• Novo
    Galenika Pantenol sprej 10% | apothecary.rs

Delovanje:
Pantenol sprej 10% ima blago i umirujuće dejstvo, lako se upija i ne izaziva osećaj lepljivosti. Preporučuje se za celodnevnu negu kože, a pogodan je za sve tipove kože. Doprinosi smanjenju neprijatnog osećaja svraba i smanjenju iritacije i crvenila kože kod suve i iritane kože. Neguje kožu sklonu perutanju. Čini kožu elastičnijom i otpornijom na štetne uticaje. Doprinosi sjajnijoj, mekšoj i snažnijoj kosi. Doprinosi zaštiti kose kod stilizovanja ili oštećenja. Redovnom primenom koža postaje glatka i dobija svež i blistav izgled.

 

Dekspantenol 10%, aktivan princip Pantenol spreja, doprinosi stimulaciji prirodnog procesa podmlađivanja ćelija i održavanju kože nahranjenom. Ovaj sastojak se brzo apsorbuje u ćelijama kože i pretvara u pantotensku kiselinu. Aktivni oblik pantotenske kiseline u tkivima je koenzim A i ima važnu ulogu u stvaranju i regeneraciji oštećene kože. Dekspantenol podstiče stvaranje kolagenskih vlakana, podstiče aktivnu obnovu kože, normalizuje ćelijski metabolizam i podstiče regeneraciju tkiva. Povoljno deluje kod tretmana ožiljaka, kod opekotina i dermatoza.

 

Alantoin doprinosi stimulisanju rasta ćelija, što rezultira obnavljanjem tkiva i epitelizacijom ćelija kože. Ima antioksidativni, hidrirajući i umirujući efekat na kožu. S obzirom na dobra hidrirajuća svojstva, doprinosi boljem upijanju od strane kože. Pogodan je za negu jako osetljive kože, iritirane (nakon epilacije, sunčanja), kao i aknozne kože.

 

Kombinacija dekspantenola i alantoina obezbeđuje bržu regeneraciju kože nakon iritacija i crvenila nakon izlaga suncu. Dermatološki testirano.

 

Način upotrebe:
Pantenol sprej 10% naneti na kožu i/ili kosu i blago utrljati. U zavisnosti od potrebe i stepena isušenosti kože i kose, Pantenol sprej 10% se primenjuje 2 do 3 puta dnevno. Samo za spoljnu upotrebu. Čuvati na temperaturi do 25°C u originalnom pakovanju. Čuvati van domašaja dece.

 

Sastav:
AQUA, PANTENOL, POLISORBAT 80, SODIUM-BENZOATE, SODIUM-CITRATE, ALLANTOIN, CITRIC ACID, PARFUM (ALOE VERA), LINALOOL, LIMONENE, HEXYL CINNAMAL, GERANIOL, EUGENOL, CITRONELLOL, BENZYL SALICYLATE, BENZYL ALCOHOL, ALPHA ISOMETHYL IONONE.

 

Lista sastojaka je prikazana samo u informativne svrhe. Svaka lista sastojaka je specifična i može da se razlikuje, menja ili varira tokom vremena. Sve formule su podložne promenama. Iako se trudimo da prikazana lista sastojaka bude tačna, ne možemo da garantujemo da je pouzdana, ažurna ili bez grešaka. Pre upotrebe proizvoda molimo pogledajte listu sastojaka na spoljnom pakovanju proizvoda ili uputstvu koje dobijete za potpunu, tačnu i ažurnu listu.

 

Pakovanje: 100ml

005680014866

Pregled

Napišite vaš komentar

Pantenol sprej 10%

Pantenol sprej 10% je namenjen za negu zdrave i osetljive kože, za negu iritirane i suve kože, za negu kose, kao i za negu kože nakon sunčanja.

Napišite vaš komentar

Povezani proizvodi

Pogledajte i ostale povezane proizvode

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje