašicu. 4. Dodajte tačan broj ravnih merica praha. Poravnajte svaku mericu zadnjom stranom čistog noža. Ne utiskujte prah. Zatvorite flašicu i dobro je promućkajte dok se prah sasvim ne rastvori. Stavite sterilisanu cuclu na flašicu. Proverite temperaturu obroka na unutrašnjoj strani zgloba ruke. Koristite formulu odmah nakon pripreme. Očistite flašicu i cuclu odmah nakon upotrebe. Nikada nemojte ponovo da koristite ostatke od obroka. Čuvajte pakovanje čvrsto zatvoreno na hladnom i suvom mestu, ne u frižideru. Upotrebite sadržaj u roku od tri nedelje nakon otvaranja.

 

Majčino mleko je najbolja hrana za odojčad. Mlečne formule se upotrebljavaju samo po savetu stručnjaka iz oblasti medicine, farmacije, ishrane ili druge stručne osobe, koja je odgovorna za brigu o majci i detetu.

 

Sastav:
Voda, laktoza (iz mleka), obrano mleko, biljna ulja (suncokretovo ulje, kokosovo ulje, ulje soje, palmino ulje, ulje žutog noćurka, ulje jednoćelijskih algi,),, glukozni sirup, koncentrat proteina surutke (iz mleka), galaktooligosaharidi (iz mleka), trigliceridi srednje dužine lanca, životinjske masti/ulje (masti jaja, ulje ribe), fruktooligosaharidi, trikalcijum-fosfat, kalcijum-karbonat, trinatrijum-citrat, natrijum-hlorid, magnezijum-hlorid, inozitol, L-askorbinska kiselina, trikalijum-citrat, holin-hlorid, lecitin soje (E 322), DL-α-tokoferil-acetat, taurin, gvožđe(II)-sulfat, retinil-acetat, cink-sulfat, nikotinamid, citidin-5’-monofosfat, L-karnitin, uridin-5’-monofosfat natrijumova so, kalcijum-D-pantotenat, inozin-5’-monofosfat natrijumova so, holekalciferol, adenozin-5’-monofosfat, bakar-sulfat, guanozin-5’-monofosfat natrijumova so, retinil-palmitat, tiamin-hidrohlorid, DL-α-tokoferol, piridoksin-hidrohlorid, riboflavin, pteroilmonoglutaminska kiselina, cijanokobalamin, kalijum-jodid, mangan-sulfat, natrijum-selenit, D-biotin, fitomenadion.

 

Alergeni: mleko, jaja, riba i soja.

 

Lista sastojaka je prikazana samo u informativne svrhe. Svaka lista sastojaka je specifična i može da se razlikuje, menja ili varira tokom vremena. Sve formule su podložne promenama. Iako se trudimo da prikazana lista sastojaka bude tačna, ne možemo da garantujemo da je pouzdana, ažurna ili bez grešaka. Pre upotrebe proizvoda molimo pogledajte listu sastojaka na spoljnom pakovanju proizvoda ili uputstvu koje dobijete za potpunu, tačnu i ažurnu listu.

 

Pakovanje: 400g

005680011840

Pregled

Napišite vaš komentar

Aptamil Premature 400g

Specijalna mlečna formula za prevremeno rođene i bebe sa malom telesnom težinom. Odgovarajuća ishrana je od ključnog značaja za zdravlje prevremeno rođene bebe. Nivo hranljivih materija i energije koje se daju prevremeno rođenim bebama treba da omogući rast sličan brzini rasta u uterusu. To znači brzinu koja je tri puta veća nego kod bebe rođene u terminu.

Napišite vaš komentar

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje