Delovanje:
Flasteri Urimil Forte Neuro su napravljeni od netkanog materijala sa biokompatibilnom, udobnom i neiritirajućom površinom, natopljenom sinergističkom kombinacijom od 5 aktivnih sastojaka:

- uridin monofosfat

- ekstrakt arnike (Arnica montana)

- ekstrakt đavolje kandže (Harpagophytum procumbens)

- metilsulfonilmetan (MSM)

- magnezijum (magnezijum hlorid)

 

Proizvod ima tehnologiju koja omogućava postepeno oslobađanje sadržanih aktivnih sastojaka u toku 24 sata, a koji su usmereni ka:

- smanjenju upale

- podsticanju cirkulacije krvi i procesa oporavka

- pružanju efekta zagrevanja i poboljšanja udobnosti u pogođenom području

 

Flasteri Urimil Forte Neuro se mogu koristiti pojedinačno ili u kombinaciji sa Urimil gelom. U slučaju kombinacije oba proizvoda uzajamno dopunjuju i pojačavaju svoj efekat – dobija se sinergija trenutnog delovanja gela i dugotrajnog efekta flastera. Velika dimenzija flastera, 8 x 14 cm čini ga pogodnim za lepljenje na velikim površinama tela, poput krsta i leđa, a ako trebate tretirati manju površinu, flaster se može prepoloviti.

 

Ovi flasteri sadrže 5 aktivnih sastojaka sa sinergističkim dejstvom:

Uridin je nukleotid (gradivni element nukleinskih kiselina kao što su DNK i RNK) koji se, nakon lokalne primene, apsorbuje kroz kožu i rezultira obnovom nervne strukture i funkcije nerava (Hartinger et. al., 2012). Uridin učestvuje u sintezi RNK, proteina i fosfolipida, koji su ključni za izgradnju ćelijskih membrana i nervnih omotača. Stimuliše reprodukciju nervnih ćelija i stvaranje novih nervnih završetaka (Manhães et. al., 2017). Farmakološke studije pokazuju da uridin ubrzava i podržava nervno-mišićni oporavak i inhibiše sprovođenje bola u kičmenoj moždini.

 

Arnika (Arnica montana) je biljka iz porodice suncokreta koja raste uglavnom u Sibiru, centralnoj Evropi, Kanadi i Južnoj Americi. Glavni aktivni sastojci u ekstraktu arnike su tzv. seskviterpenski laktoni. Najvažniji od njih je helenalin, koji deluje protivupalno (Lyss et. al., 1998), hladi i poseduje analgetska svojstva. U lokalnoj primeni ekstrakt arnike se koristi za lečenje artroze, reumatoidnog artritisa, smirivanje bolova u mišićima, zarastanje modrica, uganuća i rana.

 

Đavolja kandža (Harpagophytum procumbens) je višegodišnja biljka koja se može naći samo u južnoj Africi i iz tog razloga se naziva i afrički geranijum. Njegovi aktivni sastojci u ekstraktu imaju snažno protivupalno i analgetsko dejstvo, a lokalna primena dovodi do poboljšane pokretljivosti i kvaliteta života kod pacijenata sa osteoartritisom, reumatoidnim artritisom, tendinitisom i bolovima u krstima (Wegener, 2000; Denner, 2007).

 

Metilsulfonilmetan (MSM) je organsko sumporno jedinjenje, prirodni izvor sumpora za telo. MSM ima visoku sposobnost da prolazi kroz ćelijske membrane i utiče na različite ćelije i tkiva. U lokalnoj primeni zaglađuje i omekšava kožu, povećava energiju, cirkulaciju i metabolizam i ubrzava zarastanje rana. Deluje antioksidativno i protivupalno (Butawan et. al., 2017), što ima važnu ulogu kod pacijenata sa osteoartritisom. MSM je efikasan kod bolova u mišićima nakon vežbanja, kao izvor sumpora za vezivno tkivo i sprečavanje lokalne upale, kao posledice mikrotrauma.

 

Magnezijum (Mg) opušta mišiće i smanjuje bol blokirajući NMDA-receptore u nervnim ćelijama. Primenjen lokalno, on prolazi kroz kožu i povećava nivo magnezijuma u ​​telu, što zavisi od koncentracije primenjenog preparata i dužine izlaganja nakon nanošenja (Kass et. al., 2017; Chandrasekaran et. al., 2016). On je kofaktor u preko 300 enzimskih reakcija u organizmu i važan je za kontrakciju mišića, nervnu signalizaciju i nervno-mišićnu provodljivost. Iz tog razloga magnezijum je izuzetno važan u lečenju bolesti perifernog nervnog sistema i mišićno-skeletnog sistema, tako što značajno ublažava simptome kao što su bol, trnjenje i peckanje (Na et. al., 2011).

 

Način upotrebe:
Pre aplikacije flastera očistite kožu kako biste uklonili nečistoće, losione ili ulja i osušite kožu peškirom. Uklonite zaštitnu foliju flastera i lepljivu stranu stavite na kožu. Prstima proverite da li je flaster čvrsto prilepljen. Aktivni sastojci se postepeno apsorbuju u kožu i izazivaju efekat peckanja i zagrevanja. Brzina i intenzitet nastupanja efekta zagrevanja je individualna. Primenite jedan flaster dnevno.

 

Sastav:
ACRYLATES COPOLYMER, ARNICA MONTANA FLOWER EXTRACT, HARPAGOPHYTUM PROCUMBENS ROOT EXTRACT, VANILLYL BUTHYL ETHER, DISODIUM URIDINE PHOSPHATE, DIMETHYL SULFONE, SODIUM CHLORIDE, MAGNESIUM CHLORIDE, PHENOXYETHANOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN.

 

Lista sastojaka je prikazana samo u informativne svrhe. Svaka lista sastojaka je specifična i može da se razlikuje, menja ili varira tokom vremena. Sve formule su podložne promenama. Iako se trudimo da prikazana lista sastojaka bude tačna, ne možemo da garantujemo da je pouzdana, ažurna ili bez grešaka. Pre upotrebe proizvoda molimo pogledajte listu sastojaka na spoljnom pakovanju proizvoda ili uputstvu koje dobijete za potpunu, tačnu i ažurnu listu.

 

Pakovanje: 7 flastera

005680013572

Pregled

Napišite vaš komentar

Urimil Forte Neuro 7 flastera

Flasteri Urimil Forte Neuro su najnoviji predstavnici brenda Urimil – naučno formulisanih proizvoda, preporučenih od specijalista za neuropatski bol. Ovo je proizvod za lokalnu upotrebu, koji se može koristiti kako u akutnim tako i u hroničnim stanjima, koja pogađaju nerve, mišiće, zglobove i tetive.

Napišite vaš komentar

Povezani proizvodi

Pogledajte i ostale povezane proizvode

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje