• Novo
    Dr. Theiss Periferisan 30 kapsula | apothecary.rs

Delovanje:
Periferni nervni sistem (PNS) obuhvata sve nerve koji se granaju od mozga i kičmene moždine i prostiru se na druge delove tela, uključujući mišiće i organe. Svaki deo sistema igra ključnu ulogu u tome kako se informacije prenose u telu. Primarna uloga PNS-a je da poveže centralni nervni sistem (CNS) sa organima, udovima, kožom.

 

Nervi koji čine periferni nervni sistem su zapravo aksoni ili grupe aksona iz neurona. Neuroni su osnovni gradivni blokovi nervnog sistema. Jedinstvene strukture neurona – dendriti, telo ćelije, aksoni – pomažu u primanju i prenosu signala drugim neuronima kao i drugim tipovima ćelija. Neki aksoni su prekriveni masnom supstancom zvanom mijelin koja deluje kao izolator. Ovi mijelinizovani aksoni prenose informacije mnogo brže od drugih neurona. Kada je mijelinski omotač oštećen, neuron više ne funkcioniše normalno i mogu se javiti različiti neurološki simptomi, uključujući i bol u leđima kao i traumu grlića materice.

 

Bol je manifestacija poremećaja perifernog nervnog sistema. Određene hranljive materije igraju važnu ulogu u normalnom funkcionisanju nervnog sistema zbog neuroprotektivnih svojstava. Periferisan sadrži kompleks hranljivih sastojaka koji podržavaju različite procese kao što su:

- isporuka hranljivih materija do nervnih ćelija

- regeneracija oštećenih nerava

- poboljšanje funkcionisanja nervnog sistema

 

Glavna komponenta proizvoda je Uridin monofosfat, nukleoidna kiselina sa ulogom u mnogim različitim neuro-regulatornim procesima:

- učestvuje u poboljšanju centralne sinaptičke funkcije

- utiče na povećanje broja aksona i dendrita kao jedne od najvažnijih komponenti RNK (ribonukleinske kiseline)

- pomaže u poboljšanju kratkoročne i dugoročne memorije, pažnje, emocionalnog stanja, kontrole pokreta i tonusa mišića

- predstavlja jedan od elemenata neophodnih za formiranje ćelijske membrane i učestvuje u izgradnji dendrita

- uključen je u obnavljanje mijelinske ovojnice (pokriva aksone koji prenose električne impulse)

 

Periferisan utiče na smanjenje bola, peckanja, utrnulosti. Poboljšava funkcionisanje perifernog nervnog sistema. Isporučuje hranljive materije do ćelije. Poboljšava centralne sinaptičke funkcije. Pomaže u poboljšanju kontrole pokreta i tonusa mišića. Doprinosi smanjenju umora i održavanju pravilnih psiholoških funkcija. Regeneriše oštećene periferne nerve.

 

Ekstrakt ženšena doprinosi optimalnoj mentalnoj i kognitivnoj aktivnosti, pomaže u održavanju dobrih kognitivnih performansi i normalnoj cirkulaciji krvi što je povezano sa reaktivnošću i funkcionisanjem mozga.

 

Vitamini B grupe (B1, B3, B6, B12) podržavaju pravilno funkcionisanje nervnog sistema. Osim toga, ove komponente doprinose održavanju normalnom energetskom metabolizmu u svim ćelijama tela uključujući i nervne ćelije.

 

Vitamin B6 takođe doprinosi smanjenju umora, kao i održavanju pravilnih psiholoških funkcija pomažući nervnom sistemu da pravilno funkcionše.

 

Folna kiselina učestvuje u sintezi aminokiselina i samim tim važnih molekula za ćelije te doprinosi procesu deoba ćelija.

 

Periferisan doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog sistema.

 

Način upotrebe:
1 kapsula dnevno uz dovoljno vode. Preporučena je upotreba u trajanju od 3 meseca. Nakon mesec dana pauze, ciklus se može ponoviti. Proizvod ne smeju da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak proizvoda. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Osobe sa posebnim medicinskim stanjima i na medikamentoznoj terapiji, pre upotrebe proizvoda trebaju da konsultuju svog lekara. Uvek se obratite svom lekaru ukoliko sumnjate da imate medicinski problem. Ne koristiti tokom trudnoće i dojenja.

 

Sastav:
MAGNEZIJUM 100mg, URIDIN-MONOFOSFAT 61mg, EKSTRAKT KORENA ŽENŠENA 60mg, VITAMIN B3 10mg, VITAMIN B6 6mg, VITAMIN B1 4mg, VITAMIN B9 400μg, VITAMIN B12 10μg.

 

Lista sastojaka je prikazana samo u informativne svrhe. Svaka lista sastojaka je specifična i može da se razlikuje, menja ili varira tokom vremena. Sve formule su podložne promenama. Iako se trudimo da prikazana lista sastojaka bude tačna, ne možemo da garantujemo da je pouzdana, ažurna ili bez grešaka. Pre upotrebe proizvoda molimo pogledajte listu sastojaka na spoljnom pakovanju proizvoda ili uputstvu koje dobijete za potpunu, tačnu i ažurnu listu.

 

Pakovanje: 30 kapsula

005680014921

Pregled

Napišite vaš komentar

Periferisan 30 kapsula

Periferisan je dodatak ishrani koji sadrži kompleks hranljivih sastojaka namenjenih nezi pacijenata s neuropatskim bolom i doprinosi normalnom funkcionisanju perifernog nervnog sistema. Aktivni sastojci omogućavaju prirodni proces regeneracije oštećenih nerava prilikom bolnih stanja polineuropatije direktno delujući na uzrok, odnosno, obnavljajući strukturu oštećenog nerva.

Napišite vaš komentar

Takođe preporučujemo

Možda će vas interesovati neki od sličnih proizvoda
Proizvod dodat za upoređivanje