• Ovaj proizvod trenutno nije dostupan
    ESI NoDol Coral Calcium Max 80 kapsula

Delovanje:
Koristan je u slučaju nedovoljnog unosa ovih minerala ili u slučaju povećanih potreba organizma. Coral Calcium Max je odličan kod problema vezanih za osteopeniju i osteoporozu. Preporučena dnevna doza obezbeđuje 100% PDU kalcijuma i vitamina D3.

Kalcijum, kao jedan od najvažnijih minerala, učestvuje u mnogim biohemijskim reakcijama i fiziološkim mehanizmima. 90% kalcijuma u našem organizmu se nalazi u kostima, a neophodan je i za normalan rad nervnog sistema, za kontrakciju mišića, za pravilan rad srca i za mnoge druge funkcije u organizmu.

Drugi najvažniji mineral za naš organizam je magnezijum. Zajedno sa natrijumom, kalcijumom, kalijumom i hlorom učestvuje u održavanju električnog potencijala ćelijske membrane. S druge strane, učestvuje u rastu kostiju, stimuliše neuromišićnu funkciju, povoljno utiče na srčani ritam i jača zubnu gleđ.

Oba ova minerala kao i više od 70 drugih, za život neophodnih elemenata sadržano je u fosilnom koralu koji je glavni sastojak preparata Coral Calcijum Max. 86% fosilnog korala se sastoji od kalcijum karbonata koji organizam može da resorbuje mnogo bolje nego druge oblike kalcijuma (pre svega zahvaljujući prisustvu magnezijuma koji integriše njegove funkcije).

Pored toga prisustvo vitamina D3 obeđuje optimalnu resorpciju kalcijuma iz creva i njegovu ugradnju u kosti. Bez vitamina D3 ne bi bilo moguće iskoristiti više od 10% unetog kalcijuma.

 

Način primene:
4 kapsule dnevno, popiti 2 nakon ručka i 2 nakon večere.

 

Sastav:
Proizvod ne sadrži: gluten, derivate mleka, laktozu i GMO.
Proizvod je pogodan za vegetarijanski način ishrane.

 

Pakovanje: 80 kapsula

 

11009044

Pregled

Napišite vaš komentar

NoDol Coral Calcium Max 80 kapsula

Dodatak ishrani sa kalcijumom, magnezijumom, vitaminom D3 i fosilnim koralom.

Napišite vaš komentar

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje