• Ovaj proizvod trenutno nije dostupan
    Aptamil Lactose Free (mleko bez laktoze) 400g | apothecary.rs

Delovanje:
Aptamil Lactose Free je adaptirana mlečna formula namenjena bebama sa intolerancijom na laktozu. Može se koristi od rođenja pa nadalje ili po prestanku dojenja (kod dijagnostifikovane urođene intolerancije na laktozu). Mlečne formule sadrže laktozu, prirodni šećer kao i majčino mleko. Kada je odojče intolerantno na laktozu onda se ovaj šećer uklanja i nadomesti se sa alternativnim maltodekstrinom. Aptamil Lactose Free sadrži sve hranljive sastojke neophodne za zdrav rast i razvoj vašeg odojčeta. Laktozna intolerancija često se najpre manifestuje diarejom i nadutošću. Upotreba mlečne formule bez laktoze osigurava brz oporavak.

 

Aptamil Lactose Free je specijalna mlečna formula za ishranu odojčadi i male dece sa intolerancijom laktoze i akutnim dijarealnim poremećajem. Koristi se kao nutritivno kompletna mlečna formula, a preporučuje se odojčadi do uzrasta od 6 meseci, a nakon toga kao deo u tretmanu dijareje. Ova nova formula obogaćena je dugolančanim masnim kiselinama (LCP) i nukleotidima.

 

Ključni principi u tretmanu akutne dijareje odojčadi. Oralna rehidracija solucijom (ORS) se uvodi za rehidrataciju u prva 3 do 4 sata. Sa uvođenjem normalne ishrane započinje se čim je dehidratacija korigovana: Ukoliko je odojče na prirodnoj ishrani, nastaviti dojenje. Ukoliko se beba hrani mlečnom formulom nastaviti sa istom. Nije neophodno uvesti formulu bez laktoze.

 

Ukoliko je odojče u fazi prelaska sa majčinog mleka na mlečne formule, preporučuje se dijeta bez restrikcije kao što je npr kombinacija mleka i cerealija. Dodatni ORS uvoditi ako postoje gubici dijarejom. Ukoliko dolazi do pogoršanja dijareje ponovnim uvođenjem mleka razmotriti uvođenje formule bez laktoze.

 

Dojenje je najbolje za vašu bebu. Koristite Aptamil Lactose Free mleko bez laktoze samo po savetu lekara ili farmaceuta.

 

Način upotrebe:
Deca prema uputstvu za pripremanje (osim ako lekar ne preporučuje drugačije).

 

Majčino mleko je najbolja hrana za odojčad. Mlečne formule se upotrebljavaju samo po savetu stručnjaka iz oblasti medicine, farmacije, ishrane ili druge stručne osobe, koja je odgovorna za brigu o majci i detetu.

 

Sastav:
Glukozni sirup, hidrolizat proteina surutke (iz mleka), trigliceridi srednje dužine lanca (kokosovo i/ili palmino ulje), biljna ulja (ulje uljane repice, suncokretovo ulje, palmino ulje, ulje iz Mortierella Alpina, visiko oleinsko suncokretovo ulje), maltodekstrin, kalcijum-fosfat, kalijum- citrat, emulgator: estar limunske kiseline i mono- i diglicerida masnih kiselina (E 472c), riblje ulje, kalcijum-hlorid, kalijum-dihidrogenfosfat, holin-hlorid, magnezijum-hidrogenfosfat, L-askorbinska kiselina, inozitol, taurin, natrijum-hlorid, kalijum-hlorid, L-karnitin, gvožđe-(II)- sulfat, cink-sulfat, DL-α-tokoferil-acetat, uridin-5'-monofosfat natrijumova so, citidin-5'-monofosfat, L-askorbil-6-palmitat, kalcijum-D-pantotenat, adenozin-5'-monofosfat, inozin-5'-monofosfat natrijumova so, nikotinamid, DL-α-tokoferol, guanozin-5'-monofosfat natrijumova so, bakar(II)- sulfat, riboflavin, retinil-palmitat, tiamin-hidrohlorid, piridoksin-hidrohlorid, kalijum-jodid, pteroilmonoglutaminska kiselina, natrijum-selenit, mangan-sulfat, fitomenadion, D-biotin, holekalciferol, cijanokobolamin.

 

Lista sastojaka je prikazana samo u informativne svrhe. Svaka lista sastojaka je specifična i može da se razlikuje, menja ili varira tokom vremena. Sve formule su podložne promenama. Iako se trudimo da prikazana lista sastojaka bude tačna, ne možemo da garantujemo da je pouzdana, ažurna ili bez grešaka. Pre upotrebe proizvoda molimo pogledajte listu sastojaka na spoljnom pakovanju proizvoda ili uputstvu koje dobijete za potpunu, tačnu i ažurnu listu.

 

Pakovanje: 400g

005680011842

Pregled

Napišite vaš komentar

Aptamil Lactose Free (mleko bez laktoze) 400g

Aptamil Lactose Free je specijalna mlečna formula za ishranu odojčadi i male dece sa intolerancijom laktoze i akutnim dijarealnim poremećajem. Izbor početne formule za odojčad sa intolerancijom na laktozu.

Napišite vaš komentar

Povezani proizvodi

Pogledajte i ostale povezane proizvode

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje