• Novo
    Doppelherz Aktiv Aminosäuren Vital (Aminokiseline Vital) 30 kapsula | apothecary.rs

Delovanje:
Aminokiseline su najmanje jedinice proteina i prisutne su kao gradivni blok u svim ćelijama tela. Smatraju se neophodnim za mnoge metaboličke procese, uključujući transport i skladištenje hranljivih materija. Potreba za aminokiselinama zavisi od više faktora i može se povećati fizičkim naporom, neuravnoteženom ishranom ili stresom. Hranom, čovek unosi različite proteine, kao šti su proteini iz mesa, ribe, jaja ili soje. Ovi proteini se u telu razgrađuju na svoje sastojke, nazvane aminokiselina, i zatim se prema određenom planu ponovo pretvaraju u telesne proteine. Na taj način, strukturni telesni proteini nastaju iz proteinske ishrane. Zbog toga se aminokiseline nazivaju "građevinskim blokovima života".

 

Ljudsko telo sastoji se od stotina proteina. Međutim, za izgradnju telesnih proteina potrebno je samo 21 aminokiselina. U osnovi, ove aminokiseline mogu se podeliti na esencijalne (koje telo ne može samo da proizvodi) i neesencijalne (koje telo može samo da proizvodi) aminokiseline.

 

Doppelherz Aminokiseline Vital sadrže svih 9 esencijalnih aminokiselina kao što su L-Valin, L-Leucin, L-Izoleucin, L-Treonin, L-Metionin, L-Fenilalanin, L-Triptofan, L-Lizin i L-Histidin. Dodatno, sadrže aminokiselinu L-Arginin koju telo u određenim situacijama i uslovima napora ne može proizvesti u dovoljnim količinama. Takođe, svaka kapsula sadrži neesencijalne aminokiseline L-Tirozin i L-Cistein.

 

Naše telo redovno i u dovoljnim količinama zahteva proteine, jer ih može skladištiti samo u malim količinama. Količina proteina koju treba uneti zavisi od telesne mase. Nemačko društvo za ishranu preporučuje dnevni unos od oko 0,9 grama proteina po kilogramu telesne mase. Dakle, potreba za proteinima osobe sa, na primer, 70 kilograma telesne mase iznosila bi oko 63 grama. Određene životne situacije, poput stresa ili snažnog fizičkog napora, mogu povećati potrebu za proteinima. Fizički aktivne osobe trebalo bi da prilagode svoje potrebe za proteinima nivou napora i da unose više proteina u skladu s tim. Takođe, tokom trudnoće i dojenja potreba je veća, jer nerođeno dete ili dojeno dete treba snabdeti esencijalnim proteinima za život. Sa starenjem, dnevna potreba za kalorijama možda će se smanjiti, ali potreba za proteinima ostaje nepromenjena, jer naše telo zahteva proteine kako bi nadoknadilo moguće gubitke tkiva.

 

Najbolji način da se zadovolje potrebe za aminokiselinama jeste konzumacija raznovrsnih namirnica, jer različiti proizvodi mogu da sadrže različite aminokiseline u različitim količinama. U slučaju nedostatka aminokiselina, ishranu možete ciljano dopuniti s Doppelherz Aminokiseline Vital. Bez laktoze. Bez glutena.

 

Način upotrebe:
Popiti dnevno 2 kapsule sa malo tečnosti, tokom obroka, bez žvakanja. Čuvati na suvom mestu i na temperaturi ispod 25°C. Nije pogodno za decu mlađu od 12 godina.

 

Sastav:
PUNILO DIKALCIJSKI FOSFAT, ŽELATIN, L-LEUCIN 11,3 %, L-LIZIN 9,7 %, L-CISTEIN 7,6 %, L-VALIN 5,6 %, L-IZOLEUCIN 5,6 %, L-ARGININ 5,6 %, L-TIROZIN 4,7 %, L-HISTIDIN 4,5 %, L-TREONIN 4 %, L-FENILALANIN 3,2 %, L-TRIPTOFAN 2 %, L-METIONIN 1,5 %, SREDSTVO ZA SPREČAVANJE LEPLJENJA MAGNEZIJUM-SOLI MASNIH KISELINA I SILICIJUM-DIOKSID, BOJA GVOŽĐE OKSIDI I GVOŽĐE HIDROKSIDI.

 

Lista sastojaka je prikazana samo u informativne svrhe. Svaka lista sastojaka je specifična i može da se razlikuje, menja ili varira tokom vremena. Sve formule su podložne promenama. Iako se trudimo da prikazana lista sastojaka bude tačna, ne možemo da garantujemo da je pouzdana, ažurna ili bez grešaka. Pre upotrebe proizvoda molimo pogledajte listu sastojaka na spoljnom pakovanju proizvoda ili uputstvu koje dobijete za potpunu, tačnu i ažurnu listu.

 

Pakovanje: 30 kapsula

005680014867

Pregled

Napišite vaš komentar

Aminosäuren Vital (Aminokiseline Vital) 30 kapsula

Doppelherz Aktiv Aminokiseline Vital sadrže svih 9 esencijalnih aminokiselina, kao što su L-Valin, L-Leucin, L-Izoleucin, L-Treonin, L-Metionin, L-Fenilalanin, L-Triptofan, L-Lizin i L-Histidin. Dodatno, sadrže aminokiselinu L-Arginin koju telo u određenim situacijama i uslovima napora ne može proizvesti u dovoljnim količinama. Takođe, svaka kapsula sadrži neesencijalne aminokiseline L-Tirozin i L-Cistein.

Napišite vaš komentar

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje